Úvod » MS 2018 Andamany

3. kolo skupiny A - Morava vydřela postup, Andamany i přes porážku jdou z prvního místa

publikováno 25.06.2018 (aktualizováno 28.06.2018)

Závěrečné boje ve skupině A přinesly boj o postup v zápase Morava - Svazijsko. Dlouho byli Svazijci lepší. Vyhráli poločas a až ve druhém doplatili na vysoké tempo a třikrát inkasovali. Vzápětí sice snížili na rozdíl jediné branky a snažili se ze všech sil vyrovnat, jenže síly docházely a Moravané postup uhájili. Ve druhém zápase skupiny hraném souběžně nasadili trenéři obou týmů řadu náhradníků a zápas se příliš nevydařil. Nakonec se radovaly oba týmy. Guadeloupe ze skalpu jednoho z favoritů mistrovství a Andamanci z postupu z prvního místa.

Svazijsko - Morava 3:4 (2:1)  /-1/

  24. Zemek 0:1
30. Abele (Dewedo) 1:1  
  31. Dvořáček ŽK
44. Tomas 2:1  
  44. Zemek ŽK
  44. Vosel ŽK
  48. Zesírka (Šára) 2:2
  61. Hůlka (Šára) 2:3
  71. Zesírka (Krasík) 2:4
72. Tomas (Tse-tse) 3:4  

Rozhodčí Kanoor (Maledivy)  /2/,  2267 diváků. Hráno v Garacharamě.

Svazijsko: Kugumba 5 - Dubleyt 4, Bwluwi 5, Mazanyamba 5, Abele 6 (71. Melelekale) - Dewedo 6, Tse-tse 6, Zulu 5 (61. T. Mbweha) - Tomas 7 (81. Nuwatsiname), Modloweni 6, Tulu 5

Morava: Medvídek 5 - Rákosník 5, Dvořáček 4 (46. Parník 6), Zemek 7, Zesírka 8 - Krasík 5, Vosel 6, Hovadík 6 (87. M. Aňátko) - Šára 7, Hůlka 6, Brouzdal 6 (68. Hušbák)

Na poslední zápas ve skupině se obě mužstva přestěhovala do Garacharamy. Stejně jako v předchozím utkání i tentokrát Moravané nazačali nejlépe. Jakoby na ně dolehla únava v dusném večeru, pohybovali se malátně a těžkopádně. Svazijci zejména v první čtvrthodině působili mnohem svěžejším dojmem. Přesto první gól padl do sítě Svazijska. A byl poněkud kuriózní. Stoper Zemek se po odpískaném faulu proti Moravě vydal ra rozhodčím až na polovinu soupeře, aby mu vyčinil. Svazijci mezitím rozehráli, ale tak nešikovně, že Zemek míč získal a než se soupeř vzpamatoval, pronikl až před branku a lehce podél brankáře skóroval. Obraz hry se tím ale nezměnil. Svazijci naopak ještě zvýšili tempo a přehrávali Moravany ve všech směrech. Brzy bylo vyrovnáno a navíc Dvořáček dostal za předchozí faul žlutou kartu. Po vedoucím gólu Tomase v závěru poločasu, kdy si Tomas podle hráčů Moravy pomohl faulem, vzkypěly nervy několika hráčům Moravy. Začali se hádat s rozhodčím a doplatili na to Zemek a Vosel, kteří dostali žluté karty. 

Důrazný pohovor v kabinách tentokrát pomohl. Na hřiště jakoby vyběhl jiný tým. Moravané byli najednou u všeho o krok dříve než soupeř a začala se jim i dařit kombinace. Brzy po přestávce vyslal Zesírka po křídle Krasíka, ten našel před brankou Šáru, který všechny překvapil tím, že uviděl nabíhajícího Zesírku, na kterého obrana zapomněla. Zesírka se nemýlil a vyrovnal. Od té chvíle začali Moravané hrát svou hru. Další gól vypracoval opět Šára. Tentokrát vybídl Hůlku ke skorování a Morava šla do vedení. Svazijci najednou nevěděli, kam dřív, Přestávali stačit, bylo vidět, že vysoké tempo, které nasadili v první půli, nevydrželi. Moravané v pohodě přidali čtvrtý gól, který dal opět výborně hrající Zesírka. Ale prakticky vzápětí obrana neuhlídala dvojici Tse-tse, Tomas a právě Tomas snížil na rozdíl jednoho gólu. Závěr zápasu byl hodně dramatický a hektický. Svazijci vydolovali poslední zbytky sil a snažili se aspoň vyrovnat, i když remíza by jim nestačila a Moravané si toho byli vědomi. Takticky zdržovali hru častými zpětnými přihrávkami a nestyděli se dát malou domů i od vápna soupeře. Svazijci v posledních minutách poznali, že už na zvrat nemají. Z frustrace začali faulovat, což se sice obešlo bez karet, ale nahrávalo to Moravanům, kteří po přímých kopech drželi míč a nepouštěli soupeře do hry. V poslední minutě došlo ke hromadné strkanici několika hráčů. Ta začala faulem Nuwatsinameho na Hušbáka, který rozhodčí neodpískal. Následnou melu pak ukončil tím, že ukončil zápas. Hráči Svazijska ještě chvíli křičeli něco na rozhodčího, ale nic jim to nebylo platné. Z postupu se raduje Morava.

 

Guadeloupe - Andamany 2:1 (1:1)  /-1/

18. Gerverec (Lefebre) 1:0  
  38. Kottamalupattna 1:1
70. Marchand (Itzquetta) 2:1  

Rozhodčí Pandriassa (Mauritius)  /0/,  3150 diváků. Hráno na Národním stadionu.

Guadeloupe: Gervais 6 - Brennax 6 (65. Balniérre), Barelli 5, Huachipata 6, Talliérre 5 - Merenguez 5, Marchand 6 (88. Occana), Itzquetta 6 - Lefebre 5 (84. Bartholomey), Hector 4, Gerverec 5

Andamany: Seru 5 - Kottamalupattna 6, Mupopo 5, Brihavidra 4 (46. Digo-digo 5), S. Manore 4 - Jejego 5, Prachundrapathi 4, Uddamalakolabundy 5 - Onger 3, Jebubu 4 (77. Hullock), Swinshahshahan 4 (60. Tiraknapachchuri 4)

Protože zápas už prakticky nic neřešil, oba trenéři dali v zápase možnost i hráčům z lavičky, aby ukázali oprávněnost své nominace. Zápas se příliš nevydařil. hra byla pomalá, rozháraná, chyběla lepší souhra, obrany převyšovaly útok. Do vedení se trochu překvapivě dostal Guadeloupe. Po chybě Brihavidry skoroval Gerverec. Pak hra probíhala vesměs mezi vápny a občas se hrálo z autu do autu. Diváci se nudili a občas se ozval i pískot. V závěru poločasu sice Kottamalupattna vyrovnal po chybě Barelliho, ale poločas vyzněl hodně rozpačitě. Ani druhá půle nepřinesla zlepšení. Hráči obou mužstev bojovali i se zhoršujícím se terénem, bylo vidět dost komických situací, kdy se míč zastavil v bahně a hráči kolem něj klouzali a padali. Nakonec se trochu náhodně radovali z vedení hráči Guadeloupu. Itzquetta, který poprvé nastoupil v základu, se rozhodl kopat roh. Přitom uklouzl a o míč jen zavadil. Přibíhající Marchand si míč popotáhl do lepšího úhlu a nikým neatakován jej poslal do branky. Domácí hráči se zlobili, předpokládali, že Marchand bude zahrávat roh a nechápali, když se rozběhl s míčem k brance. Ale situace byla podle pravidel v pořádku. Itzquetta i v pádu roh rozehrál a Marchand mohl hrát. Nakonec to domácí uznali. Ale  zápas dohráli bez většího zájmu aspoň o vyrovnání. Spočítali si, že by jim mohla i těsná prohra stačit na první místo, což se i potvrdilo. Morava vyhrála jen o gól a na skore zůstaly Andamany první. V semifinále je čeká překvapení skupiny B Mauritius, což domácím nahrává. I přes nečekaný postup Mauritiu zůstavají v tomto zápase favority.

Konečná tabulka skupiny A

1. Andamany 3 2 0 1 6:4 6
2. Morava 3 2 0 1 10:9 6
3. Guadeloupe 3 1 0 2 6:7 3
4. Svazijsko 3 1 0 2 5:7 3

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz