Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Bhútánská liga - 8. kolo

publikováno 27.04.2018

Dvě kola před koncem se tabulka rozdělila na dvě poloviny. Na zisk mistrovské trofeje stále mají šanci tři týmy a po dnešních odvetných zápasech domácího poháru jej již prakticky jasné, kdo bude Bhútán reprezentovat v příštím ročníku Poháru FIFAC. Vedoucí Bjakar mohl na hřišti v jihobhútánském Samchi, které je domovským stánkem klubu Hatisar Chillies, za jistých okolností slavit titul, ale s Hatisarem pouze remizoval. Domácí na jaře ještě neprohráli a zlepšenou formu po špatném podzimu potvrdili i v souboji s lídrem ligy. Celý první poločas byli lepším týmem a zaslouženě po brance Bohushe vedli, brzy po přestávce ale Lapchong vyrovnal. I přes snahu obou týmů další gól nepadl a tak Bjakar ztratil cenné body. Jeho pronásledovatelé totiž bodovali naplno. Raidak si na domácím hřišti poradil s přehledem s posledním Phuenccholingem a třemi góly si vylepšil skóre, které by mohlo v závěrečném účtování hrát roli. Vyhráli také druzí Yetties, kteří se ovšem na vítězství nad Parem mnohem více nadřeli. Paro poslal do vedení pěknou střelou mladičký Kali a domácí znervózněli. Nedařil se jim přechod do útoku a dělali spoustu chyb. Teprve v závěru poločasu po chybě obrany Para vyrovnával Dzondup a o chvíli později překvapil mladého Yaumuje v brance Para Ranjeet, kterého nepovedený centr doplachtil do sítě. Paro ale po změně stran opět dokázalo srovnat skóre, když se podruhé trefil Kali. Domácí v závěru soupeře mačkali a nakonec se minutu před koncem přece jen dočkali, když vítěznou branku vstřelil pohotovou dorážkou sikkimský reprezentant Rumbat. Yetties tak udrželi 2. místo a snížili ztrátu na Bjakar na čtyři body. V příštím kole navíc zajíždějí na hřiště Bjakaru, kde půjde o všechno.

Výsledky:

Raidak Chhukha - FC Phuenccholing  3:0 (1:0) /+1/

14. Su Mrong 1:0, 54. Lhomccho 2:0, 72. Badrinath 3:0

Thimphu Yetties - Paro Druks  3:2 (2:1) /+1/

25. Kali 0:1, 39. Dzondup 1:1, 41. Ranjeet 2:1, 71. Kali 2:2, 89. Rumbat 3:2

Hatisar Chillies - Bjakar Rangers  1:1 (1:0)

17. Bohush 1:0, 58. Lapchong 1:1

1. Bjakar Rangers 8 6 1 1 21:8 19
2. Thimphu Yetties 8 4 3 1 14:13 15
3. Raidak Chhukha 8 4 2 2 15:11 14
4. Hatisar Chillies 8 2 2 4 12:14 8
5. Paro Druks 8 2 1 5 11:17 7
6. FC Phuenccholing 8 1 1 6 10:20 4

Střelci:

5 - Yaltsing (BJA)

4 - Miresh (BJA)

3 - Rimla, Geling (BJA), Rongdrup (YET),Badrinath, Langlang (RAI), Na Pij (HAT), Kali (PAR)

Pohár

V prvních semifinálových zápasech zvítězily domácí týmy. Yetties si poradili s Bjakarem, ale po výsledku 3:2 měla být odveta v Bjakaru hodně otevřená. Nakonec tomu tak i bylo, ale domácí Bjakar nijak herně nepřesvědčil. Yetties brzy vedli, domácí ještě do poločasu vyrovnali, ale po změně stran jejich očekávaný tlak nepřišel. Hosté výborně bránili a soupeře do šancí nepouštěli, a tak nakonec postup do finále uhájili. Druhé semifinále přineslo nevídaný moment v samotném závěru. Raidak proti Paru doháněl manko po porážce v prvním zápase 1:2 a v první půli jeho neplodná převaha gól nepřinesla. Po změně stran však překvapivě měli častěji míč na kopačkách hráči Para a zdálo se, že postup uhájí. Teprve v závěru Raidak soupeře přimáčkl a vytvořil si několik šancí, které ovšem nevyužil A v 86. minutě přišla situace, která se moc často nevidí. Langlangova střela se odrazila od tyče k Yaumujemu, který ale míč zachytil evidentně až za brankovou čárou. Rozhodčí Gyamccho však gól neodpískal a nechal hru pokračovat, čehož si radující se domácí hráči nevšimli. Yaumuje dlouhým výkopem poslal do brejku Ritiho, který poslal míč do sítě. Následovaly protesty domácích a po dlouhých konzultacích s asistentem nakonec asi po pěti minutách rozhodčí zápas ukončil. Paro by tak postupovalo. Domácí tým však podal protest proti rozhodnutí rozhodčího a na mimořádném zasedání přítomných funkcionářů svazu, rozhodčích i delegáta ještě na stadiónu a zejména po prohlédnutí inkriminovaného momentu na videu, které bylo k dispozici na amatérském záznamu, bylo rozhodnutí nakonec změněno. Neuznaný gól Raidaku byl zpětně uznán a branka Para odvolána. Mužstva byla pozvána opět na hřiště k dohrání zbývajících několika minut, ale hráči Para už byli vysprchovaní a odmítli nastoupit, a tak výsledek 1:0 pro Raidak a jeho postup do finále byl potvrzen.

Thimphu Yetties - Bjakar Rangers 3:2 (2:1)

Bjakar Rangers - Thimphu Yetties  1:1 (1:1), postupuje Thimphu Yetties

Paro Druks - Raidak Chhukha  2:1 (2:1)

Raidak Chhukha - Paro Druks  1:0 (0:0) /+1/, postupuje Raidak Chhukha

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery