Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Basketbal

13. den MS - zápasy o 5. - 8. místo

publikováno 20.12.2017 (aktualizováno 22.12.2017)

Bez volného dne pokračuje MS v San Marinu a na pořadu 13. soutěžního dne byly souboje poražených semifinalistů. Zápas mezi úřadujícím mistrem AHM a šampiónem Oceánie Nauru se spíše očekával až v semifinále, ale oba týmy se musely spokojit jen s utkáním o páté až osmé místo. Lépe si vedli Nauřané, kteří odčinili čtvrtfinálový debakl od domácího týmu a poměrně nečekaně snadno zvítězili. Na hráčích Nepálu byla více znát frustrace ze včerejší těsné prohry s Tahiti. Ve druhém zápase Zanzibar oplatil Moravě porážku ze skupiny a v zápase bohatém na body si vybojoval právo zahrát si o páté místo. Morava po výborných výkonech ve skupině bude hrát jen o 7. místo

Nepál - Nauru  67:95 (19:27, 41:47, 55:68) /5-5/

Nauru začalo velmi svižně a střelecky nečekaně úspěšně - hned první tři trojkové pokusy skončily v koši a po třech minutách svítilo na tabuli skóre 0:9. Nepál poprvé skóroval až ve čtvrté minutě, kdy se trefil Nirmal Sherpa, který dostal poprvé na mistrovství příležitost. Nauřané ale celkem v poklidu kontrolovali vedení, byli lepší v podkošových soubojích a dařilo se i z větší vzdálenosti, kde se opět po čtvrtfinálové odmlce prosazoval Akwibwanwrz. Nepál stále jen dotahoval, za celý zápas se nedostal do vedení. Nejblíže tomu byl ve 13. minutě, kdy po sérii naurských ztrát snížil na 29:30. Pak ale opět Nauřané získali několik odražených míčů a do poločasu šli se šestibodovým náskokem. V úvodu třetí čtvrtiny Nauru odskočilo až na šestnáctibodový rozdíl a Nepálci prakticky rezignovali. Nenašel se střelec, který by mužstvo táhl, nikomu se za druhý poločas nepodařilo vstřelit více, než šest bodů, a nedařilo se ani pivotům - Ringchap s Birandavathim zaznamenali dohromady pouhých sedm bodů. Na druhé straně se rozehrál k velmi dobrému výkonu  pivot Obqo, který se dostal konečně na více minut do hry, střelecky mu pak sekundoval Deniwani. Nauru nakonec rozklíženému soupeři nasázelo 95 bodů a zaslouženě vyhrálo.

Body: N. Sherpa 20, Shresthi 17, Bishral 9 - Obqo a Deniwani 21, Akwibwanwrz 13. Nejlepší hráči: N. Sherpa 5,5 - Deniwani 6. Celkem 26,5 (13:13,5). 2359 diváků.

Zanzibar - Morava 105:101 (30:17, 50:38, 88:74)  /6-6/

Ve druhém vzájemném zápase Zanzibar nedopustil, aby se Moravané rozehráli už od začátku, jako tomu bylo v prvním utkání. Tentokrát začal ve velkém stylu a body rychle přibývaly zejména na jehgo konto. Po 9 minutách bylo skore trochu tenisové - Zanzibar vedl 30:15. Pak se Moravanům podařilo aspoň částečně dostat se do hry a rozdíl se dále nezvětšoval. V poločase byl rozdíl 12bodový a Moravané i jejich příznivci doufali, že se ve druhé půli podaří ztrátu dotáhnout. Ale Zanzibar si stále udržoval bezpečný odstup a nenechal soupeře rozehrát. Pět minut před koncem byl rozdíl ve skore stále 14bodový. Moravané se ještě pokusili ztrátu dotáhnout a málem se jim to podařilo. V rozhodijících momentech je však zradila střelecká muška a Zanzibar své vedení dotáhl až do konce. Moravané tak skončí na šampionátu nejlépe sedmí, což je po výborné hře ve skupině tak trochu zklamání. Také Zanzibar možná očekával lepší umístění, ale mistrovství bylo hodně vyrovnané a žádný zápas neměl vyloženého favorita.

Body: Tanganjiwi 18, Mahdari 15, Hammani 14 - Deblín 25, Jeřábek 21, Netopýr 12. Nejlepší hráči: Tanganjiwi 5 - Deblín 6. Celkem 27.5 (13:14,5), 3132 diváků.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz