Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2018 - 2019

První zápasy semifinále

publikováno 30.04.2019

Čtveřice týmů zbyla v letošním ročníku Poháru FIFAC. O postup do finále se bojovalo na Moravě a v Bhútánu. O tom, kdo bude soupeřem jednoho z dvojice bhútánských klubů ve finále, se rozhodovalo ve Vikanticích. Po prvním duelu mají Vikantice lepší pozici a naskýtá se šance, že ani letošní finále nebude bez zástupce Moravy.

Bhútánské derby vyhráli domácí Yetties, ale Bjakar díky zlepšené hře ve druhém poločase dokázal vstřelit důležitý gól, takže odveta je otevřená.

Nova Vikantice - FC Union Flacq 2:0 (1:0)

33. Masálek 1:0  
72. Kovařík 2:0  

Rozhodčí Milenari (SMR)  /1/, 870 diváků. Hráno 27. 4. ve Vikanticích.

Vikantice: Přibyl - Kopřivňák, Dvořáček (88. Fadrhonc), Kundera, Zesírka - Pradi, Vosel, Porto (78. Loužecký) - Masálek, Zuzánek (68. Horký), Kovařík

Flacq: Khardjah - Cocos, Bouvain (72. Paulemans), Guma, Davids - Burnesi, Rebet (72. Hu), Chadry - Ntomo (88. de Roma), Mbobo, Bodorieux

Přes chladné počasí se sešla ve Vikanticích velmi slušná návštěva. Téměř devět stovek diváků vidělo spíš taktickou bitvu se zabezpečenými obranami na obou stranách. Přesto byly k vidění i zajímavé akce a nadějné šance na obou stranách, obrany však ve většině případů dokázaly nebezpečí včas zažehnat. Hra byla zpočátku vyrovnaná, nikdo se bezhlavě nepouštěl dopředu. Hrálo se spíš mezi vápny. Pár nadějných akcí domácích zblokovala obrana Mauritijců, v níž hrál prim moravský legionář Guma. Na druhé straně Přibyl včasným vyběhnutím daleko za vápno zabránil Ntomovi ve skorování. Do vedení se Moravané dostali tak trochu náhodně. Po rohu vznikla před brankou hostí nepřehledná situace, v níž se nejlépe zorientoval Masálek a slabou, leč umístěnou střelou překvapil Khardjaha. Do  poločasu se ještě pokoušel překvapit Khardjaha Kundera dalekonosnou střelou, ale  díky větru skončila nad brankou. Přibyl pak musel hasit nebezpečný centr Bodorieuxe, který sebral z hlavy Mbobovi. 

I druhá půle se nesla ve znamení opatrnější hry. Mírnou převahu v držení míče měli domácí, ale musel dávat pozor na hbitého Ntoma, s jehož rychlostí měl Zesírka občas problémy. V 72. minutě se domácí dočkali podruhé, a byl to krásný gól. Kovařík se vrátil pro míč na vlastní polovinu, obešel postupně čtyři hráče a ocitl se sám před Khardjahem. Naznačenou kličku sice golman Flacqu vystihl, ale Kovařík vyražený míč dostihl ještě před brankovou čarou a téměř z nulového úhlu zatočil míč kolem tyče do branky. Závěr utkání se poněkud rozdrobil několikerým střídáním, ale Vikantičtí taktickou hrou už nedovolili soupeři prakticky nic. Do odvety na Mauritiu si vezou dvoubrankový náskok, navíc s čistým kontem, což může být pro Vikantice výhodou.

Odveta ve Flacqu se bude hrát 10. května, rozhodovat bude Gawali z Lesotha.

Thimphu Yetties - Bjakar Rangers  2:1 (2:0)

23. Rumbat 1:0  
32. Rimbochhe (Nemo) 2:0  
  67. Wangden (Praldzong) 2:1

Rozhodčí Min Hya (BIR) /1/, 2808 diváků. Hráno 26. 4. v Thimphu.

Yetties: Phunduk - Rimbochhe, Lamdan, Gyatchen, Wadzong - Rondup, Yakdup (84. Dzondup), Tsherdup - Rumbat, Nemo (73. Longdrup), Wangyak (69. Rongdrup)

Bjakar: Sundeep - Rimla, Miresh, Hou Lu Mo Zin, Wangden - Nyindrak, Zhong (78. Singey), A Pham Dok - Dikpo (46. Praldzong), Longrisha, Tsamgdo (68. Yaltsing)

Před rekordní návštěvou se za pěkného počasí začalo oboustranně podle očekávání opatrně. Oba týmy se zaměřily spíš na pozorné bránění, ale postupně se domácí osmělovali k větší aktivitě. Poprvé vystrašil Sundeepa v 16. minutě Wadzong, když z velké dálky zamířil k tyči, ale Sundeep byl pozorný a střelu vyrazil. To Phunduk v brance Yetties moc práce neměl, hra Bjakaru postrádala šťávu a do šancí se hosté nedostávali. Yetties aktivní hrou získali převahu, dokázali míč podržet a díky dobré hře středové formace se oba útočníci dostávali do dobrých příležitostí. Aktivitou hýřil především Rumbat, hrající na jaře v dobré formě. A byl to právě sikkimský reprezentant, který v polovině poločasu dokázal vybojovat míč, obejít dva protihráče a umístěnou střelou otevřel skóre. Yetties byli lepší a po zásluze přidali druhý gól, když po Nemově centru přesně hlavičkoval Rimbochhe. 

Druhý poločas přinesl změnu v podobě daleko větší aktivity Bjakaru. Hráči začali více běhat a přidali na důrazu. I přes zlepšenou hru ale ve finální fázi naráželi na dobře hrající obranu Yetties. Přesto se podařilo Bjakaru vstřelit důležitý gól, když se lehce tečovanou střelou prosadil Wangden. O chvíli později měl na kopačce vyrovnávací gól střídající Praldzong, ale zblízka zbrkle přestřelil. Mladý útočník Bjakaru ale hru svého týmu oživil a svou rychlostí dělal domácí obraně starosti. Chyběl mu ale klid jak v koncovce, tak ve finální přihrávce. Domácí už v závěru nedokázali soupeře příliš pozlobit, nakopávané míče na útočné hroty nacházely většinou dobře postavenou obranu Bjakaru. V závěru tempo hry opadlo, jakoby oba týmy byly s výsledkem spokojeny. Odveta tak bude otevřená, mírným favoritem ale bude Bjakar i vzhledem k aktuální ligové formě obou týmů.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz