Úvod » MS 2018 Andamany

2. kolo skupiny A - Andamany jsou už v semifinále

publikováno 21.06.2018 (aktualizováno 26.06.2018)

Druhý hrací den skupiny A přinesl očekávaná vítězství favoritů, ale ani jeden to neměl lehké. Moravané už poněkolikáté dokázali, že jsou mistry v promrhání i vysokého vedení. Nad Guadeloupem vedli už 3:0, ale stačilo 20 minut druhé půle a bylo srovnáno. Až v závěru rozhodla o vítězství favorita krásná střela Rákosníka. Andamany měly se Svazijskem těžkou práci. Sice vyhrály první poločas, ale Svazijci se nevzdávali a téměř celý druhý poločas se snažili o vyrovnání. Až v 85. minutě uklidnil domácí příznivce Kottamalupattna druhým gólem a zajistil tak svému týmu postup mezi čtyři nejlepší týmy šampionátu.

 

Guadeloupe - Morava 3:4 (0:3)  /-1/

  25. Hovadík (Hůlka) 0:1
  35. Hůlka (Brouzdal) 0:2
  41. Zemek (Krasík) 0:3
47. Lefebre (Marchand) 1:3  
57. Brennax (Bartholomey) 2:3  
66. Gerverec 3:3  
  81. Rákosník 3:4

Rozhodčí Khambe (Sikkim)  /0/,  2629 diváků.

Guadeloupe: Mognian 6 - Balniérre 7, Brennax 6, Huachipata 5 (81. Talliérre), Ballon 5 - Merenguez 5 (46. Bartholomey 6), Marchand 7, Occana 6 - Lefebre 6, Gerverec 7, Voix 5 (88. Jennais)

Morava: Medvídek 4 - Rákosník 8, Dvořáček 5 (57. Parník 5), Zemek 6, Zesírka 6 - Krasík 6, Vosel 5 (66. M. Aňátko), Hovadík 6 - Šára 5 (72. Skočdorži), Hůlka 7, Brouzdal 6

Moravané začali zápas poněkud nervózně, jen ztěžka se prosazovali proti hbitým borcům z Karibiku. Ti měli v prvních 20 minutách více ze hry a dostali se i do několika náznaků šancí. Asi největší příležitost měl Gerverec, který jen těsně nedosáhl na centr Marchanda. Zlom v utkání nastal ve 24. minutě. Do otevřené obrany pronikl Hůlka, našel nabíhajícího Hovadíka, který otevřel skore. Byla to první střela Moravanů na branku. Od té chvíle se hra změnila. Hráči Moravy svou chytrostí začali přehrávat soupeře a dostávat se do šancí. A přišly i další góly. Brouzdal chytře získal roh, který rychle rozehrál na Hůlku a ten si věděl rady. Umístěnou placírkou překonal Mogniana. Ještě do poločasu se prosadil hlavou Zemek po centru Krasíka a zdálo se, že je rozhodnuto. Ale ve druhém poločase se již poněkolikáté ukázalo, že ani vysoké vedení ještě neznamená pro Moravu vítězství. Krátce po přestávce vnikl Marchand do šestnáctky, přiťukl Lefebrovi a Medvídek se musel červenat. Střela se určitě dala chytat. A to nebylo všechno. Střídající Bartholomey si poradil s Dvořáčkem, prošel až před branku a ze zpětné přihrávky vytěžil Brennax druhý gól. To už Moravané znervózněli a začali se strachovat o výsledek. A bylo ještě hůře. V 66. minutě prošel Gerverec přes několik hráčů Moravy, počkal si, až Medvídek vyběhne a chytrým lobem vyrovnal na 3:3. Hra se vyrovnala, začalo se hrát nahoru dolů, obě mužstva chtěla vyhrát. Šance byly na obou stranách, velkou příležitost na zvrat měl dobře hrající Gerverec, který obešel i Medvídka, ale z úhlu odkrytou branku netrefil. Vše se rozhodlo v 81. minutě. Rákosník zatáhl míč na polovinu soupeře, chvíli marně čekal, kdo mu naběhne na přihrávku. ale nikdo se nenabídl. A tak Rákosník ještě popotáhl míč a z dobrých 29 metrů vypálil. Jeho krásná rána skončila k velké úlevě hráčů i fanoušků Moravy v síti a znamenala vítězství. Guadeloupané už nedokázali odpovědět, Moravané si vedení pohlídali až do závěrečného hvizdu výtečného sudího Khambeho ze Sikkimu. Výhra posouvá Moravu k přímému souboji o postup se Svazijskem v posledním kole.

Andamany - Svazijsko 2:0 (1:0)  /+1/

13. Devalakuram 1:0  
85. Kottamalupattna 2:0  

Rozhodčí Atatonga (Kiribati)  /0/,   3312 diváků.

Andamany: Jaragoor 6 - Kottamalupattna 7, Mupopo 5, Brihavidra 5 (65. Digo-digo), Trichupandraswamy 6 (87. S. Manore)- Jejego 5, Trawindraswamy 5, Uddamalakolabundy 6 - Onger 4, Devalakuram 6 (77. Swinshahshahan), Hullock 5

Svazijsko: Kugumba 6 - Dubleyt 5 (70. Mhlagu), Bwluwi 6, Mazanyamba 6, Abele 5 - Dewedo 5  (87. Melelekale), Tse-tse 5, Zulu 6 - Tomas 4, Modloweni 6, Mosikone 4 (85. T. Mbweha)

Večerní zápas na Národním stadionu svedl proti sobě domácí tým a houževnaté Svazijce. Byl to jen průměrný fotbal na těžkém terénu plném louží. Naštěstí během zápasu přišly jen dvě krátké přeháňky, které terén už víc nepoškodily. Andamany se ujaly brzy vedení. Kottamalupattna vystihl okamžik, kdy se míč zbrzdil v kaluži, doběhl jej a prakticky z vody překvapil brankáře Kugumbu. Hra se pak vyrovnala a překvapivě to byli Svazijci, kteří měli více ze hry. Zejména Zulu a Modloweni hýřili aktivitou a posílali před domácí branku jeden centr za druhým. Ale ani Tomas, ani Mosikone neměli svůj den a centrované míče buď minuli, nebo je posílali mimo branku. Hra se příliš nezměnila ani ve druhém poločase. V závěru Svazijcům postupně ubývaly síly, ale ani domácí tým toho dopředu moc neukázal. Zápas pomalu spěl k závěru a zdálo se, že se Andamanci spokojí s těsným vítězstvím. Až v 85. minutě aktivně hrající Kottamalupattna naběhl v pozici falešného křídla na polovinu soupeře, vybojoval míč v souboji s Abelem a nechytatelnou bombou rozvlnil síť. Bylo rozhodnuto. Andamanci se mohou radovat z jistého postupu, Svazijce čeká boj o všechno.

Tabulka skupiny A.

1. Andamany 2 2 0 0 5:2 6
2. Morava 2 1 0 1 6:6 3
3. Svazijsko 2 1 0 1 2:3 3
4. Guadelouupe 2 0 0 2 4:6 0

Andamany už mají postup jistý, neboť v posledním kole mohou být předstiženy pouze jedním ze dvou tříbodových týmů - Moravy a Svazijska. Tyto týmy se v posledním kole střetnou v přímém souboji o postup..Andamany budou hrát s Guadeloupem, který už je bez šance na postup.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz