Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » MS 2018 Andamany

2. kolo skupiny B

publikováno 22.06.2018 (aktualizováno 26.06.2018)

Ve druhých zápasech skupiny B se o postujících nerozhodlo. V odpoledním utkání měly Maledivy možnost k postupu se přiblížit, ale v utkání s Mauritiem nezvládly první půli a tříbrankovou ztrátu už se jim po změně stran dotáhnout nepodařilo. Mauritius opět podal velmi dobrý výkon a připsal si zasloužené body. Večerní zápas mezi spolufavority skupiny byl spíše taktickým bojem, ve kterém bylo šancí na obou stranách poskrovnu. Poločas skončil remízou a po změně už se skóre nezměnilo i přes velkou převahu Guamu, pro který je bod málo. Poslední kolo bude velmi zajímavé, naději na postup do semifinále mají stále všechny týmy.

Mauritius - Maledivy  3:2 (3:0)

16. Bonanga 1:0  
31. Maliha (Bonanga) 2:0  
40. Bonanga (Maliha) 3:0  
  41. Paluhadhoo ŽK
  62. Susheel (Fisher) 3:1
  69. Paluhadhoo 3:2

Rozhodčí Byrne (SPI) /2/, 1977 diváků.

Mauritius: Parkinson 7 - Aywarsturba 6, Lumbaba 5, Bouvain 6, Manhari 6 - Crawley 7, Ramzasharee 6, Porto 5 (66. M´bubu) - Bonanga 7, Hu 5 (77. Davids) Maliha 6

Maledivy: Pawsundra 6 - Hasan-shal 5, Balele-em 5, Ghaizad 7, Al Lamal-lok 4 (46. Pele-mali 7) - Paluhadhoo 6, Al Fasol-lol-ahmed 6, Susheel 6 - Madhoo-hadhoo 4 (54. Pupook 6), Riti 4 (76. Palehalovahaddahoo), Fisher 6

Také úvodní zápas 2. kola poznamenal déšť, neboť s hvizdem píšťalky  rozhodčího Byrneho se ze zamračeného nebe spustily provazy vody. Po třech minutách Byrne usoudil, že nemá cenu pokračovat a poslal hráče do kabin. Naštěstí přeháňka netrvala dlouho a poté, co se všichni usušili a Fisher nageloval vlasy, mohlo se pokračovat. Na mokrém trávníku se zpočátku lépe pohybovali hráči Malediv a byli častěji na míči. Vytvořili si také velkou šanci, když Fisher prostrkával míč na Ritiho, toho však na hranici šestnáctky zastavil Bouvain a Maledivy měly možnost zahrávat trestný kop. Paluhadhoo ale trefil jen břevno. Tento moment obrátil poměry na hřišti. Najednou se probudili hráči Mauritiu, začali hrát mnohem více do těla a získávali postupně územní převahu. Chyběla ale přesnost ve finální přihrávce. Po čtvrthodině hry ale nesmyslnou malou domů Al Lamal-loka vystihl Bonanga a po blafáku Pawsundrovi lehce otevřel skóre. Neuběhlo ani pět minut a po chybě Balele-ema mohl přidat druhý gól Crawley, ale šanci prováhal a Ghaizad jeho střelu zblokoval. Po půlhodině hry se Mauritijci radovali podruhé, když po rychlé akci Crawleye sklepl Bonanga centrovaný míč na Malihu a ten z voleje trefil přesně. Mauritius byl na koni a soupeř naopak nedokázal nic kloudného vymyslet, oba útočníci se s míčem prakticky nepotkali. Zmar pro Maledivy pak dokonal střelecky disponovaný Bonanga, když se uvolnil ze sevření dvou obránců a z otočky překvapil Pawsundru střelou mezi jeho kotníky. 

Do druhého poločasu stáhli maledivští trenéři hru na tři obránce, když chybujícího Al Lamal-loka nahradil zkušený záložník Pele-mali. Ten hru svého mužstva oživil a Maledivci najednou byli mnohem aktivnější. Po hodině hry našel Fisher přesným centrem Susheela a ten hlavou trefil přesně. Mauritius hrál hodně pasivně, důraz z první půle se vytratil a nebezpečných situací přibývalo. Hodně aktivní byl střídající Pupook, který ale svou mušku zřejmě nechal v sikkimském Geyzingu. Ke druhému maledivskému gólů pomohla hrubka M'bubu. Ten byl na hřišti sotva dvě minuty a svůj první dotek s míčem proměnil v nahrávku soupeři. Paluhadhoo měl před sebou jen Parkinsona a plno času, jak s míčem naložit. Brzy poté mohl černou mauritijskou dvacetiminutovku završit Pupook, ale z dobré pozice minul branku. Hráčům Mauritiu pak pomohla příroda. Čtvrt hodiny před koncem opět přišla prudká přeháňka a otupila nápor Malediv. Maledivci se domáhali u Byrneho přerušení hry, ten ale nechtěl utkání i vzhledem k večernímu zápasu moc protahovat. Hra se vyrovnala, ve středu hřiště se moc pracovat nedalo, a tak oba týmy volily dlouhé nakopávané míče. Trenéři Malediv poslali na hřiště mladého Palehalovahaddahoo, který nahradil nevysokého Ritiho, ale proti mauritijským obráncům se ani on neprosadil. Mauritius tak uhájil cenné vítězství.  

 

Guam - Barma  1:1 (1:1)

  35. Kyauk Lhat (Su Hyat) 0:1
41. Ronaldo (Buyam) 1:1  
73. Abenate ŽK  

Rozhodčí Ebony (BER) /1/, 2300 diváků, vyprodáno.

Guam: Arrasco 6 - Abenate 7, Dorong 6 (79. Aberdew), Murray 6, Gakarisu 7 - Obalemi 6, Odény 5, Buyam 5 (67. Loyobuani) - Garin 5, Omuri 5 (79. Cecilio), Ronaldo 7

Barma: Ehm Su 7 - Kyauk Lhat 8, Su Hyat 6, Po Srath 5, Ha Shan 6 - Su Mo 7, Wu Hnja Ja 4, Ma Kchwei 5 (72. Ma Do Kchan) - Na Pij 6, Lap Top 5 (70. Su Wan), Ohm Lou 5 (82. So Hak Luen Pak)

Večerní souboj mezi potencionálními favority skupiny konečně proběhl bez deště či přeháněk a poprvé bylo v Garacharamě vyprodáno. Diváci ale žádné gólové hody neviděli. Začalo se oboustranně hodně opatrně, oba týmy se zaměřily na pozornou obranu a bylo vidět, že taktická příprava na obou stranách dostala hodně prostoru. A tak se hrálo hlavně mezi oběma šestnáctkami a šancí bylo poskrovnu. Ke konci poločasu získali více ze hry Guamci, když zvýšili tempo i důraz a v 34. minutě poprvé ohrozili branku soupeře po pěkné kolmé přihrávce Ronalda za obranu. Ehm Su ale včas vyběhl a Omuriho střelu vyrazil. Vzápětí na druhé straně přišel rychlý brejk a před Na Pijem musel na poslední chvíli hasit Arrasco, který dostal v brance příležitost místo jedničky Vody. Z následujícího rohu prodloužil míč Su Hyat na Kyauk Lhata a ten hlavou otevřel skóre. Guam však ještě do konce poločasu dokázal srovnat po krásné střele Ronalda. 

Ve 2. poločase měl více ze hry Guam, který potřeboval naplno bodovat, aby se dotáhl na ostatní soupeře. Barmští obhájci zlata však hráli takticky velmi dobře a hráčům z Oceánie toho moc nedovolili. Sami však v přechodu do útočné fáze dělali více chyb, než by se dalo čekat, takže zápas celkově příliš krásy nenabídl. Hru Guamu se snažil dirigovat Ronaldo, ale oběma útočným hrotům se nedařilo dostávat do dobrých šancí. I proto, že obrana Barmy hrála bezchybně. Jedinou velmi nadějnou šanci, kterou v 73.minutě soupeři nabídl špatnou rozehrávkou Wu Hnja Ja, musel řešit na poslední chvíli na hranici pokutového území Kyauk Lhat, když fauloval pronikajícího Garina. Guamští hráči si přáli penaltu, ale rozhodčího Ebonyho nepřesvědčili. Ten naopak ukázal žlutou kartu nejvíce protestujícímu hráči Abenatemu. Následný přímý kop pak Ronaldo poslal jen do náruče dobře postaveného Ehm Su. Na posledních 10 minut ještě Guam posílil ofenzívu, ale Barma žádné komplikace nepřipustila, a tak se oba týmy rozešly smírně. Guamci sice bojovali, ale chyběla jim proti dobře organizované hře soupeře myšlenka a moment překvapení. Dobrý výkon podali oba krajní obránci, kteří se snažili podporovat ofenzívu, hlavní tahoun Ronaldo pak zůstal příliš osamocený ve svém výkonu. Barma se opírala o spolehlivého Ehm Su v brance, výborný výkon podal pravý obránce Kyauk Lhat, v útočné fázi už výkon nebyl bůhvíjaký, pochvalu zaslouží Su Mo, který hraje na MS ve výborné formě. V posledním kole stačí Barmě uhrát proti Maledivám remízu, zatímco Guamu na postup nemusí stačit ani výhra nad Mauritiem.        

 

1. Barma  2 1 1 0 4:3 4
2. Maledivy 2 1 0 1 7:6 3
3. Mauritius 2 1 0 1 5:5 3
4. Guam 2 0 1 1 4:6 1

Poslední kolo 

Barma - Maledivy /+1/

Mauritius - Guam /-1/

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz