Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - 6. kolo

publikováno 25.03.2019

Po domácím pohárovém čtvrtfinálovém prologu začala také druhá polovina nejvyšší sikkimské soutěže. Oba vedoucí týmy nezávahaly a odskočily svým pronásledovatelům.

Namchi Storm - Sherpa Club Gangtok 2:4 (0:2) /-1/

Vedoucí Sherpa hrála na hřišti posledního Namchi a splnila roli favorita, i když domácí Storm dlouho odolávali. Sherpové začali svižně a už v 1. minutě musel pronikajícího Tashakora stáhnout zápasnickým chvatem za cenu žluté karty Mukeshi. A po necelých deseti minutách našel Sittarne úplně volného Zemka, který si naběhl na hrot a moravský veterán kličkou obelstil Mukerdjeeho a otevřel skóre. Domácí tempu soupeře nestačili a rozhodčí Payokle dvakrát krátce po sobě trestal nedovolené zákroky kartami. A brzy bylo ještě hůř. V 26. minutě Lu Shin Shin ve středu hřiště zbytečně úmyslně  a nesmyslně zahrál rukou, a protože už měl žlutou kartu, musel pod sprchy. Vyloučení domácím paradoxně pomohlo.Vyrovnali hru a najednou dokázali i nebezpečně zahrozit. Šance však nevyužili, naopak v 40. minutě šel Lattam ostře do souboje s Mukerdjeem, který míč neudržel a Lattam pohodlně skóroval. Gól ale zejmě platit neměl. Když krátce po změně stran zvyšoval Pratnesh už na 3:0, zdálo se rozhodnuto. Domácí ale záhy po šťastné střele Latteye snížili a i v deseti byli mnohem aktivnější. Čtvrthodinu před koncem Phuncchog přidal druhý gól a Sherpové se začali obávat o výsledek.Zachránil je až Solopholok, který prošel s míčem přes celé hřiště, narazil si s Danandem a podél Mukerdjeeho poslal míč do sítě. Namchi tak zůstává s jediným bodem na chvostu tabulky a bude mít co dělat, aby uniklo baráži.

Branky: 9. Zemek (Sittarne) 0:1, 40. Lattam 0:2, 52. Pratnesh (Sittarne) 0:3, 57. Lattey 1:3, 76. Phuncchog (Prikhale) 2:3, 83. Solopholok (Danand) 2:4. Rozhodčí Payokle /2/, ŽK Mukeshi, Nyagmo, Lu Shin Shin, Mukerdjee, Timbochhe, ČK Lu  Shin Shin (všichni Namchi). Guru Pamasambhava Stadium, 926 diváků.

Dikchu Athletics - Geyzing Glaciers 0:1 (0:1)

Dikchu na podzim vstřelilo pouhé dva góly a střelecké prokletí nezlomilo ani po ligové pauze. Utkání příliš krásy nenabídlo, oba týmy vsadily na důsledné bránění, nicméně Geyzing postupně získával díky agresivnějšímu presingu více ze hry a po půlhodině převahu zúročil zásluhou přesné střely Birandry. Domácí toho dopředu moc nepředvedli, a tak Yebal v brance celkem pohodlně udržel čisté skóre. Hosté mohli vedení několikrát navýšit, ale Dikchu podržel veterán Yatso v brance. Nicméně na vítězství a na odskočení od posledního Namchi to nestačilo. Dikchu tak drží neslavný primát s průměrem 0,33 vstřelené branky na zápas.

Branka: 32. Birandra. Rozhodčí Lingyam /0/, Kanchenjunga Stadium, 886 diváků.

Gangtok Icemans - FC Gangtok 1:2 (1:0)

Icemans na podzim připravili hráčům FC první porážku v probíhajícím ročníku a i tentokrát začali dobře, když ve 12. minutě  Prakottri využil chytré prostrčení Ma Kchweie. Hosté se brzy otřepali a převzali iniciativu. Aktivní Onger několikrát provětral domácí obranu, ale branku trefit nedokázal. Po půlhodině hry už Lamachheho překonal, ale míč v poslední chvíli akrobatickým zákrokem vykopl Majubhar. Domácím příliš nevycházely kombinace, naopak živěji působili hráči FC, kteří hrozili zejména z levé strany, kam si neustále zabíhal Onger, rozehrávku výborně dirigoval Bharati. Vyrovnat se FC podařilo až po změně stran, kdy už byli jasně lepším týmem. Icemans nepomohlo ani střídání, kdy nevýrazného Šáru nahradil Mishra a neviditelného Ranivala Mikesh Mallingh. V 54. minutě pronikl po křídle Lingtsum a křížnou přihrávkou našel Saikuriho, který míč usměrnil za Lamachheho záda. O minutu později zapomněla domácí obrana na Tsheringa Lepchu, který ale svůj desátý gól nepřidal, protože jej na hranici šestnáctky skosil Majubhar. Z následného přímého kopu pak trefil Onger břevno. Hosté otočili skóre v 68. minutě, když nejlepší muž zápasu Bharati zpracoval odražený míč a chytrým obloučkem překonal Lamachheho. Icemans se na odpověď nezmohli, hosté výborně bránili a zaslouženě dovedli utkání do vítězného konce.

Branky: 12. Prakottri (Ma Kchwei) 1:0, 54. Saikuri (Lingtsum) 1:1, 68. Bharati 1:2. Rozhodčí Chopyal /1/, ŽK Majubhar, M. Malling (ICE). Phuncchog Namgyal Stadium, 2325 diváků.

1. Sherpa Club Gangtok 6 5 0 1 22:9 15
2. FC Gangtok 6 5 0 1 21:11 15
3. Gangtok Icemans 6 3 1 2 14:11 10
4.  Geyzing Glaciers 6 3 0 3 16:10 9
5. Dikchu Athletics 6 1 0 5 2:16 3
6. Namchi Storm 6 0 1 5 8:26 1

Střelci:

9 - Tshering Lepcha FCG

5 - Onger FCG, Pratnesh SHE

4 - Birandra GEY, Tashakor SHE

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery