Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » MS 2018 Andamany

MS - 1. kolo skupiny B

publikováno 19.06.2018 (aktualizováno 21.06.2018)

V pondělí byly rozehrána také skupina B, kterou hostí stadión Chola Centre v Garacharamě. Odpoledne na sebe narazili staří známí z kvalifikace Guam a Maledivy a po divoké přestřelce se překvapivě radují fotbalisté z Indického oceánu. Také tentokrát ovlivnilo utkání nepříznivé počasí, kdy se musela protáhnout kvůli prudké přeháňce přestávka, ale hrací plocha nepřekročila hranici neregulérnosti. Večerní souboj mezi úřadujícím mistrem Barmou a Mauritiem se odehrál už bez deště a přinesl dosud nejlepší fotbal. Nakonec se radoval favorit, ale Mauritius příjemně překvapil a nebyl daleko od úspěchu. 

Maledivy - Guam  5:3 (4:1) /-1/

9. Riti  (Fisher ) 1:0  
16. Riti  (Fisher ) 2:0)  
  23.Garin  (Ronaldo ) 2:1
23. Al Lamal-lok ŽK   
30. Riti 3:1  
  30. Obalemi ŽK 
  31. Garin ŽK 
  31. Loyobuani ŽK 
36. Paluhadhoo  (Vadha ) 4:1  
52. Al Lamal-lok 5:1  
  58. Garin  (Obalemi ) 5:2
59. Ghaizad ŽK   
  74. Abenate  (Garin ) 5:3

Rozhodčí Koula (MOR) /1/, Chola Centre, 2156 diváků.

Maledivy: Pawsundra 6 - Hasan-shal 6, Balele-em 5, Ghaizad 7, Al Lamal-lok 6 - Paluhadhoo 6, Al Fasol-lol-ahmed 7, Vadha 7 (76. Vaiaahatahoo) - Pupook 5 (69. Madhoo-hadhoo ), Riti 9 (84. Pele-mali ), Fisher 8

Guam:Voda 5 - Abenate 5, Dorong 5, Harris 5, Gakarisu 5 (71. Buyam ) - Obalemi 5, Odény 6, Loyobuani 4 (46. Omuri 6) - Cecilio 5 (78. Aberdew ), Ronaldo 6, Garin 8 

Oba soupeři se velmi dobře znají, a tak se předpokládal opatrný začátek. Opak byl pravdou, neboť Maledivci do zápasu vtrhli velmi aktivně. Hned ve 2.minutě vyzkoušel pozornost Vody Fisher, guamský gólman však jeho přízemní ránu vystihl. V 8.minutě ale Fisher unikl po pravé straně, poslal zpětnou přihrávku na hranici šestnáctky a nabíhající Riti přesnou střelou otevřel skóre. Hráče Guamu rychlý gól zaskočil, nedokázali si přesně přihrát, navíc jim dělal potíže presink soupeře. Po čtvrthodině vybojoval Al Fasol-lol-ahmed míč ve středu hřiště, vyslal do úniku Fishera, který ještě celou rychlou akci vyšperkoval skvostnou přihrávkou na Ritiho, který už mířil do odkryté branky. Guam sice brzy po první nebezpečné akci dokázal snížit, ale v 30. minutě se opět prosadil důrazný Dirav Riti a zkompletoval svůj první reprezentační hattrick. A pro Guam bylo ještě hůř, neboť po chvíli obrana zapomněla na Paluhadhoo, který si zaběhl za obranu, kam mu adresoval přihrávku Vadha, který nastoupil nezvykle na postu defenzivního záložníka, kde odvedl výbornou práci. Na konci poločasu se spustil liják, ale rozhodčí Koula nechal hru pokračovat. Maledivci i v silném dešti stále tlačili a Vodu před pátým gólem zachránilo jen to, že střelu Pupooka zbrzdila voda. 

Po více než půlhodině se mohlo pokračovat a podle očekávání začal 2. poločas náporem Guamu,  který posílil ofenzívu a na hřišti se objevil třetí útočník Omuri. Pawsundra poprvé řešil složitou situaci, když zneškodnil těžkou střelu Garina a vzápětí i hlavičku Gakarisu. Udeřilo ale nečekaně na druhé straně. Al Lamal-lok napřáhl z velké dálky a střela, která na mokrém trávníku dostala nepříjemný odskok, zaskočila Vodu a míč skončil v síti. To už byla pro Guam situace hodně složitá, přesto po pár minutách vykřesal naději výborný Garin, který si na prsou zpracoval dlouhý centr Obalemiho a z voleje trefil pod břevno - Pawsundra byl bez šance. Maledivci už po výborném a fyzicky náročném výkonu v první půli nikam nespěchali a zaměřili se na defenzivu. Soupeř si vytvořil docela výraznou územní převahu, ale do zhuštěné obrany Malediv se hráčům  Guamu těžko pronikalo. Určitou naději na zvrat v zápase ještě oživil Abenate, který dorazil Garinovu střelu, ale víc už favorit nedokázal. Maledivy tak slaví nečekané vítězství, zejména za výkon v první půli naprosto zasloužené. Vedle autora hattricku Ritiho zaslouží pochvalu Fisher, o němž je známo, že střídá výborné a nevýrazné výkony, naštěstí pro Maledivy se dobře vyspal a patřil k strůjcům úspěchu. Dobrý výkon odvedl i Fasol-lol-ahmed spolu s Vadhou. Guamci příliš nepřesvědčili, první poločas byl slabý. Jediný, kdo stačil soupeři, byl Garin, který kromě dvou vstřelených gólů neúnavně napadal soupeře a hecoval spoluhráče, na úspěch to ale nestačilo.     

Barma  - Mauritius  3:2 (2:1) /+1/

24. Ma Kchwei 1:0  
30. Po Srath  (Na Pij ) 2:0  
  30. Aywarsturba ŽK 
  31.Porto ŽK 
  31. Bonanga ŽK 
  45. Bonanga 2:1
45. Ma Kchwei ŽK   
  79. Bonanga  (Hu ) 2:2
83. Na Pij  (Lap Top ) 3:2  

Rozhodčí Galibier (GDE) /0/, Chola Centre  2104 diváků  

Barma: Ehm Su 8 - Kyauk Lhat 6, Su Hyat 5, Po Srath 7, Ha Shan 6 - Su Mo 7, Wu Hnja Ja 6, Swi Nya 5 (70. Ohm Lou ) - Su Wan 6 (70. Lan Doh ), Na Pij 7, Ma Kchwei 7 (80. Lap Top )

Mauritius: Parkinson 7 - Aywarsturba 6 (63. Davids ), Lumbaba 6, Kewele 5, Manhari 5 - Crawley 6, Ramzahsharee 8, Porto 7 - Bonanga 8, Mbobo 5 (63. Kwané), Hu 7

Večerní zápas přinesl dosud nejlepší fotbal a postaraly se o to oba týmy. Mauritius začal proti favorizovanému mužstvu Barmy bez bázně a už ve 3. minutě musel Ehm Su řešit závar před svou brankou. V 7. minutě propadl míč až k zcela volnému Portovi, který ale ve výborné pozici zazmatkoval a ani nevystřelil. Také Barma, která měla podporu většiny zaplněného hlediště, se postupně dostávala do hry, ale vyloženou šanci si nevytvořila. Až po čtvrthodině hry po centru Wu Hnja Ja mohl rozjásat tribuny Na Pij, ale Parkinson vytáhl skvělý zákrok. Vzápětí na druhé straně nechala barmská obrana až příliš mnoho prostoru Mbobovi, ten ale trefil pouze dobře postaveného Ehm Su. V polovině poločasu se dočkali priznivci Barmy. Ma Kchwei vybojoval míč, probil se až do pokutového území a přesnou střelou o tyč otevřel skóre. Neuběhlo ani sedm minut a po křížné přihrávce Na Pije se do míče opřel Po Srath a trefil přesně pod břevno. Mauritius ale slepené góly nesrazily a nadále produkoval útočnou hru. V závěru poločasu si vytvořil velký tlak, ale Barmu několikrát podržel výborný Ehm Su. Vytáhl se zejména při střele Bonangy, kterou vytáhl konečky prstů nad břevno. Z následného rohu ale už nestačil pokrýt dorážku Bonangy a Mauritijci zaslouženě vstřelili gól do šatny. Vzápětí ještě inkasoval žlutou kartu Ma Kchwei, který uzmul míč, schoval jej pod dres a nechtěl jej odevzdat k rozehrání. 

Druhý poločas už nenabídl takový tempo-fotbal. Zákonitě: turnaj je náročný a oba týmy si uvědomovaly, že bude třeba pošetřit síly na další zápasy. Přesto byly k vidění zajímavé akce, oba brankáři však byli pozorní. Barma celkem bez problémů kontrolovala hru a soupeř měl problémy prosadit se ve středu pole. Navíc se při souboji se Su Wanem zranil dobře hrající obránce Aywarsturba a musel být nahrazen Davidsem. Přesto postupně Mauritius získával více ze hry a přišly i šance: Nejprve se po akci výborného Ramzashareeho ocitl v dobré pozici střídající Kwané, ale trefil jen vybíhajícího Ehm Su. Pak zahrozil Crawley, ale jeho střela jen olízla břevno. Barma hrála už dost pasivně a v podstatě jen bránila. Mauritius tlačil a 11 minut před koncem po krásné akci Hu vyrovnal šťastně Bonanga. Jeho střelu lehce tečoval Su Hyat a Ehm Su nestačil zareagovat. Mauritijci se ale neradovali dlouho. Vyrovnávající gól hráče Barmy probudil z letargie a hned po chvíli unikl čerstvě střídající Lap Top a Parkinson měl plné ruce práce s jeho křížnou střelou. V 83. minutě ale Lap Top utekl už unavenému Manharimu, poslal přízemní centr do vápna a Na Pij skluzem poslal míč do sítě. Mauritius už v závěru neměl dost sil na vyrovnání, a tak obhájce titulu nakonec těsné vítězství uhájil. Mauritius ale zahrál velmi dobře, velkou práci odvedl ve středu pole Ramzasharee, k jehož výkonu se přiblížili také Hu a Porto, výborný výkon odvedl také Bonanga na hrotu útoku. V týmu Barmy nejvíce zazářil brankář Ehm Su, který se opět dokázal na šampionát dostat do formy a bude zřejmě patřit ke žhavým kandidátům na ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje, které obhajuje z minulého MS. Z hráčů v poli patřil k tajounům Su Mo, který překvapivě dostal přednost před Ma Do Kchanem, dobře zahrál i Ma Kchwei, který si ale oznovu neodpustil protesty a nakonec byl rád jen za žlutou kartu za zdržování. Z útočné dvojice předčil krále barmských ligových střelců Su Wana Na Pij, když se podílel na dvou gólech. Zklamal naopak Swi Nya, který nebyl příliš vidět a od kterého se očekával mnohem lepší výkon.

:

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery