Úvod » Fotbal » liga Moravy

Trojice týmů bojuje o titul

publikováno 26.04.2018

Na Moravě se soutěž pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. Do konce zbývají tři kola a na čele mají tři týmy šanci zabojovat o mistrovský titul. Po podzimní části dělila trojici nejlepších jediný bod. Vikantice a Potůčník měly po 15 bodech, třetí Pobučí ztrácelo jeden bod. Na jaře si zatím nejlépe vedou Vikantice. Ze čtyř zápasů dosáhly tří vítězství a dostaly se do čela o dva body před Potůčníkem. Další dva body ztráci třetí Pobučí. Semifinalista Poháru FIFAC Pekařov má na jaře podobnou bilanci, jako Vikantice.Tři vítězství ze čtyř zápasů ale stačí jen na posun ze šestého na páté místo oproti podzimu. Čtvrtý je nováček Klepáčov, který už osm zápasů neprohrál a útočí na pohárové příčky. Na konci tabulky se zdá být rozhodnuto. Kamenolom Krásné svým soiupeřům nestačí. Po podzimu měl tým na svém kontě jediný bod. Na jaře si ale polepšil, když dokázal vyhrát senzačně v Pobučí 4:3 a pak v souboji dvou posledních zdolal Ramzovou. Fotbalisté zpod Šeráku získali na podzim pět bodů a byli předposlední. Na jaře však dosud nebodovali a jejich osud se zdá být zpečetěn.

Podívejme se nyní podrobněji na zápasy 11. kola.

Potůčník - Vikantice 2:3 (0:2)

Souboj prvního s druhým byl šlágrem kola a možná i celého jara. Přes sedm stovek diváků si našlo cestu na potůčnický stadion a přestože domácí přišli o vedení v tabulce, zápas rozhodně nezklamal. Po počátečním oťukávání se dostali do hry dříve hosté z Vikantic, kteří zažali ohrožovat Lišejníka v domácí brance nejprve střelami z uctivé vzdálenosti, ale brzy se začali prosazovat i kombinačně a obrana Potůčníku měla plné nohy i ruce práce. Do vedení se Vikantice ale dostaly po střele zdálky, kterou vyslal mladičký Kundera. Brzy zvýšil po pěkné kombinaci Dvořáček a zdálo se, že Vikantice mají zápas pod kontrolou. Druhý poločas  začali domácí mnohem lépe. Vařečka snížil a vyrovnání viselo na vlásku. Přibyl zachránil několik slibných šancí, nejvíce vynikl po bombě Cagaše, kterou zázračně vyrazil na břevno. A opět se naplnilo pravidlo nedáš-dostaneš. Na výlet se vydal pravý obránce Kopřivňák a sólo zakončil pěknou střelou z hranice šestnáctky. Hosté vedli 3:1 a to už bylo nad síly Potůčníku. Žárovský sice ještě snížil na 2:3, ale Vikantice zkušeně pohlídaly vedení a radují se z postupu na první místo.

Branky: 29. min. Kundera 0:1, 34. min. Dvořáček (Vosel) 0:2, 50. min. Vařečka 1:2, 76. min.  Kopřivňák 1:3, 81. min. Žárovský (Parník) 2:3. Rozhodčí Pávek /0/, ŽK Svinný (POT), 712 diváků.

Klepáčov - Pekařov 3:0 (3:0)

Klepáčov potvrdil dobrou formu a svého souseda v tabulce porazil rozdílem třídy. Vše podstatné se událo už v prvním poločase, v němž dvojice Bolek - Staněk kralovala a postarala se o všechny branky. Až ve druhé půli se hra vyrovnala, ale Pekařov neměl dost sil k tomu, aby ohrozil branku jistého Šacha. Souboj o čtvrté místo tak vyzněl jasně pro domácí, kteří se přiblížili třetímu Pobučí na jediný bod.

Branky: 5. min. Bolek 1:0, 16. min. Staněk (Salieri) 2:0, 45. min. Bolek (Staněk) 3:0. Rozhodčí Fadrhonc /0/, ŽK Mahawatak (PEK), 275 diváků.

Temenice - Pobučí 1:2 (1:1)

Temenici se nedaří. Už šestý zápas za sebou nevyhrála a nepodařilo se jí to ani v zápase s třetím Pobučím. V průměrném zápase se hosté brzy ujali vedení díky Tomasovi, který tak dělá radost stavitelům svazijské reprezentace. Temenice sice do poločasu dokázala srovnat, ale brzy po změně stran se hosté opět dostali do vedení. Na centr Hůlky si naběhl Lumír Čajník a hlavou nedal Polesnému šanci. Na tento gól nedokázali domácí odpovědět a diváci se tak ani na šestý pokus nedočkali vítězství.

Branky: 7. min. Tomas (Hůlka) 0:1, 30. min. Krasík (Moshushu) 1:1, 54. min. Čajník (Hůlka) 1:2. Rozhodčí Řitník /1/, ŽK Crawley (POB), 380 diváků.

Krásné - Ramzová 5:0 (2:0)

Zápas dvou posledních týmů tabulky přilákal na stadion v Krásném jen dvě stovky diváků, ale zejména ti domácí mohli být spokojeni. Kamenolom svého soupeře doslova zlámal a připsal si důležité body. Odpoutal se z posledního místa a na šestou Temenici ztrácí už jen čtyři body. A to při současné formě Temenice není nepřekonatelná překážka. Všechno začal ve 24. minutě Lumír Šarda střelou z hranice vápna. Kráva v ramzovské brance se ale musel hodně stydět. Do poločasu zvýšil Nasri a pro domácí se zápas vyvíjel nedějně. Veškerou snaho Ramzové o zkorigování výsledku uťal v 67. minutě Marhoul a v této chvíli začala spanilá jízda tohoto útočníka. Během následujících 20 minut stihl hattrik a postaral se o další debakl Ramzové. Ta má za čtyři jarní zápasy nedůstojné skore 1:21 a zdá se, že svůj boj o záchranu už vzdala.

Branky: 24. min. L. Šarda 1:0, 37. min. Nasri 2:0, 67. min. Marhoul (L. Šarda) 3:0, 84. min. Marhoul (Nasri) 4:0, 87. min. Marhoul (
Przemysl) 5:0. Rozhodčí Koula /2/, 206 diváků.

Tabulka po 11. kole

1. Vikantice 11 7 3 1 35:20 24
2. Potůčník 11 7 1 3 31:18 22
3. Pobučí 11 6 2 3 28:19 20
4. Klepáčov 11 5 4 2 32:18 19
5. Pekařov 11 5 1 5 21:22 16
6. Temenice 11 3 2 6 20:22 11
7. Krásné 11 2 1 8 17:36 7
8. Ramzová 11 1 2 8 16:45 5

Střelci: Bolek (KLE) 9, Žárovský (POT) 8, Masálek (VIK), Patrik Ovesný (PEK), Crawley (POB), Tomas (POB), Igor Pumpa (KLE) 6, Kozel (POT), Krasík (TEM), Marhoul (KRÁ) 5

Příští kolo: Vikantice - Krásné, Ramzová - Temenice, Pobučí - Klepáčov, Pekařov - Potůčník

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz