Úvod » MS 2018 Andamany

Mistrovství světa zahájeno

publikováno 18.06.2018

Nedělní odpoledne bylo svátkem všech příznivců fotbalu. V andamanské metropoli Port Blair bylo zahájeno letošní Mistrovství světa. Hned v zahajovacím utkání se střetl domácí tým s vicemistrem světa Moravou a i přes krajně nepříznivé počasí si diváci přišli na své. Ambiciózní tým Andaman zahájil šampionát vítězstvím. Ve večerním zápase si Svazijci poradili s Guadeloupem.

Morava - Andamany 2:3 (0:3)

  19. Onger (Hullock) 0:1
  42. Uddamalakolabundy (Onger) 0:2
  43. Mupopo (Kottamalupattna) 0:3
  44. Medvídek ŽK
  44. Hovadík ŽK
  44. M. Aňátko ŽK
68. Brouzdal (Zemek) 1:3  
74. Šára (Hušbák) 2:3  

Rozhodčí Olana (Guam)  /2/, 3450 diváků - vyprodáno.

Morava: Medvídek 6 - Rákosník 5, Dvořáček 6, Zemek 6 (73. Hušbák), Petřík 4 - Krasík 6, M. Aňátko 4 (46. Vosel 6), Hovadík 5 - Šára 7, Hůlka 6 (81. Skočdorži), Brouzdal 7

Andamany: Jaragoor 7 - Kottamalupattna 7, Mupopo 6, Brihavidra 5, Trichupandraswamy 6 - Jejego 6 (81. Digo-digo), Travindraswamy 5, Uddamalakolabundy 7 (86. Swinshahshahan)- Onger 8, Devalakuram 5, Hullock 6  (68. Netutakaam)

Trávník byl po celodenních přeháňkách sice hodně mokrý, ale odvodnění je na stadionu ve velmi dobrém stavu, takže se začalo za přijatelných podmínek. Po počátečním oťukávání se dříve uklidnil tým Andaman, který se začal prosazovat více dopředu a byl častěji před Medvídkem. Ten měl na konci první čtvrthodiny dva těžké zákroky, ale poradil si se ctí. Na Ongerovu střelu po úniku a nezištné přihrávce Hullocka však nedosáhl. Andamanci pokračovali ve své hře a dávali často vyniknout Medvídkovi. Ke konci poločasu se strhl pravý tropický liják, doprovázený duněním hromu. Hráči Moravy naléhali na rozhodčího, aby zápas přerušil, ale hrálo se dál. Když už přes provazy deště nebylo téměř vidět, odcentroval Onger a Uddamalakolabundy hlavou zázračně trefil branku. Medvídek prakticky nereagoval, skoro míč neviděl. Po této brance se seběhli hráči Moravy k rozhodčímu a dožadovali se opět přerušení zápasu. Onger však dal pokyn k pokračování. Vzteklý Hůlka kopl míč před sebe a nadále ukazoval rozhodčímu, že v tomto se hrát nedá. Avšak míče se zmocnil Kottamalupattna, počkal si na rozběhnutého Mupopa, od jehož hlavy se míč odrazil obloučkem do sítě. Všichni hráči Moravy se rozběhli za rozhodčím a odmítali hrát dál. Onger však za protesty dal žluté karty trojici, která byla v hádce s rozhodčím nejaktivnější a pak ukončil poločas.

Přestávka se protáhla na více než půl hodiny. Průtrž způsobila, že hřiště se změnilo v jezero a i rozhodčí usoudil, že v tomto se hrát opravdu nedá. Naštěstí přestalo pršet a odvodnění pracovalo spolehlivě, takže po půl hodině už se dalo pokračovat. Hra byla ve druhé půli daleko vyrovnanější, spíš se zdálo, že Morava začíná mít půdu pod nohama. Hrálo se stále častěji na polovině Andaman a přicházely i šance. V 63. minutě ještě Šára dobrou příležitost nezužitkoval, ale o pět minut později Zemek dlouhým pasem našel Brouzdala a ten přesnou střelou, která sklouzla po mokrém trávníku, nedal Jaragoorovi šanci. Brzy na to Zemka vystřídal Hušbák. A jeho první dotyk s míčem byl nadmíru úspěšný. Po rozehraném přímém kopu nacentroval před branku přesně na Šárovu hlavu a Jaragoor neměl šanci. Stav 2:3 pak vydržel až do konce, přestože Moravané se snažili o vyrovnání a jak Šára, tak střídající Skočdorži se dostali do nadějných příležitostí. Obrana však v obou případech odolala. V poslední minutě měl na druhé straně obrovskou šanci Onger, šel sám na Medvídka, ale netrefil ve vyložené pozici branku. Andamanci tak těsné vítězství udrželi a zahájení šampionátu jim vyšlo.

Zápas měl vzhledem k podmínkám dobrou úroveň, byl však ovlivněn průtrží na konci první půle, která značně ovlivnila průběh utkání. U Andamanců zaslouží ocenění Onger, Uddamalakolabundy a v závěru i celá obrana. Jaragoor byl vcelku spolehlivý, za góly nemohl. Moravanům zahrály dobře obě sikkimské posily. Šára byl stále vidět a nedal obraně Andaman na chvíli pokoj. Dobře se uvedl Brouzdal, ve druhé půli i střídající Vosel, několik dobrých zákroků předvedl Medvídek. Nedařilo se Aňátkovi, také od Petříka se čekalo víc. Onger jej několikrát vyškolil.

 

Svazijsko - Guadeloupe 2:1 (1:0)

19. Dubleyt (Modloweni) 1:0  
64. Modloweni (Mazanyamba) 2:0  
  86. Voix (Lefebre) 2:1
87. Mazanyamba ŽK  

Rozhodčí Min Hya (Barma)  /0/,  1827 diváků.

Svazijsko: Kugumba 5 - Dubleyt 6, Bwluwi 6 (69. Mhlagu), Mazanyamba 6, Abele 5 - Mbani 4 (69. Dewedo), Tse-tse 5, Zulu 6 (82. Daguwagu)- Tomas 5, Modloweni 7, Th. Mbweha 5

Guadeloupe: Mognian 5 - Balniérre 6, Barelli 4 (46. Brennax 5), Huachipata 5, Ballon 5 - Merenguez 5, Marchand 6, Occana 5 (64. Voix) - Lefebre 6, Jennais 4, Gerverec 5 (75. Itzquetta)

Večerní utkání začalo se zpožděním, neboť pořadatelé se snažili uvést trávník do hratelného stavu. A díky tomu, že už nepršelo, se jim to podařilo nečekaně dobře. Hřiště bylo téměř suché a urovnané. Diváci, kteří vydrželi čekat, viděli jen průměrný fotbal. Zpočátku se hrálo opatrně, obě mužstva jakoby čekala, s čím přijde soupeř. Ale z první vážnější akce padl gól. Modloweni vybojoval roh, který rychle rozehrál nakrátko. Na míč si naběhl obránce Dubleyt, který z rohu šestnáctky poslal křižnou střelu na zadní tyč a otevřel skore. Do konce poločasu byli Svazijci o něco lepší, ale do šancí se nedostávali. Finální přihrávky vesměs ztroskotávaly na obráncích Guadeloupu. Reprezententi z Karibiku si vytvořili jedinou šanci, když táhlá střela Marchanda skončila na břevně. Kugumba se jen díval. Druhá půle přinesla přece jen živější fotbal. Hra se vyrovnala a náznaky šancí byly k vidění na obou stranách. Byl to však neúnavný Modloweni, který se postaral o druhý gól Svazijců. Po centru Mazanyamby skoroval efektně kolenem. Svazijci pak poněkud vyklidili pole a přenechali iniciativu Guadeloupu. Ale byla to převaha jalová, Kugumba neměl s náznaky střel nijak vážné problémy. Až v závěru unikl Lefebre, našel střídajícího Voixe, který dotlačil míč do sítě. Byl přitom faulován a Mazanyamba vyfasoval žlutoui kartu. V posledních minutách se už nic nestalo, Svazijsko uhájilo těsné, ale zasloužené vedení a raduje se z tří bodů.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz