Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2018 - 2019

Odvety čtvrtfinále - bhútánská jízda pokračuje

publikováno 31.03.2019 (aktualizováno 07.04.2019)

Bhútánský klubový fotbal zaznamenal velký úspěch - oba čtvrtfinalisté dokázali zvítězit i v odvetách a Bjakar Rangers i Thimphu Yetties budou usilovat o postup do finále. Naopak nečekaně končí oba zástupci Andaman,kteří naprosto zklamali, zejména přístup Rutlandu k odvetě byl až zarážející. Andamany tak po několika úspěšných letech nebudou mít v losovacím hrnci pro semifinále ani jeden tým. V jediném zápase Západní zóny Vikantice udržely dvoubrankový náskok z pravího zápasu a v kvalitním utkání v sanmarinském Fiorentinu si zajistily postup. Sen Sanmarinců o semifinále se po odvetě rozplynul.

Rutland Snakers - FC Union Flacq  0:6 (0:3)

  19. Bouvin 0:1
  28. Bodorieux 0:2
  41. Mbobo (Bodorieux) 0:3
41. Uri-orichiko ŽK  
  63. Barnesi (Chadri) 0:4
  72. Mbobo (Ntomo) 0:5
  76. Ntomo 0:6

Na Rutlandu pojali odvetu velmi nezodpovědně, nenašel se zřejmě nikdo, kdo by věřil ve vymazání pětigólové ztráty z Mauritiu. Utkání podle toho vypadalo a konečný výsledek je pro Rutland, který aktuálně vede andamanskou ligu, ještě lichotivý. Domácí nastoupili ve velmi kombinované sestavě, příležitost dostali i všichni teenageři, ale ti, místo aby zabojovali o základní sestavu, zklamali. Mauritijci začali ve velkém vedru obezřetně, ale brzy poznali, že domácí nemají zájem o rychlejší pohyb a snadno soupeře přečíslovali. Ilustroval to i první gól, při kterém velmi lehce prošel Bouvin až před Chhama a pohodlně otevřel skóre. Náhradník v brance Rutlandu si na premiéru v Poháru FIFAC nemohl vybrat horší zápas. Často se ocital v těžkých situacích, kdy obrana nechávala soupeři příliš prostoru a jen díky nepřesnosti Mauritijců lovil po půlhodině hry míč ze sítě jen dvakrát. Domácí ani dva inkasované góly nijak  neprobudily, o nějaké kombinační hře nemohla být ani řeč a vracet se bez míče bránit se nikomu nechtělo. Vynikal v tom zejména talentovaný, jen 159 cm vysoký Mali-a-lini, který se za celý svůj pobyt na hřišti vrátil na svou polovinu jen při rozehrávání  soupeře po vstřeleném gólu. V závěru poločasu se ještě trefil Mbobo po zdařilé kombinaci s Bodorieuxem, Aktivně hrající Mbobo byl největším nebezpečím pro Chhama i po změně stran, kdy se obraz hry vůbec nezměnil. Mbobo nastřelil dvakrát tyč, dvakrát jej vychytal Chham, dvacet minut před koncem přidal konečně svůj druhý gól a upravoval už na 5:0. O chvíli později ještě přidal další gól i Ntomo. Zbývající čas už odchodili i Mauritijci a rozhodčí Atatonga marně nabádal oba soupeře k většímu pohybu. Úrovni utkání odpovídala i tristní návštěva. Pokladník po začátku zápasu napočítal 99 diváků, z nichž drtivá většina po poločase odešla buď chytat ryby nebo se chladit v moři. Zůstali jen členové realizačního týmu Flacqu a také obě manželky Mboba, který byl nejlepším hráčem utkání. I ty však v 78. minutě, kdy byl Mbobo střídán, zamířily na pláž. Závěrečný dlouhý hvizd rozhodčího naopak přilákal tlupu opic, které ukradly míč a dlouho jej odmítaly vrátit, čímž jen podtrhly nedůstojné vystoupení Rutlandu. Flacq tak do semifinále postoupil neuvěřitelně snadno, semifinále ale už bude jistě zcela jiné.

Rozhodčí Atatonga (KIR) /1/, 99 diváků. Hráno 29. 3. na Rutlandu. První zápas 0:5, postupuje FC Union Flacq.

Rutland: Chham - Uri-urichiko, Mupopo, Chipo-chipiri, Ovek - Myow, Prachundrapathi (48. Uddamanjalamayal), Fisher (67. Kelekele) - Ojebe, Mali-a-lini (48. Zhaba), Jalala

Flacq: Khardjah - Cocos, Bouvain, Guma, Davids (62. Poulemans) - Burnesi, Hu (62. Chadry), Mani - Mbobo (78. Maseranga), Ntomo, Bodorieux

 

Garacharama FC - Bjakar Rangers  0:3 (0:1) /+1/

  28. Nyindrak 0:1
  48. Hou Lu Mo Zin 0:2
  74. Longrisha (A Pham Dok) 0:3

Garacharama potřebovala stáhnout jednogólové manko, a tak nastoupila v ofenzívně laděné sestavě se třemi útočníky. Ti měli za úkol nejen ohrožovat Sundeepovu branku, ale i pomáhat středové řadě. To se ale moc nedařilo, naopak taktika Bjakaru se zahušťováním středu pole vycházela mnohem líp. Výsledkem bylo, že první půlhodinu se nebylo prakticky na co dívat. Až v 28. minutě vyrobil hrubou chybu mladý obránce Chipkoroo nesmyslnou malou domů, kterou vystihl Nyindrak a střelou mezi Harirachamaliho nohama zmrazil domácí publikum. Domácí se do konce poločasu nedokázali otřepat a tudíž ani neohrozili branku soupeře. Ve druhém poločase stál před domácími nelehký úkol vstřelit minimálně tři góly, a tak trenér Minhyaddratwohne posílil zálohu, když Vinjarupattne nahradil slabého Chipkoroo. Jenže krátce po začátku poločasu vyslal z dobrých 33 metrů Hou Lu Mo Zin táhlý oblouček, který Harirachamali podcenil a míč zapadl pod břevno. Druhý šťastný gól posadil Rangers na koně. Převzali iniciativu a zatlačili soupeře. Ten se zmohl jen na bránění, nebyla vidět žádná snaha o vstřelení aspoň čestného gólu. S chutí hrající hosté nakonec přidali ještě další gól, který po hezké akci vstřelil Longrisha a korunoval tak svůj výborný výkon. Výborně zahrál i Nyindrak, který i v dusném počasí oběhal velký kus hřiště. Domácí zklamali, moc toho nepředvedli a po dvou smolných gólech nenašli chuť zabojovat aspoň o přijatelný výsledek.

Rozhodčí: Poserdon (GUM) /0/, 1015 diváků. Hráno 30. 3. v Garacharamě. První zápas 0:1, postupuje Bjakar Rangers

Garacharama: Harirachamali - Antsomanalamy, Nyingtam, Digo-digo, Chipkoroo (46. Vinjarupattne) - Trawindraswamy, Shahanakokooty, Prichope - Uppatlaney (79. Papanjanmandarin), Chipiriri, Tondasheri (56. Pamuwagir)

Bjakar: Sundeep - Rimla, Miresh, Hou Lu Mo Zin, Wangden - Nyindrak (83. Lapchong), Zhong, A Pham Dok - Dikpo, Longrisha (77. Danang), Yaltsing (69. Tsamgdo)

 

Akyab Sailors - Thimphu Yetties  2:3 (2:1) /+1/

10. Po Srath (Al Fasol-lol-ahmed) 1:0  
14. Lap Top (Po Srath) 2:0  
  14. Rondup ŽK
  15. Lamdan ŽK
  15. Rongdrup ŽK
  18. Peshung 2:1
  64. Rumbat (Gyatchen) 2:2
64. Lap Top ŽK  
  69. Longdrup (Wangyak) 2:3

Akyab začal výborně, soupeře od začátku zatlačil a už po necelé čtvrthodině dvěma góly srovnal ztrátu z prvního zápasu. Yetties začátek nezvládli, nestíhali, nedokázali se dostat do hry a zdálo se, že Akyab nebude mít s postupem problém. Jenže v 18. minutě vyrobila domácí obrana chybu a Peshung šťastnou střelou o tyč zmrazil ochozy a dal zápasu jiný rozměr. Yetties brzy dokázali zareagovat na šok v domácích řadách, uklidnili se a do konce poločasu byli už vyrovnaným soupeřem. Po změně stran očekávaný nápor domácích nepřišel. Naopak byli to Yetties, kteří mnohem lépe kombinovali a častěji se hrálo před brankou Ehm Su. Po hodině hry přišlo zasloužené vyrovnání, o které se postaral sikkimský reprezentant Rumbat, který se rozehrál k výbornému výkonu. V 64. minutě se odpoutal od bránícího Po Sratha a hlavičkou přesně usměrnil centr Gyatchena. A o chvíli později dokonce hosté zápas otočili, když se trefil střídající Longdrup. Domácí se už na nic nezmohli a tak celkem nečekaně končí už ve čtvrtfinále. Yetties po špatném začátku a šťastném gólu Peshunga odehráli výborný zápas a postoupili zaslouženě.

Rozhodčí Iruran (NAU) /1/, 1516 diváků. Hráno 30. 3. v Akyabu. První zápas 0:2, postupuje Thimphu Yetties.

Akyab: Ehm Su - Myo Do, So Hak Luen Pak, Po Srath, A Khcun Kya - Aun Myin, Al Fasol-lol-ahmed, Ma Hnyuj (76. So Dwo Hye) - Lap Top, Muin Khou Tha (61. Hullock), Si Hwon Min (46. Ohm Lou)

Yetties: Phunduk - Rimbochhe, Lamdan, Gyatchen, Wadzong - Rondup, Dzondup, Rongdrup (70. Tsherdup) - Rumbat (82. Yakdup), Peshung (66: Longdrup), Wangyak

 

Calcio Fiorentino - Nova Vikantice 3:3 (1:1)

7. Bocca (Roonie) 1:0  
  28. Kundera 1:1
29. Stachi ŽK  
55. Paviarotti 2:1  
  62. Zuzánek (Vosel) 2:2
  80. Fadrhonc (Dvořáček) 2:3
86. Bocca 3:3  

Rozhodčí Ndahonem (MRI)  /0/,  515 diváků. Hráno 29. 3. ve Fiorentinu. První zápas 1:3, postupuje Nova Vikantice.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery