Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - 6. kolo

publikováno 25.03.2018

Po neúspěchu v kvalifikaci MS i v Poháru FIFAC, kdy ani jeden sikkimský tým nepostoupil do čtvrtfinále, je pozornost fanoušků zaměřena poue na domácí soutěž. Ta po pohárovém prologu pokračovala šestým kolem, ve kterém se utkali sousedé v tabulce. Největší pozornost byla pochopitelně zaměřena do Namchi, kde vedoucí domácí tým hostil na vyprodaném Guru Padmasambhava Stadiu druhé Icemans. Zatímco na podzim Icemans doma jednoznačně vyhráli 5:2, odveta už takovou gólovou nadílku nenabídla. Zejména úvod zápasu byl oboustranně hodně opatrný s minimem náznaků šancí. Postupně ale získávali převahu hosté a domácí obrana najednou měla hodně práce. Icemans ovládli střed hřiště, byli aktivnější a rychlejší a vytvořili si i několik výborných příležitostí. Tu největší měl Šára, když se dostal po chybě domácí obrany před Mukerdjeeho, ale zkušený golman svůj tým reflexivním zákrokem zachránil. Po změně stran hosté pokračovali v tlaku a po necelé hodině hry šli zaslouženě do vedení po nechytatelné střele Lameye. Teprve po inkasovaném gólu se domácí celek zvedl a hru vyrovnal. Obrana Icemans ale byla bezchybná, skvěle hrál zejména Lamyen, který doslova vymazal nejlepšího ligového střelce Thimbochheho, který tak poprvé v ročníku neskóroval. V závěru naopak Icemans mohli vítězství pojistit, ale střídající Mallingh branku v dobré pozici minul. Icemans se tak vyhoupli poprvé do čela tabulky.

V boji mezi třetím Dikchu a čtvrtou Sherpou, hraném v Gangtoku na Sherpa Stadiu, byli domácí jednoznačně lepším mužstvem a po vítězství v Dikchu 3:1 vyhráli také v domácí odvetě. Už po půlhodině bylo prakticky rozhodnuto, když se po vedoucím gólu veterána Dananda prosadil druhý nejlepší střelec ligy Pratnesh a také zkušený Zemek, který na výbornou formu v závěru podzimu navázal i v prvním jarním kole. Z pozice stopera má na svém kontě již čtyři branky, kromě toho je základním kamenem obrany Sherpy. Ještě do konce poločasu se prosadil další třicátník v domácím dresu Nangapar a bylo rozhodnuto. Po změně stran Sherpové polevili, ale náskok bezpečně kontrolovali, protože Dikchu toho moc nepředvedlo a Ganchhenga prakticky neohrozilo. V 66. minutě naopak Zemek připravil krásným pasem pátý gól pro Dhurbu a Sherpové po vysokém vítězství poskočili už na 2. místo, pouhé dva body za vedoucí tým Icemans.
Důležitý souboj o uniknutí z baráže se hrál v Geyzingu, který přivítal předposlední FC Gangtok. Domácí stále čekají na první body a nepodařilo se jim bodovat ani pošesté za sebou. FC Gangtok utkání zvládl lépe a celkem jednoznačně zvítězil 3:0. Navázal tak na podzimní domácí výhru 2:1 a odskočil soupeři už na sedmibodový rozdíl. Geyzing navíc v příštím kole zajíždí na stadión vedoucích Icemans a zdá se, že se baráži už nevyhne.

Sherpa Club Gangtok - Dikchu Athletics  5:0 (4:0)

7. Danand 1:0, 24. Pratnesh 2:0, 28. Zemek (Lapchuk) 3:0, 42. Nangapar (Danand) 4:0, 66. Dhurbu (Zemek) 5:0. Rozhodčí Khumbochhe /2/, 869 diváků.

Geyzing Glaciers - FC Gangtok  0:3 (0:2)

14. Saikuri (Ratnakulay) 0:1, 28. Tshering Lepcha (Chombey) 0:2, 56. Cheporai 0:3. Rozhodčí Khambe /2/, ŽK Bharati (GEY), 936 diváků.

Namchi Storm - Gangtok Icemans 0:1 (0:0)

57. Lamyen 0:1. Rozhodčí Lingyam /0/, ŽK Tsangel, Prikhale (NAM), 1840 diváků - vyprodáno.

1. Gangtok Icemans 6 4 2 0 16:8 14
2. Sherpa Club Gangtok 6 4 0 2 18:12 12
3. Namchi Storm 6 4 0 2 15:12 12
4. FC Gangtok 6 2 1 3 12:12 7
5. Dikchu Athletics 6 2 1 3 12:18 7
6. Geyzing Glaciers 6 0 0 6 9:20 0

Střelci

8 - Timbochhe (NAM)

5 - Pratnesh (SHE)

4 - Zemek (SHE)

3 - Chungwal, Šára (ICE), Nangapar (SHE), Laptlahyatalang (DIK), Riberi, Pupook (GEY)

Příští kolo:

Namchi - Sherpa
Icemans - Geyzing /+2/
FC Gangtok - Dikchu

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz