Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - 4. kolo

publikováno 13.10.2018

Ve 4. kole dokázaly zvítězit všechny kluby z Gangtoku. Lize zatím suverénně vévodí FC Gangtok, který pod vedením nového trenéra Johna Karmana Mantarakkihuaraoiho zatím neztratil ani bod a své soupeře drtí zejména ofenzivní silou. Nově utvořená útočná dvojice Onger - Tshering Lepcha je k nezastavení, tentokrát její řádění odneslo poslední Namchi. Oba střelci si připsali po dvou gólech, ale Namchi dlouho vzdorovalo. Domácí sice brzy vedli 2:0, když po přesné Bhanguttově střele ve 30. minutě zvyšoval Onger z přímého kopu chytrým podstřelem zdi. Pak ale Namchi zabralo a do konce poločasu stihlo po pěkných akcích srovnat. Na začátku druhé půle se dokonce dostalo do vedení 3:2 po krásné střele Choklaye, domácí ale probudil k velkému obratu Onger, který zužitkoval nezištnou přihrávku Saikuriho. O pět minut později se konečně prosadil také Tshering Lepcha, který předtím spálil několik šancí, a Namchi úplně odpadlo. Onger pak ještě připravil gólovou šanci pro Bharatiho, prosadil se také Ratnakulay a střelecký účet uzavřel Tshering Lepcha, který si po přesném pasu Bharatiho vychutnal Tashenga. Ten už podruhé nahradil v brance Namchi zkušeného Mukerdjeeho, jemuž úvod sezóny vůbec nevyšel a od debaklu s Geyzingem ho trenér Naymal Khal do branky nepostavil. Střelecká produktivita FC Gangtok je až neskutečná, oba útočníci nastříleli dohromady 14 branek - tolik na svém kontě v probíhající sezóně nemá žádné jiné mužstvo celkově.

Jediný pohárový zástupce Gangtok Icemans hostil Geyzing a na těsné vítězství se dost nadřel. Celý první poločas domácí tlačili, místy měli až drtivou převazu, ale v koncovce se trápili. Geyzing také několikrát podržel brankář Yebal, který nestačil pouze na Lamyenovu hlavičku z 29. minuty. Po změně stran domácí pokračovali v náporu, ale po hodině hry po ojedinělé akci hostí prokázal střelecký instinkt Taipchung, který si našel prostor a zužitkoval Pupookovu přihrávku. Poprvé se tento bývalý reprezentant prosadil střelecky po svém návratu z Andaman. Hra se pak na chvíli vyrovnala, takže i Lamachhe si několikrát mohl sáhnout na míč, ale domácí postupně získávali více ze hry a Tripuri opět poslal svůj tým do vedení. Závěr zápasu pak patřil Geyzingu, Icemans se zřejmě už viděli na cestě do Vikantic, jinak by nemohli nechat soupeře hrát a vytvářet šance. Se štěstím ale vedení uhájili a na Moravu poletí přece jen ve vítězném naladění.

Sherpa hostovala na Teesta Stadiu v Dikchu a utkání rozhodla prakticky za dvacet minut. Všechny tři góly vsítil Pratnesh. Domácí sice závěr poločasu ovládli, ale střelecky se neprosadili. Druhá půle moc zajímavý fotbal nenabídla. Sherpové vědomi si náskoku nikam nepospíchali a nechali hrát soupeře. Ten ale dost chyboval, a když už se dostal k brance Sherpy, nenašel se nikdo, kdo by nebezpečně ohrozil Bhumela. Ten spolehlivě kontroloval pokutové území a v klidu sbíral nepřesné centry domácích. Až dvacet minut před koncem zaběhl za obranu Champal,kterého našla přesná přihrávka Jigme Lhendupa, a Dikchu aspoň snížilo. Na víc ale nemělo. S pouhými dvěma vstřelenými góly jsou Athletics přesto předposlední, díky předchozí výhře nad posledním Namchi.

FC Gangtok - Namchi Storm  7:3 (2:2) /+2/

5. Bhangutta 1:0, 30. Onger (př. kop) 2:0, 33. Phuncchog 2:1, 42. Nyagmo (N. Sharma) 2:2, 57. Choklay 2:3, 64. Onger (Saikuri) 3:3, 69. Tsh. Lepcha 4:3, 73. Bharati (Onger) 5:3, 78. Ratnakulay 6:3, 87. Tsh. Lepcha (Bharati) 7:3. Rozhodčí Payokle /0/, ŽK Kilili, Shresti - Lattey. Gangtok, Sichey Ground, 1377 diváků.

Gangtok Icemans - Geyzing Glaciers  2:1 (1:0)

29. Lamyen (Pradhan) 1:0, 59. Taipchung (Pupook) 1:1, 73. Tripuri (Mishra) 2:1. Rozhodčí Chopyal /1/, ŽK Pradhan (ICE). Gangtok, Phuencchog Namgyal Stadium, 1913 diváků.

Dikchu Athletics - Sherpa Club Gangtok  1:3 (0:3)

3. Pratnesh (Shutra) 0:1, 10. Pratnesh (Lattam) 0:2, 22. Pratnesh 0:3, 70. Champal (Lhendup) 1:3. Rozhodčí Lingyam /1/, ŽK Laypekhual, Cheporai, Laptlahyatalang (DIK). Dikchu, Teesta Stadium, 556 diváků.

1. FC Gangtok 4 4 0 0 18:7 12
2. Sherpa Club Gangtok 4 3 0 1 13:7 9
3. Gangtok Icemans 4 2 1 1 10:8 7
4. Geyzing Glaciers 4 1 0 3 11:10 3
5. Dikchu Athletics 4 1 0 3 2:11 3
6.  Namchi Storm 4 0 1 3 6:17 1

Střelci:

9 - Tshering Lepcha FCG

5 - Onger FCG

4 - Pratnesh SHE

3 - Lamyen ICE, Tashakor SHE, Birandra GEY

Příští kolo:

Sherpa - Namchi /+1/
Geyzing - Dikchu
FC Gangtok - Icemans

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz