Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2018 - 2019

První kolo, první zápasy

publikováno 06.09.2018 (aktualizováno 12.09.2018)

6.září byly zahájeny boje v prvním kole Poháru FIFAC v ročníku 2018 - 2019. Ve čtvrtek se hrálo ve Svazijsku a Lesothu. Svazijská Mahamba si připsala těsnou výhru nad Fiorentinem a Pitseng získal cennou remízu s favorizovaným týmem z Mauritiu Vacoas Boys.

Ve Východní zóně se hrály čtyři zápasy, ve třech z nich se představily sikkimské celky. A je třeba říci, že se jim v soubojích se sousedními bhútánskými týmy nedařilo. Jak Sherpové, tak Icemans svoje duely na domácí půdě prohráli. Sherpa narazila na mistra Bhútánu Bjakar Rangers a po celý zápas tahala za kratší konec. V první půli Bjakar na hřišti dominoval a výsledkem byly dva góly v síti Bhumela. V závěru poločasu sice Pratnesh vykřesal naději, ale druhý poločas byl ze strany domácích jen chabým pokusem změnit skóre. Neplodná převaha na disciplinovanou hru soupeře nestačila. V podobném duchu se hrál i druhý zápas mezi sousedy. Icemans začali proti Raidaku špatně a po čtvrthodině prohrávali o dva góly. Když Prakottri a po něm Šára slepenými góly vyrovnali, zdálo se, že se duel otáčí v domácí prospěch. Ve druhé půli ale stačilo Raidaku jen pozorně bránit, domácí byli prakticky neškodní a Ringweho téměř neohrozili. Naopak v závěru neuhlídali Su Mronga, který do otevřené domácí obrany vstřelil třetí gól, čímž Icemans notně zkomplikoval cestu za postupem. Nejtěžšího soupeře ze sikkimského tria dostalo Namchi. Na hřišti barmského Akyabu začalo hodně špatně, domácí byli rychlejší a hbitější a brzy vstřelili dvě branky.Namchi dostala do hry chyba domácí obrany, která nechala zcela volného Namgyala Sharmu, který lehce překonal Ehm Su. A když ještě do konce poločasu předvedl svoji pohotovost i Timbochhe, zdálo se, že by Namchi mohlo uhrát slušný výsledek. Tak to vypadalo i v první části druhé půle. Namchi hrálo nebojácně a několikrát ohrozilo domácí branku. V 71.minutě ale obrana hostí neuhlídala Lap Topa, který sám proti Mukerdjeemu nezaváhal a Akyab opět vedl. Po chvíli se prosadila i nová akvizice Akyabu Hullock a zmar Namchi dokonal o další čtyři minuty později Ma Hnyuj. V posledním utkání se představil andamanský Rutland, který hostil lesotské Butha Buthe. Domácí byli vysokým favoritem, ale počínali si na hřišti až příliš bohorovně. Soupeř sice přijel s defenzívní taktikou, ale chyby domácích hráčů v rozehrávce přímo vybízely ke skórování. Jen v první půli musel lovit brankář Chham čtyřikrát míč ze své sítě a rodila se senzace. Po změně stran ale domácí brzy srovnali manko a pak už to bylo jen o dobývání Chhamovy branky. Lesoťané dlouho odolávali, až v závěru jim síly došly a domácí dvěma góly odvrátili blamáž. Nejnižší návštěva kola ale nemohla být s výkonem domácích příliš spokojena.

Mahamba Stars - Calcio Fiorentino 2:1 (2:0)

8. Thulani Mbweha (Nuwatsiname) 1:0  
32. Dewedo 2:0  
  32. Charleston ŽK
  87. Talarin 2:1

Rozhodčí Ndahonem (MRI) /0/, 989 diváků. Hráno 6. 9. v Mahambě.

Mahamba: Wagula - Moloisane, Madla (74. Wada), Makwele Mbweha, Kariguri - Dewedo, Siladze (62. Tuwawa), Modloweni - Thulani Mbweha, Nuwatsiname (87. Sengereti), Wadoo

Fiorentino: Piri - Spitalezzi, Charleston (83. Balduzzi), Talare (46. Talarin), Ma - Solaro, Bocca, Mancini (76. di Vella) - Paviarotti, Pelletta, Roonie 

Ve Svazijsku se hrál jen průměrný fotbal. Dlouho se zdálo, že domácí tým si v pohodě dokráčí pro snadné vítězství, ale po nadějném prvním poločase hráčům Mahamby jakoby došly síly. Hosté ze San Marina v závěru ovládli hru, snížili a měli i další šance. Jen výborný výkon brankáře Waguly zachránil Mahambě vítězství, ale v San Marinu to Svazijci nebudou mít lehké. První poločas vyzněl přitom zcela jasně pro domácí. Brzy se ujali vedení, když po hrubce Talareho se k míči dostal snadno Nuwatsiname, našel před brankou volného Mbwehu a mladší z obou bratří snadno skoroval. Převahu vyjádřili domácí druhým gólem, který dal nejstarší hráč domácích, 36letý Dewedo. Do poločasu ještě trefil Nuwatsiname zdálky břevno a ránu Wadoo se štěstím vytěsnil Piri na roh. Ve druhé půli však domácí polevili. Snažili se držet míč, ale Sanmarinci důrazným napadáním nenechali domácím prostor a sami se začali dostávat před Wagulovu branku. Ani střídání v domácím týmu hosty nezastavilo a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří převahu zužitkovat. Chybělo jim však přesnější zakončení. Paviarotti několikrát z dobré pozice trefoval jen stromy za domácí brankou, Roonie sám před brankářem zaváhal a nevystřelil vůbec. Wagula pak zázračně vychytal di Vellu i Roonieho a jen díky němu drželi domácí vedení. Gólu se hosté dočkali až v závěru zásluhou střídajícího Talarina a gól byl spíš dílem náhody, když Talarinova šajtle skončila po obloučku přes Wagulu v síti. V závěru se Mahamba soustředila na udržení vedení, což se podařilo a tak do San Marina pocestují Svazijci s jednobrankovoým náskokem.

 

Bala-bala Pitseng - Vacoas Boys 2:2 (1:1)  /-1/

33. Mahomaley 1:0  
  37. Aywarsturba 1:1
  57. Manhari 1:2
62. Thabane (Tutumatu) 2:2  

Rozhodčí Madlawana (SWZ)  /2/, 1054 diváků.  Hráno 6. 9. v Pitsengu.

Pitseng: Bayula - Totuwagu, Makunda (57. Tsabedze), N´kwakwa, Tutumatu - Mahomaley, Yebbe, Occana (76. Doyebal) - Owushangulu, Thabane (87. Kakangali), Tsebonyame

Vacoas: Parkinson - Aywarsturba, Lumbaba (46. Ogugule), Květák, Manhari - Drake, Santi, Pradhan (87. Vardy) - Bonanga, Ponnac, Baptuswahiri (82. Behary)

Start týmu z Mauritiu přilákal na hřiště v Pitsengu více než tisícovku diváků. Viděli bojovné a rušné utkání, které nemělo vítěze.  Hráči Pitsengu se svého soupeře nezalekli a od začátku hráli vyrovnanou partii. Dá se říci, že měli více brankových příležitostí. Hosté působili poněkud profesorsky, jakoby čekali, že se soupeř porazí sám. A Lesoťané to brzy vycítili. Začali se dostávat do šancí a Parkinson marně křičel na své spoluhráče v obraně. Ti kupili jednu chybu za druhou a domácí měli nečekaně dost šancí změnit skore. Podařilo se jim to po půl hodině, kdy vypálil Mahomaley a Parkinson uviděl míč příliš pozdě. O pár minut později však bylo srovnáno. Aywarsturba nečekaně vystřelil z dobrých 35 metrů a Bayula se musel červenat. Ve druhé půli se obraz hry přiliš nezměnil. V 57. minutě došlo ke kuriozní situaci. Manhari házel dlouhý aut až před domácí branku, míč nečekaně odskočil od drnu a skončil v síti. Rozhodčí Madlawana, který měl mezinárodní premiéru, po delším váhání gól uznal a na protesty domácích odpověděl, že Bayula míč tečoval. Bayula se pochopitelně dušoval, že se míče nedotkl, ale gól platil. Hráči Pitsengu se však nepoložili a brzy vyrovnali. Thabane, který byl nejnebezpečnějším hráčem domácích, doklepl do sítě centr Tutumatuho. Hra se pak poněkud rozdrobila a bylo vidět řadu osobních soubojů. Zápas však nevybočil z normálu a poněkud nejistý rozhodčí si nějak vždy poradil, aniž by musel použít karty. Šancí ubylo, obě mužstva se s remízou spokojila. Do odvety bude mít daleko větší šanci na postup tým z Mauritiu, domácí hráči však projevili spokojenost s remízou a slíbili, že se pokusí ve Vacoas o zázrak.

 

Páteční zápasy:

 

AC Valdragone - Nachuge Typhoons 0:3 (0:3)

  22. A. Manore (Tiraknapachchuri) 0:1
  27. Kottamalupattna (S. Manore) 0:2
  29. K. Manore 0:3

Rpzhodčí Rasmussen (SPI)  /2/,  686 diváků. Hráno 7. 9. ve Valdragone.

Valdragone: Hopas - Boticelli (46. Bari), Bedani, Poldera, Pappas - Milanesi, Simonelli, Totti (63. Paradi) - Contrado, Helerup (84. Rocco), Ramzasharee

Typhoons: Prdivadira - Kottamalupattna, Dorong, Uddapravinandra, S. Manore (86. Rajarapundri) - Kamdesh (70. Ratnanesh), Wu Hnja Ja, K. Manore - Tiraknapachchuri, A. Manore, Divindaloo (84. Jebubu)

 

Batunga Mbuluzana - Yenangyaung Myan Myins 0:1 (0:1)

  13. Le Linh 0:1

Rozhodčí Greaves (BER) /0/, 887 diváků. Hráno 7. 9. v Mbuluzaně.

Batunga: Tunguragu - Ghasingha, Doguwagu, Mohloya (77. Sihadze), Abele - Skardal, Sinhhasa, Batunga - Matlosh (87. Siza Atsimani), Olemsi, Ntobo (62. Sihawa Atsimani)

Yenangyaung: Pyuk Pok - Wa Pyak Do, U Shan, Min Chol, Le Ninh (69. Hnya Wei Sho) - Lei Ma So, Phan Thau, Linthi (46. Pyou Ha) - Gyampo, Shar Pei (84. Dho Wnya), Nyam Nyam

 

Mafutseni Ngwanes - Thimphu Yetties 1:3 (0:2)

  14. Rumbat 0:1
14. Dembeleh ŽK  
15. Kaliba ŽK  
  22. Wadzong 0:2
53. Huloni 1:2  
  82 Longdrup 1:3
83. Ebomu ŽK  

Rozhodčí Řitník (MOR) /1/,  1005 diváků. Hráno 7. 9. v Mafutseni.

Ngwanes: Kaliba - Baerlund, Ebomu, Dembeleh (84. Tohlene), Manana (46. Kabu)- Mbani (74. Gabalamamba), Black, Huloni - Tulu, Mgwam, Bradley

Yetties: Phunduk - Rimbochhe, Tinkle, Gyatchen, Wadzong (84. Wanchpak)- Rondup, Dzondup, Rongdrup - Rumbat, Nemo (80. Longdrup), Wangyak (69. Yakdup)

 

Sobotní zápasy

 

SK Pobučí - FC Teyateyaneng 8:0 (4:0)  /+2/

9. Pískle (Brouzdal) 1:0  
14. Brouzdal 2:0  
17. Kwané 3:0  
21. Kwané 4:0  
64. Hůlka 5:0  
77. Crawley (Hůlka) 6:0  
87. Kwané (Zedníček) 7:0  
90. Holomek 8:0  
  90. Mayunapool ŽK

Rozhodčí Milenari (SMR) /0/, 578 diváků. Hráno 8. 9. v Pobučí.

Pobučí: Medvídek - Rákosník, Přeslička, Pískle (60. Křídlo), Pracháč - Crawley, M. Aňátko, H. Aňátko - Kwané (87. Holomek), Hůlka, Brouzdal (64. Zedníček)

Teyateyaneng: Mohapi - Gwalilehlo, Habala, Black, Tugugara - Molutsanu, Hlemse (46. Gulagula), Mayunapool - Shumac (82. Aywarewa), Gerverec (46. Molimoli), Mahlava

 

Albion Black Aces - Monte Giardino 2:1 (0:1)  /+1/

  22. F. Polleno (C. Polleno) 0:1
54. Kaleh (Jos. M´bubu) 1:1  
90. Maršovský 2:1  

Rozhodčí Tsabalya (LES)  /0/, 725 diváků. Hráno 8. 9. v Albionu.

Black Aces: Mitwane - Allan (46. Mtwenene I.), Ramini, Pappan, Ukmawi - Hurst (77. Shashan), Jos. M´bubu, Bradlík - Maršovský, Kaleh, Jac. M´bubu (77. Mahé)

M. Giardino: Marcello - F. Polleno, C. Polleno (86. Guzzi), Parezzi, Moletsane - Rosetti, Jacobsen, Gnocca (73. Paderta) - Terminalesi II., Agosta, de Piano (87. Ballonieri)

 

Sherpa Club Gangtok - Bjakar Rangers 1:2 (1:2)

  9. Dipko 0:1
9. Lattam ŽK  
  34. Miresh 0:2
41. Pratnesh (Nangapar) 1:2  

Rozhodčí Jayawanandrinathi (ANM) /0/, 1288 diváků. Hráno 8. 9. v Gangtoku.

Sherpa: Bhumel - Lattam, Solopholok (77. Danand), Zemek, Shutra - Nangapar, Chombey, Dhurbu - Pratnesh, Sittarne (46. Tashakor), Limbo (60. Lapchuk)

Bjakar: Sundeep - Rimla, Miresh, Hou Lu Mo Zin, Wangden - Lapchong, Zhong, A Pham Dok (85. Danang) - Dikpo, Longrisha (82. Geling), Yaltsing (69. Nyindrak)

 

Rutland Snakers - FC Butha Buthe  6:4 (2:4) /+2/

  9. Grappy (Dolehlo)  0:1
  14. Kashumbo 0:2
14. Mupopo ŽK  
14. Zhaba ŽK  
15. Ovek ŽK  
24. Fisher (Kaah) 1:2  
27. Kaah 2:2  
  34. Towaga (Dedewe) 2:3
  39. Grappy (Malalemra) 2:4
53. Mupopo (Ovek) 3:4  
  53. Towaga ŽK
61. Pradrndrashwara (Uddamanjalamayal) 4:4  
  61. Tupakosi ŽK
78. Mali-a-lini (Kaah) 5:4  
82. Ojebe 6:4  

Rozhodčí Atatonga (KIR) /1/, 148 diváků. Hráno 8. 9. na Rutlandu.

Rutland: Chham - Zhaba (46. Jalala), Mupopo, Pradrndrashwara, Ovek - Jannananah, Uddamanjalamayal (76. Mali-a-lini), Kelekele (39. Myow) - Ojebe, Kaah, Fisher

Butha Buthe: Shahmani - Tupakosi, Kashumbo, Towaga, Dolehlo - T. Dewedo jr., Debacle, Nemamkule (69. Nedalimhi) - Grappy (78. Harubwan), Dedewe, Malalemra (87. Sisimba)

 

Akyab Sailors - Namchi Storm  5:2 (2:2) /+1/

10. Po Srath 1:0  
  11. N. Sharma ŽK
18. Myo Do (Ohm Lou) 2:0  
  25. N. Sharma (Tsangel) 2:1
  34. Timbochhe 2:2
34. Myo Do ŽK  
71. Lap Top (Po Srath) 3:2  
  71. Mukeshi ŽK
  72. Lattey ŽK
75. Hullock (Lap Top) 4:2  
79. Ma Hnyuj 5:2  
87. Po Srath ŽK  

Rozhodčí Poserdon (GUM) /1/, 1997 diváků. Hráno 8. 9. v Akyabu.

Akyab: Ehm Su - Myo Do, So Hak Luen Pak, Po Srath, A Kchun Kya - Ma Do Kchan (60. Aun Myin), Ma Hnyuj, Al Fasol-lol-ahmed - Hullock (81. Lain Bam), Lap Top, Ohm Lou (89. Su Dwo Hye)

Namchi: Mukerdjee - Mukeshi, Tsangel, Lattey, Prikhale - Nyagmo, Lhotspa, Lu Shin Shin ((77. Chorba) - Timbochhe, Phuncchog (66. Bashunthapi), N. Sharma (59. Choklay)

 

Gangtok Icemans - Raidak Chhukha  2:3 (2:2)

  3. Bhushel (Su Mrong) 0:1
  16. Lhomccho (Do Ho Wen) 0:2
17. Majubhar ŽK  
26. Prakottri (Tripuri) 1:2  
29. Šára) 2:2  
  29. Yamalee ŽK
  83. Su Mrong (Badrinath) 2:3
83. Chungwal ŽK  

Rozhodčí Min Hya (BIR) /1/, 2026 diváků. Hráno 9. 9. v Gangtoku.

Icemans: Lamachhe - Lamyen, Majubhar, Chungwal, Norgay - Prakottri, Chettri, Ranival (80. Pradhan) - Šára, Tripuri (69. Trankore), Ma Kchwei (62. M. Mallingh)

Raidak: Ringwe - Yamalee, Badrinath, Bhushel, Lhomccho - Samsung, Ganchheng, Langlang - Do Ho Wen (73. Phumbul), Su Mrong (84. Hu), Tingsem (69. Dorjee)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery