Úvod » Fotbal » ostatní ligy

40. ročník Sikkimské ligy zahájen

publikováno 01.09.2018 (aktualizováno 03.09.2018)

Jubilejní čtyřicátá fotbalová sezóna v Sikkimu má za sebou první ligové kolo. Hned první utkání přineslo střet mezi dvěma účastníky Poháru FIFAC, když Namchi hostilo mistrovký tým Icemans. Oba týmy příliš své kádry nezměnily, přesto se na obou stranách objevily nové posily. V dresu Namchi nastoupil ve středu obrany Lattey, který přišel z Dikchu a bylo zajímavé sledovat, jak se mu jako bývalému pravému obránci povede na postu stopera. V záložní řadě se pak objevil Lhotspa, který přišel právě z Icemans. Oba hráči podali solidní výkona mohli by být přínosem. Icemans představili jediného nováčka v sestavě - na pravé straně zálohy se pohyboval talentovaný Prakottri, který přestoupil z Geyzingu a opět se tak sešel ve stejném dresu se spolužákem ze školy Chettrim. Samotné utkání přineslo zajímavý fotbal dvou rozdílných poločasů- Zatímco v prvním dominovali Icemans, kteří si zaslouženě vypracovali dvoubrankové vedení, po změně stran domácí přidali a byli mnohem aktivnější. Hned po pěti minutách se prosadil loňský král střelců Thimbochhe, ale další branka nepřicházela i přes dobré šance. Zdálo se, že Icemans vedení uhájí, ale tři minuty před koncem obrana chybovala, když nepokryla střídajícího Namgyala Sharmu, který zajistil Namchi aspoň bod.

V Dikchu hostili domácí Athletics FC Gangtok. A Dikchu, které v uplynulé sezóně mělo katastrofální jaro, ukázalo, že i letos zřejmě bude patřit ke kandidátům baráže o udržení. V utkání jednoznačně dominovali hosté a po zásluze vyhráli 4:0, když zazářila zejména nová posila do útoku. Tou se stal opravdu hodně známý hráč, když vedení klubu dokázalo z barmského Falamu koupit andamanského reprezentanta Ongera. Ten se uvedl ve svém prvním utkání dvěma góly a asistencí a ukázal, že bude patřit mezi hodně sledované hráče nového ročníku. Vedle něj se v útoku FC prosadil i Tshering Lepcha, který rovněž skóroval dvakrát. 

Na stadionu Sherpy se představil loňský nejhorší tým Geyzing, který kromě nové trenérské dvojice Hauglee - Proskharaskarukonghiri nakoupil nejvíce posil ze všech týmů. Tou největší je návrat Taipchunga z andamanského Eleven Shooters. Bývalý reprezentant ještě nedostal příležitost v základní sestavě, ale po svém nástupu na hřiště v 65. minutě ukázal několik dobrých momentů, v 73. minutě dokonce připravil jediný gól Geyzingu, když přesně našel nabíhajícího Lingeye, který po zemi překonal do té doby neprůstřelného Ganchhenga v brance Sherpy. Dalším zkušeným navrátilcem je Baburajee, který ukončil angažmá v bhútánském klubu Raidak Chhukha. Vedle těchto zkušených hráčů, ke kterým patří i obránce Raswin nebo Riberi ve středové řadě, budou noví trenéři sázet i na mladé hráče - svou premiéru si odbyl na pravé straně obrany dvacetiletý Kalafas, který přišel z druholigové Himalaye, hrál ale dost nervózně a nejistě. Po odchodu Devy do Hatisaru bude jedničkou v brance zřejmě 22 letý Yebal, kterému bude krýt záda o dva roky starší Chumil. Pikantní je, že oba brankáři se opět po působení v druholigovém týmu Black Hats setkávají ve stejném dresu. Sherpa příliš neposílila, obrana zůstala beze změn, do záložní řady ale přišel zvýšit konkurenci zkušený Chombey, který se po čtyřech letech v FC Gangtok opět vrací do Sherpy. Do útoku přišel z Icemans Sittarne, ale v prvním utkání dostal vedle Pratneshe přednost mladý talentovaný Tashakor, který podal dobrý výkon a jedním gólem přispěl k výhře svého týmu 3:1.

Výsledky 1. kola:

Namchi Storm - Gangtok Icemans  2:2 (0:2)

11. Šára (Ma Kchwei) 1:0, 41. Ranival (Šára) 2:0, 50. Timbochhe (Phuncchog) 2:1, 87. Namgyal Sharma (Tsangel) 2:2. Rozhodčí Khambe /0/, ŽK Prikhale (NAM), Guru Padmasambhava Stadium, 1694 diváků.

Dikchu Athletics - FC Gangtok  0:4 (0:2)

33. Tshering Lepcha (Bharati) 0:1, 39. Onger (Bharati) 0:2, 69. Tshering Lepcha (Onger) 0:3, 77. Onger 0:4. Rozhodčí Payokle /1/, Teesta Stadium, 896 diváků.

Sherpa Club Gangtok - Geyzing Glaciers  3:1 (1:0) /+1/

22. Lattam 1:0, 50. Pratnesh (Dhurbu) př. kop 2:0, 55. Tashakor (Pratnesh) 3:0, 73. Lingey (Taipchung) 3:1. Rozhodčí Chopyal /1/, ŽK Lingey (GEY). Sherpa Stadium, 896 diváků.

2. liga

V úvodním kole na sebe narazily dva exligové kluby. N hřišti v Manganu se vše podstatné událo v první čtvrthodině, když po vedoucím gólu lachenského Ringly o chvíli později srovnal domácí Pakor. Pak hra v deštivém zamlženém odpoledni upadla do podprůměru a 37 přítomných diváků jen mohlo vzpomínat na vyhrocené duely obou severských týmů, kdy se před nějakými dvaceti lety hrávalo o titul. Obhájce prvenství Himalaya přivítala loni poslední Singtam a na povinné vítězství se hodně nadřela, v závěru Singtam sahal po vyrovnání, ale domácí několikrát skvěle podržel mladý brankář Gurung. Tři body vybojovali také Black Hats , když dokázali zvítězit na hřišti Pemayangtse. Také tady se bojovalo na těžkém terénu a v nepříznivém počasí, kdy ve druhé půli už o nějakém fotbale na úrovni nemohla být řeč, navíc rozhodčí měl dost práce s identifikací hráčů, kteří po několika minutách pobytu na blátivém hřišti byli jen těžko rozeznatelní.

Výsledky:

Real Mangan -  FC Lachen 1:1 (1:1)

9. Ringla 0:1, 15. Pakor 1:1

Pemayangtse Red Monks - Black Hats  1:2 (1:2)

12. Shusholing 0:1, 21. Sunuwar 1:1, 26. Tepal 1:2

Himalaya Gangtok - Singtam Wilds  3:2 (1:1) /+1/

27. Guma 1:0, 28. Pema Lodro 1:1, 48. Lall 2:1, 59. Poulen 3:1, 69. Sikhtar 3:2

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery