Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Liga Barmy - 8. kolo

publikováno 02.05.2019

Barma jako úřadující světový šampión nemusí letos hrát kvalifikaci, a tak se vedení svazu zaměřilo na vybojování úspěchu na klubové úrovni v prestižním Poháru FIFAC. Jenže poslední zástupce Barmy Akyab vypadl už ve čtvrtfinále, takže veškerá pozornost je nyní zaměřena pouze na domácí ligu a pohár.

Dvě kola před koncem ligy se poprvé od 2. kola dostal na čelo tabulky Akyab, který podzim zakončil na 3. místě. Na jaře ve vyrovnané soutěži Akyab zatím jako jediný neprohrál a v 8. kole uspěl i na hřišti do té doby vedoucího Falamu. Souboj prvního s druhým byl největším tahákem 8. kola, Falam měl na svého soupeře tříbodový náskok, a pokud by uspěl, mohl se výrazně přiblížit zisku titulu. Možná právě toto vědomí svazovalo hráčům Tigres nohy, a tak za soupeřem po celý zápas zaostávali. Akyab působil mnohem živěji, ale svou převahu zúročil až na konci poločasu, kdy Po Srath překonal přesnou střelou výborného Ma Wan Lopa. Po změně stran domácí přidali a zaslouženě vyrovnali zásluhou andamanského reprezentanta Devalakurama. Radost ale fanouškům Falamu vydržela jen tři minuty. Centr Myo Do Ma Wan Lop podběhl a míč k překvapení všech odrazem od tyče zapadl do domácí branky. Falam odpovědět nedokázal, hráči Akyabu dobrou taktickou hrou soupeře k ničemu nepustili a o skóre jej vystřídali na čele tabulky.
V souboji o titul je stále i úřadující mistr Shwebo. To ale ztratilo body nečekanou remízou s posledním Tararingapatamem. Ten vstřelil brzy rychlý gól, když Ahn Sehn nachytal Jaragoora skákavou střelou. Domácí ale dokázali otočit skóre, jenže ještě před koncem poločasu si Jaragoor vybral další slabší chvilku, poté, co nezkrotil centr Kou Shou a ještě ne devatenáctiletý nadějný záložník Kwa Sar pohodlně míč doklepl do odkryté branky. Domácí ve druhé půli přitlačili, ale šestatřicetiletý Kyan Huen v brance Tararingapatamu se překonával. Teprve v 72. minutě se Shwebo prosadilo, když povedenou kombinaci zakončil Shan Mlok. Z vítězství se ale domácí nakonec neradovali. Deset minut před koncem zapomněla obrana na číhajícího Kwe Shun Kyaa, který se znenadání objevil před Jaragoorem a svým prvním ligovým gólem zařídil pro Tararingapatam nečekanou remízu. Shwebo tak nevyužilo šanci bodově se dotáhnout na čelo tabulky, Tararingapatam získal teprve třetí bod a poslední místo zřejmě neopustí.
Yenangyaung skončil na podzim pouze tři body za prvním Shwebem, ale na jaře dvakrát prohrál a boj o horní příčky tabulky se mu vzdaluje. V 8. kole ale poprvé uspěl, když dokázal zvítězit v Laputtě. První poločas mnoho zajímavého nenabídl, ale krátce po změně stran se blýskl sikkimský záložník Linthi, který ukázkovými nůžkami překonal Tham Daung Lu a poslal Myan Myins do vedení. Hosté pak byli lepší a zaslouženě přidali druhý gól po střele zkušeného obránce Wa Pyak Do. Laputta po nečekané výhře nad Shwebem 3:0 v šestém a po vydřené remíze v Akyabu v 7. kole tentokrát výkonem zklamala a opět se propadla na 5. místo. A protože už vypadla i v poháru, je jisté, že ji v příštím roce v Poháru FIFAC neuvidíme.
Magnetem předposledního kola bude souboj vedoucího Akyabu se Shwebem, na zaváhání obou soupeřů bude čekat Falam, který přivítá Laputtu. V posledním zápase bude Tararingapatam usilovat o první výhru na domácím stadiónu, kde přivítá Žluté psy z Yenangyaungu.

Výsledky 8. kola:

Falam Tigres - Akyab Sailors  1:2 (0:1)

40. Po Srath 0:1, 57. Devalakuram 1:1, 60. Myo Do 1:2

Shwebo Pyas - FC Tararingapatam 3:3 (2:2) /+1/

6. Ahn Sehn 0:1, 31. Su Mo 1:1, 36. Su Hyat 2:1, 39. Kwa Sar 2:2, 72. Shan Mlok 3:2, 81. Shwe Shun Kyao 3:3

Ywei Laputta - Yenangyaung Myan Myins 0:2 (0:0)

49. Linthi 0:1, 63. Wa Pyak Do 0:2

1. Akyab Sailors 8 5 1 2 16:9 16
2. Falam Tigres 8 5 1 2 16:13 16
3. Shwebo Pyas 8 4 2 2 16:14 14
4. Yenangyaung Myan Myins 8 3 1 4 15:14 10
5.  Ywei Laputta 8 2 2 4 10:14 8
6. FC Tararingapatam 8 0 3 5 9:18 3

Střelci:

5 - Lap Top (AKY)

4 - Su Mo (SHW)

3 - Devalakuram, Riti, Lu Tlap Lei (FAL), Sham Shul (YEN)

9. kolo:

Falam - Laputta /+1/
Akyab - Shwebo
Tararingapatam - Yenangyaung

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery