Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2018 - 2019

První zápasy čtvrtfinále

publikováno 21.03.2019 (aktualizováno 29.03.2019)

Pohár FIFAC vstoupil do jarní fáze. V Západní zóně se dařilo domácím týmům. Nejlépe si vedl mauritijský Flacq, který nečekaně snadno rozdrtil andamanský Rutland. Vikantice po nepříliš přesvědčivém výkonu porazily Fiorentino a o postup se ještě budou muset porvat.

Překvapením letošního ročníku jsou výkony bhútánských zástupců. Bjakar i Yetties se představili na domácích stadiónech a proti silným soupeřům z Barmy, resp. z Andaman si oba týmy vytvořily nadějnou pozici pro odvety, navíc ani jednou neinkasovaly.

FC Union Flacq - Rutland Snakers 5:0 (3:0)

21. Mbobo (Cocos) 1:0  
32. Bodorieux 2:0  
36. Bodorieux 3:0  
64. Chadry 4:0  
87. Cedri (Ntomo) 5:0  

Zápas za velkého dusna začal opatrně, oba soupeři jakoby vyčkávali, co předvede druhá strana. Mírně více ze hry měli domácí, ale před branku se prakticky nedostávali. Přišla však 21. minuta. Cocos vyslal na půli soupeře dlouhý pas, který podběhl Mupopo, nabíhající Mbobo přelstil Zhabu a posléze i golmana Rawiho. Vedení 1:0 domácí probudilo, zvýšili tempo a častěji se dostávali do gólových příležitostí. Ve 28. minutě ještě neuspěl de Roma, kterého vychytal Rawi, pak pálil Hu těsně nad branku, ale ve 32. minutě přišla chvíle radosti. Bodorieux, který dostal příležitost místo Rebeta, se protáhl kolem Oveka a přízemní střelou zvýšil na 2:0. Hosté v těchto fázích zápasu působili, jakoby je zápas přestal zajímat. Občas se snažili pohádat s rozhodčím, ale Bumbuyo nepřipustil žádné diskuse. Bodorieux byl i nadále při chuti a v 36. minutě zvýšil na 3:0. Do poločasu se hrálo prakticky jen na půli hostí, ale další gól už nepřišel, přestože šance de Romy a opět Bodorieuxe volaly po gólu. 

Ve druhém poločase hosté přece jen přistoupili k zápasu odpovědněji a nepouštěli domácí hráče do šancí. Dostali se sami i do několika nadějných příležitostí. Šance Ojebeho i Kelekeleho byly nadějné, chybělo jen přesnější zakončení. Ani domácí se nikam nehnali, jen čekali, až se soupeř dopustí chyby. A ta přišla. Krátce poté, kdy namísto Mbobo přišel Ntomo, zapomněl se Mupopo, který si střídání nevšiml a hledal Mboba, kterého měl hlídat. Situaci nejlépe vyhodnotil Chadry a zvýšil chytrou střelou na 4:0. Zmar Rutlandu pak dokonal v závěru Cedri, který využil kolmici Ntoma a sám před brankářem nezaváhal. Výsledek 5:0 se možná zdá příliš krutý, ale hráčil Rutlandu svým přístupem zajména k prvnímu poločasu si nic lepšího nezasloužili. Rawi i přes některé dobré zákroky prokázal nejistotu zejména při centrech do vápna. Mupopo jakoby nevěděl, co má hrát, špatný byl i Zhaba, kterého trenér v poločase raději stáhl.  U domácích překvapil  Bodorieux a dokázal, že do sestavy patří. Obrana neměla mnoho práce, přehledem se líbil moravský legionář Guma. Vepředu Mbobo předčil de Romu, ale oba si své uhráli. 

Flacq: Khardjah - Cocos, Bouvain (86. Mani), Guma (77. Cedri), Davids - Burnesi, Chadry, Bodorieux - de Roma, Mbobo (73. Ntomo), Hu

Rutland: Rawi - Zhaba (46. Uddamanjalamayal), Mupopo (83. Uri-oshiriko), Chipo-chipiri, Ovek - Jannananah, Prachundrapathi, Kelekele (64. Myow) - Ojebe, Kaah, Fisher

Rozhodčí Bumbuyo (SWZ)  /0/, 646 diváků. Hráno 15. 3. ve Flacqu.

 

Nova Vikantice - Calcio Fiorentino 3:1 (2:0)  /+1/

8. Kovařík 1:0  
42. Pradi (Kovařík) 2:0  
  65. Spitalezzi 2:1
76. Masálek 3:1  
  77. Charleston ŽK
  77. Talarin ŽK

Zápas ve Vikanticích začal pro domácí favority dobře. V 8. minutě Kovařík vystihl nepřesnou přihrávku Charlestona a dostal Vikantice do vedení. Jenže pak se na hřišti dlouho nic nedělo. Hrálo se ponejvíc ve středu hřiště, gólové šance prakticky nebyly. Až v závěru poločasu pronikl po křídle Kovařík, našel před brankou Pradiho, který svým krajanům zasadil gólový úder. Ani ve druhém poločase se hra nijak nezměnila. Hrálo se i nadále bez větších šancí, ale přece jen bylo vidět, že domácí jsou o něco rozehranější a byli častěji na polovině soupeře, občas se dostali i na dostřel branky. Obrana však zapomínala na zadní kolečka, čehož využil Spitalezzi ke snížení. Obranu pak zpevnil Zesírka a hosté už tolik nezlobili. Naopak zkušený Masálek využil nedorozumění mezi Talarinem a brankářem Pirim a snadno zvýšil na 3:1.  Po chvíli si Talarin vybil svou frustraci na Masálkovi a překvapivě dostal jen žlutou kartu. A stejnou barvu uviděl i Charleston, který vehementně dokazoval, že Masálek si před gólem pomohl faulem. Pak se hra uklidnila a zápas se v poklidu dohrál. Do odvety si povezou Vikantice dvoubrankový náskok, ale také inkasovaný gól. A to může nahrát Fiorentinu, které má stále naději vybojovat pro San Marino hisrorický postup do semifinále.

Vikantice: Přibyl - Kopřivňák, Dvořáček, Kundera, Loužecký (69. Zesírka) - Pradi, Vosel, Porto (46. Patras) - Masálek, Zuzánek, Kovařík (80. Točník)

Fiorentino: Piri - Spitalezzi, Charleston, Talare (59. Talarin), Ma (86. Stachi) - Solaro, Bocca, Mancini - Paviarotti, Pelletta, Roonie (84. di Vella)

Rozhodčí Bryne (SPI)  /1/, 549 diváků. Hráno 16. 3. ve Vikanticích.

 

Bjakar Rangers - Garacharama FC  1:0 (0:0)

84. Rimla 1:0  

V Bjakaru se hrál zpočátku nezáživný zápas, který měl pomalé tempo a spíše než pohledné akce diváci sledovali boj o střed hřiště. Hrbolatý terén dělal hráčům potíže a míč často končil mimo hrací plochu. V polovině poločasu získali domácí mírnou převahu, ale obrana Garacharamy i bez vykartovaného Nyingtama hrála pozorně, takže Harirachamali v brance moc práce neměl. Až ve 42.minutě musel poprvé předvést své umění, když zlikvidoval nájezd aktivního Longrishi, který ovšem vybíhal z třímetrového ofsajdu, což sikkimský zkušený rozhodčí Khambe přehlédl. Khambe neměl svůj den a v 45. minutě nechal bez povšimnutí i hrubý zákrok Hou Lu Mo Zina na Prichopeho. 

Po změně stran se hra zlepšila na obou stranách a diváci, kteří se dostavili ve velmi slušném počtu, konečně viděli zajímavý fotbal. Oba týmy si vytvořily i několik nadějných příležitostí, ale v koncovce chyběla přesnost. Garacharamu mohl poslat v 68. minutě do vedení Chipiriri, ale mladý útočník v dobré pozici branku přestřelil. Po chvíli se už téměř radovali domácí fanoušci, jenže střídající Praldzong místo střely volil zbytečnou nahrávku na obsazeného Dikpo. Nakonec se domácí přece jen radovali. Digo-digo odhlavičkoval míč jen k Rimlovy, který z voleje trefil horní roh Harirachamaliho branky. Hosté už odpovědět nestačili, a tak Bjakar pojede na Andamany s poměrně nadějným výsledkem. 

Bjakar: Sundeep - Rimla, Miresh, Hou Lu Mo Zin, Wangden - Nyindrak  (46. Lapchong), Zhong, Tsamgdo - Dikpo  (79. Geling), Longrisha  (63. Praldzong), A Pham Dok 

Garacharama: Harirachamali - Antsomanalamy, Digo-digo, Nakayalam,  Chipkoroo - Vinjarupattne,  Jejego  (73. Trawindraswamy ),Shahanakokooty - Uppatlaney, Chipiriri  (86. Pamuwagir), Prichope  (65. Tondasheri)

Rozhodčí Khambe  (SIK) /2/, 1319 diváků.  Hráno 15. 3. v Bjakaru.      

Thimphu Yetties - Akyab Sailors  2:0 (1:0)

3. Rumbat (Rongdrup) 1:0  
79. Tsherdup  2:0  

Krásné počasí i atraktivní soupeř přilákaly na stadión Yetties velmi vysokou návštěvu a natěšení fanoušci poprvé mohli propuknout v nadšený jásot už po třech minutách. Rongdrup zatáhl míč po pravé straně, kličkou se zbavil dvou obránců a přesným centrem našel Rumbata, který hlavou překonal veterána Ehm Su v brance Akyabu. Domácí branka povzbudila a za mohutné podpory tribun pokračovali v nátlakové hře. Akyab se v první čtvrthodině jen bránil a zdálo se, že je otázkou času, kdy padne další gól. Domácí ale další šance nevyužili, zejména, když velmi aktivní Rumbat další šance nevyužil. Tempo se postupně zvolilo a Akyab hru vyrovnal. Dopředu ale toho moc Barmánci moc nepředvedli, spíš se spokojili s držením míče uprostřed hřiště. Na svou pasivitu mohli doplatit v závěru, když dlouhou malou domů Myo Doa vystihl Rumbat, ale tentokrát Ehm Su včasným vyběhnutím svůj tým podržel. 

Ve druhé půli pokračoval Akyab v matném výkonu, nepomohlo ani dvojnásobné střídání, kdy neviditelného Hullocka nahradil Lain Bam  a nezkušeného Din Dola vystřídal Al Fasol-lol-ahmed. To domácí poměrně snadno ovládali střed hřiště a míč měli častěji na svých kopačkách, další gól ale dlouho nepřicházel, i když s chutí hrající Rumbat často obranu soupeře zlobil svými nečekanými průniky. Akyab nic zajímavého nepředvedl, hráči působili dost nerozehraně a často míč zbytečnými chybami ztráceli. Z tohoto pohledu byl výsledek pro barmský tým až do 79. minuty celkem pozitivní. Pak ale obrana neuhlídala Tsherdupa, který v nepřehledné situaci v pokutovém území šťastně dotlačil míč do sítě. Vítězství Yetties bylo naprosto zasloužené, Akyab bude muset v odvetě podat mnohem lepší výkon, pokud bude chtít postoupit. 

Yetties:  Phunduk - Rimbochhe (89. Tinkle), Lamdan, Gyatchen, Wadzong - Rondup, Tsherdup, Rongdrup (82. Yakdup) - Rumbat, Peshung  (72. Dzondup), Wangyak 

Akyab: Ehm Su - Myo Do,  So Hak Luen Pak, Po Srath, A Kchun Kya - Muin Khou Tha,  Ma Hnyuj (82. Si Hwon Min), Ohm Lou - Hullock  (58. Lain Bam), Lap Top,  Din Dol (58. Al Fasol-lol-ahmed)

Rozhodčí Kanoor  (MDI) /1/, 2664 diváků. Hráno 16. 3. v Thimphu.     

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz