Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Závěr sezóny v Sikkimu

publikováno 04.06.2019

Pohár - finále

Geyzing Glaciers - FC Gangtok 1:4 (1:1)

Finále Sikkimského poháru hostil Phuncchog Namgyal Stadium a diváci viděli poměrně nečekaný triumf FC Gangtok. Jarní sezónu totiž měl Geyzing mnohem lepší, vyhrál v řadě deset zápasů, ale ten poslední Glaciers nezvládli. Začali sice dobře a už po 11 minutách přesvědčil o svých střeleckých kvalitách Pupook. Další branku ale Geyzing nepřidal, i když šance na to byly. Ale mladý Birami jako už poněkolikáté svůj tým podržel a do hry vrátill svůj tým Shresti, který v závěru poločasu překvapivou střelou zaskočil Yebala a vyrovnal. Také úvod druhé půle patřil Geyzingu, když Chakragurung ve velké příležitosti netrefil branku, pak ale hosté hru vyrovnali a zdálo se, že boj bude vyrovnaný až do konce. Dvacet minut před koncem ale obrana Geyzingu neuhlídala Ongera, který si zaběhl za obranu a proměnil přesný pas Lepkolakhyata. Hráči Geyzingu bojovali, ale vytratila se přesnost a ani agresivita nebyla taková, jakou se Geyzing prezentoval po celé jaro. A když se v 77. minutě opět trefil Shresti, Geyzing už odpověď nenašel. Gólovou pojistku ještě přidal dvě minuty před koncem střídající Saikuri a FC Gangtok se tak mohl radovat ze zisku Sikkimského poháru.

Branky: 11. Pupook 1:0, 42. Shresti 1:1, 69. Onger (Lepkolakhyat) 1:2, 77. Shresti 1:3, 88. Saikuri 1:4. Rozhodčí Khumbochhe /0/, ŽK Raswin, S. Landip, Pupook (GEY), Phuncchog Namgyal Stadium, 1516 diváků.

Geyzing: Yebal - Birandra, Lingey, Raswin, Nyinchol - M. Landip, Riberi (79. Taipchung), Chungpok - Pupook, Chakragurung (69. S. Landip), Baburajee (74. Answari)

FC Gangtok: Birami - Bhangutta, Kilili, Lepkolakhyat, Shresti - Saikuri, Chotto (76. Surman), Ratnakulay (84. Lingtsum) - Onger, Tshering Lepcha (67. Siwari), Bharati

Baráž

Novým týmem v nejvyšší soutěži se stal Singtam Wilds. Ten letos vyhrál druhou ligu už potřetí v kariéře, ale teprve napotřetí dokázal postoupit, když v dvojzápase přehrál Namchi. 
V prvním utkání na domácícm hřišti Singtam brzy prohrával, když se po delším střeleckém půstu trefil loňský král střelců Timbochhe. Domácí odpověděli gólem Govindiho, ale ještě do konce poločasu Namchi opět vedlo po rychlé akci Timbochheho s Phuncchogem. Po změně stran se domácí zlepšili, přestali mít ze soupeře respekt a zaslouženě skóre otočili zejména díky bývalým ligovým hráčům, Sikhtar vyrovnal a výborný Pema Lodro osm minut před koncem rozhodl o těsném vítězství Wilds.

Odveta v Namchi přilákala téměř plné hlediště stadiónu Guru Padmasambhavy a domácí hráči po sedmi minutách hry celkové skóre srovnali zásluhou Phuncchoga. Jenže po dvaceti minutách bylo srovnáno, když hlavou překonal Mukerdjeeho Nyamgali. Brzy nato domácí obrana zaspala a úplně volný Govindi zmrazil domácí publikum, když nadvakrát překonal Mukerdjeeho. Domácí znervózněli, protože teď bylo třeba vstřelit už tři góly, a přestalo se jim dařit. A aby bylo ještě hůř, před koncem poločasu po kontroverzním momentu, kdy si Sikhtar zpracovával míč pravděpodobně rukou, vstřelil Pema Lodro třetí gól. To už domácí hráči neudrželi emoce na uzdě a nastala strkanice. Rozhodčí Chopyal měl s asistenty plno práce, aby hráče uklidnil, navíc nepřidal ani minutu a poločas ukončil. Po změně stran chtěli domácí vše vsadit na útok, ale v 52. minutě jim utekl Sikhtar, který si počkal na nabíhajícího Zircona, který prostřelil Mukerdjeeho počtvrté, čímž prakticky rozhodl. Domácí už nenašli sílu, aby se zápasem něco udělali a působili odevzdaně. V poklidu hrající soupeř ještě jako pojistku na postup do ligy přidal pátý gól, který vstřelil výborně hrající Sikhtar, který se tak možná po letech vrátí opět do 1. ligy. Otázkou je, jak vedení Singtamu bude obměňovat přece jen už poněkud starší kádr, ve kterém je sedm třicátníků. Změny zřejmě čekají i Namchi, tou první je rezignace trenéra Naymala Khala, kterou oznámil na tiskové konferenci ihned po utkání.

Singtam Wilds - Namchi Storm  3:2 (1:2)

Branky: 9. Timbochhe (Lhotspa) 0:1, 22. Govindi (Pema Lodro) 1:1, 38. Phuncchog (Timbochhe) 1:2, 65. Sikhtar 2:2, 82. Pema Lodro 3:2. Rozhodčí Lingyam /1/,ŽK Rao, Prikhale, Tsangel, Namgyal Sharma (NAM), 787 diváků.

Singtam: P. Kashi - Lamling, Chendai, Lamkualchamgdugorong, Nyamgali (79. Ugyen Subba) - Nordup, Rapkotti, Zircon (89. Sichey) - Sikhtar, Govindi (63. Pratipoor), Pema Lodro

Namchi: Mukerdjee - Lattey, Tsangel (82. Namgyal Sharma), Rao, Prikhale - Nyagmo, Lhotspa, Choklay (62. Bashunthapi) - Timbochhe, Phuncchog (68. Chorba), Chapati

Namchi Storm - Singtam Wilds  1:5 (1:3)

Branky: 7. Phuncchog 1:0, 20. Nyamgali (Yogan Sherpa) 1:1, 27. Govindi (Nyamgali) 1:2, 43. Pema Lodro (Sikhtar) 1:3, 52. Zircon (Sikhtar) 1:4, 65. Sikhtar 1:5. Rozhodčí Chopyal /2/, ŽK Lattey, Tsangel, Rao, Prikhale, Lhotspa, Choklay (všichni NAM), 1646 diváků. 

Namchi: Mukerdjee - Lattey (46. Chapati), Tsangel, Rao Prikhale - Nyagmo, Lu Shin Shin, Choklay - Timbochhe (75. Penam), Phuncchog, Lhotspa (59. Chorba)

Singtam: P. Kashi - Lamling, Chendai (76. Nordup), Lamkualchamgdugorong, Nyamgali - Yogan Sherpa, Rapkotti, Zircon - Sikhtar, Govindi (67. Pratipoor), Pema Lodro (74. Ugyen Subba)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz