Úvod » MS 2018 Andamany

Historický bronz pro Mauritius, Morava zápas nezvládla.

publikováno 30.06.2018 (aktualizováno 01.07.2018)

V sobotu se rozhodovalo o třetím a čtvrtém místě. V repríze tohoto souboje z roku 2012 se střetli dva tradiční soupeři - Morava a Mauritius.

Mauritius - Morava 4:1 (1:1)  /-1/

7. Bonanga (Aywarsturba) 1:0  
  26. Dvořáček (Zemek) 1:1
66. Jos. M´bubu (Bouvain) 2:1  
  66. Hušbák ŽK
71. Masaya (Aywarsturba) 3:1  
83. Masaya (Mani) 4:1  

Rozhodčí Min Hya (Barma)  /0/,  2300 diváků. Hráno v Chola Centre.

Mauritius: Arnou 6 - Aywarsturba 8, Bouvain 6, Kewele 5 (79. Lumbaba), Davids 5 - Crawley 6, Jos. M´bubu 7, Porto 6 - Bonanga 6, Masaya 8, Hu 6 (79. Mani)

Morava: Lišejník 4 - Parník 4 (71. Rákosník), Dvořáček 5, Zemek 6, Zesírka 5 - Krasík 4 (82. Hovadík), Vosel 5, Hušbák 4 - Masálek 4, Skočdorži 3 (46. Cagaš 4), Brouzdal 5

Utkání o bronz skončilo nečekaně vysokým vítězstvím Mauritiu nad favorizovanou Moravou. Oba trenéři do posledního zápasu nasadili dost hráčů z lavičky, a právě hra těchto hráčů byla rozhodujícím faktorem nečekaného výsledku. Zatímco mauritijští náhradníci podali vesměs výborné výkony, lavička Moravy jakoby zápas odchodila bez většího zájmu. Lišejník v brance byl nejistý, Parník v obraně nedokázal nahradit Rákosníka, útok ve složení Masálek, Skočdorži zcela propadl. U Mauritiu naopak brankář Arnou byl oporou, Bouvain v obraně dokázal eliminovat snahu Moravanů a zcela vymazal Skočdoržiho. Nejlepším hráčem vítězů byl mladý útočník Masaya. Nejenže dal dvě branky, ale byl stálou hrozbou pro obranu Moravy. Dobře hrál i Joseph M´bubu. Zápas samotný začali lépe Mauritijci, kteří se dostali do vedení po prvním zdařilém útoku. Velmi aktivně hrající Aywarsturba pronikl po křídle, jeho nahrávka na nabíhajícího Bonangu měla oči a Bonanga prostřelil Lišejníka. Pak sice Dvořáček po Zemkově centru vyrovnal, ale i nadále byl lepším týmem Mauritius. Masaya měl blízko ke gólu v 36. a 39. minutě, jednou Lišejníka zachránilo břevno, podruhé letěla střela o milimetry mimo branku. Do druhé půle nahradil zcela marného Skočdoržiho další nováček na mistrovství Cagaš, ale nic se nezlepšilo. Tón hry i nadále udával Mauritius a přišly i góly. V 66. minutě Bouvain nezištně přihrál před branku Josephu M´bubu, který měl snadnou práci. Lišejník netakticky vyběhl a M´bubu měl před sebou prázdnou branku. Pak přišly Masayovy chvíle. Nejprve po Aywarsturbově průniku skoroval hlavou, pak využil únik čerstvého Maniho a skoroval lehce mezi Lišejníkovy kotníky. Závěr zápasu odehráli Mauritijci na polovině soupeře, kde chytře drželi míč, Moravané se už ani nesnažili je atakovat. Zápas skončil vysokou výhrou Mauritiu, který po zápase převzal pohár za třetí místo a hráči obdrželi medaile. Moravané měli jistě velké ambice, ale nejen že vysněný titul opět nezískali, ale nezískali ani medaile. Čtvrté místo je bezesporu zklamáním a trenér Vůl, který převzal po Fettingerovi reprezentaci, bude mít o čem přemýšlet. Mauritius, kde Vůla vystřídal zkušený Harúvan, byl příjemným překvapením šampionátu a bronz je zasloužený. Kromě semifinále, kdy nestačil na domácí tým, předváděl atraktivní hru, kreativní útok si dokázal poradit s obranami svých soupeřů, oba brankáři prokázali, že do reprezentace patří. Mauritius se rozhodl usilovat o pořádání příštího mistrovství 2020. Kandidoval už před čtyřni lety, kdy pořadatelství přepustil Moravě. Další potencionální kandidát Aljaška sice kandidaturu podal, ale zdá se, že Mauritius bude mít věší šance. Na Aljašce je k dispozici prakticky pouze hala s umělým povrchem. Vedlejší hřiště, na kterém se hrávala kvalifikace, nemá žádné hlediště a stadion pro americký fotbal také nesplňuje kritéria. Muselo by se prakticky všechno vybudovat, navíc počasí v červnu je ještě zimní a v Barrow je stále sníh. Takže za dva roky se zřejmě bude hrát na Mauritiu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz