Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - Sherpa mistrem

publikováno 25.05.2019 (aktualizováno 28.05.2019)

Závěrečné kolo  už nic v pořadí tabulky nezměnilo. Sherpové s přehledem udrželi tříbodový náskok a po vítězství nad Dikchu slaví mistrovský titul. Vyzrálý tým pod vedením zkušeného trenéra Benzina tak vylepšil loňské druhé místo. Dikchu naopak bojovalo o udržení předposlední příčky a nechybělo mnoho, aby nakonec do baráže spadlo. Poslední Namchi totiž podruhé za sebou vyhrálo a bodově se na Dikchu dotáhlo. Namchi ale porazilo FC Gangtok pouze o gól a v celkovém skóre mu chyběl jediný gól na páté Dikchu. Namchi tak bude bojovat o setrvání v elitní soutěži s vítězem 2. ligy Singtamem. Skvělou druhou polovinu sezóny potvrdil Geyzing, když vyhrál i poslední ligový zápas a spolu s pohárem natáhl svou vítěznou sérii už na deset zápasů. A to jej ještě čeká finále poháru.

Namchi Storm - FC Gangtok  1:0 (0:0)

Úsilí domácích o pokud možno co nejvyšší vítězství brzdila nervozita a spousta chyb. FC ale na jaře v lize tápe, přestalo se střelecky dařit, takže výsledkem byla poněkud nezáživná hra na obou stranách. Namchi ve druhé půli přece jen zlepšilo pohyb i kombinace, ale šancí si vytvořilo jen poskrovnu. Na druhé straně oba podzimní kanonýři Onger i Tshering Lepcha jen dokazovali, že bez jejich gólových příspěvků je tým impotentní. Nakonec rozhodla přesná střela nejlepšího hráče na hřišti Nyagma, kterému výborně připravil šanci střídající Chapati, a Namchi vykřesalo naději na záchranu, zvláště když podle zpráv z Gangtoku prohrávalo Dikchu na hřišti Sherpy po hodině hry o čtyři góly. Nakonec ale domácí fanoušci odcházeli zklamaní, protože Dikchu potřebný výsledek uhrálo. Namchi tak bude muset účast v příštím ročníku uhájit v baráži.

Branka: 84. Nyagmo (Chapati) 1:0. Rozhodčí  Khambe /1/,ŽK Siwari (FCG), Namchi - Guru Padmasambhava Stadium, 1519 diváků.

Geyzing Glaciers - Gangtok Icemans  2:1 (1:1)

Geyzing by v případě výhry a porážky Sherpy vybojoval titul, a tak proti Icemans začal náporem. Ten ale branku nepřinesl, i když Pupook v 10. minutě jen těsně hlavičkoval vedle. Icemans hru vyrovnali po čtvrthodině a Šára mohl otevřít skóre, když se prodral až do pokutového území, ale Yebal včasným vyběhnutím šanci zmařil. Domácí fanoušci se dočkali v 21. minutě, kdy předvedl svou šikovnost střelec Pupook, když po pravé straně pronikl a špičkou kopačky v nečekané chvíli nachytal Lamachheho. Icemans dokázali srovnat skóre po půlhodině hry po parádní střele Norgaye, na kterou Yebal nemohl dosáhnout. Po změně stran to byl vyrovnaný boj, Icemans, kterým prakticky o nic nešlo, nechtěli zápas jen tak odevzdat a bojovali, takže diváci viděli zajímavý fotbal. Geyzing ale na jaře hraje v parádní formě a postupně soupeře tlačil zejména díky výborné hře středové formace. A čtvrthodinu před koncem se domácí dočkali - Pupook místo střely posunul míč na nabíhajícího Lingeye, který překonal Lamachheho přesnou střelou k tyči. Veterán Lamachhe tak svůj poslední zápas v kariéře nevyhrál, ale po skončení utkání byl odměněn potleskem diváků a upomínkovou basou piv značky Kingfisher.

Branky: 21. Pupook 1:0, 33. Norgay 1:1, 74. Lingey (Pupook) 2:1. Rozhodčí Payokle /0/, ŽK Pradhan (ICE), Kanchenjunga Stadium, 979 diváků - vyprodáno.

Sherpa Club Gangtok - Dikchu Athletics 5:1 (2:1)  /+1/

Sherpové žádné komplikace nechtěli připustit a brzy šli dvěma slepenými góly do dvougólového vedení. Pak ale polevili, jakoby čekali, že se Dikchu porazí samo. Tomu ale také šlo o záchranu, a tak hráči využili zvolnění tempa Sherpů a převzali iniciativu. Bhumel v domácí brance několikrát musel zakročit a zejména po zaváhání Solopholoka a velké šanci Soplaye se hodně zlobil nad bohorovností mladého stopera. Dikchu převahu zužitkovalo v 29. minutě, kdy po pěkné akci Soplaye skóroval Lapaling. O přestávce trenér Benzin své hráče přesvědčil, že ještě titul v kapse nemají a Sherpové si jeho slova vzali k srdci. Začali opět náporem a Lattam po deseti minutách hry trefil z přímého kopu horní roh Yatsovy branky. O chvíli později se prosadil také Nangapar, a když se za další tři minuty prosadil také výborný lapchuk, bylo o titulu jasno. Dikchu však potřebovalo více neinkasovat, jinak by jej baráž neminula. Naštěstí pro Athletics už domácí zápas jen kontrolovali a do nějakých útočných manévrů se už nepouštěli. Nervózně hrající hosté se ale do vážnější šance nedostali, takže skóre se už nezměnilo, nakonec k radosti také Dikchu, které se zachránilo. Po zápase jako první zvedl nad hlavu mistrovský pohár kapitán Zemek, který se po sezóně loučí a ze Sikkimu odchází, zatím ještě není rozhodnut, jestli zpátky na Moravu.

Branky: 9. Lattam (Lapchuk) 1:0, 11. Solopholok 1:0, 29. Lapaling (Soplay) 2:1, 54. Lattam (př. kop) 3:1, 60. Nangapar 4:1, 63. Lapchuk 5:1. Rozhodčí Khumbochhe /1/, ŽK Lhendup, E. Shari (DIK). Sherpa Stadium, 1288 diváků - vyprodáno.

Konečná tabulka ročníku 2018/19

1. Sherpa Club Gangtok 10 8 0 2 35:16 24
2. Geyzing Glaciers 10 7 0 3 28:13 21
3. FC Gangtok 10 5 1 4 24:21 16
4. Gangtok Icemans 10 4 1 5 23:21 13
5. Dikchu Athletics 10 2 1 7 9:28 7
6. Namchi Storm 10 2 1 7 15:35 7

Branky: 134 / 4,46. Diváci: 37176 / 1239,2

Střelci:

10 -  Tshering Lepcha (FCG)

7 - Pupook (GEY)

6 - Pratnesh, Lattam (SHE), Birandra (GEY), Onger (FCG), Šára (ICE)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz