Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Basketbal

11. den MS - zápasy o 9. a 11. místo

publikováno 19.12.2017

O 11. místo

Bahrajn - Srí Lanka 86:101 (16:15, 41:44, 55:88)  /5-6/

Do odpoledního utkání o 11. místo nastoupil Bahrajn krátce po debaklu uštědřeném va skupině od Zanzibaru. Přesto Bahrajnci bojovali a po celý první poločas drželi vyrovnaný stav. Skvěle si vedl při svém debutu na MS mladičký pivot Al Halee, který řádil pod košem a za poločas dal 16 bodů. Jestliže v prvním poločase viděli diváci vyrovnaný boj, ve druhém se nestačili divit. Srí Lanka začala zostra, začalo se dařit ve střelbě z perimetru i pod košem, kde už Al Haleemu začaly docházet síly. Výsledkem bylo 44 bodů za třetí čtvrtinu. Poté se dostali ke slovu i hráči z lavičky a skore se začalo vyrovnávat. Třetí čtvrtinu vyhrál Zanzibar 44:11, zatímco tu poslední naopak Bahrajn 31:13. A tak se diváci nenudili, viděli zajímavý basketbal. Bahrajn se rozloučil se šampionátem sice na posledním místě, ale svými výkony si vysloužil ocenění za bojovnost, kreativnost, chyběla jen větší taktická vyzrálost. K nejlepším hráčům patřili Jahrab a Suleyman, ale někteří další, jako Saber, Mashraq či Bahraini měli dobré momenty. Srí Lanka skončila tedy předposlední. Možná se čekalo víc, ale celé mistrovství je velmi vyrovnané a o vyloženém favoritovi se nedá hovořit. Síla Srí Lanky spočívala na hře pivotů. K nejlepším patřili Premadasaran a Shuttralyazan. Upoutal i Gunasinghe na postu rozehrávače, v některých zápasech zúročil své zkušenosti i Sarawamahara.

Body: Al Halee 28, Habib 14, Jahrab 13 - Gunasinghe 19, Yayachinal 18, Thangeswaran a Premadasaran 12. Nejlepší hráči: Al Halee 8 - Gunasinghe 4,5. Celkem 29,5 (14:15,5), 1567 diváků.

O 9. místo

Guam - Guadeloupe 111:90 (23:19, 53:37, 80:69) /6-6/

Guadeloupe završil nepovedené MS prohrou s Guamem v souboji pátých celků ve skupinách. Se svým soupeřem držel někdejší dvojnásobný šampión krok pouze v první čtvrtině, kterou karibský tým prohrál jen o čtyři body, a to jen díky střeleckému výkonu Janéze, který sám téměř smazal jedenáctibodové manko. Guam pak ovládl druhou čtvrtinu, kde působil mnohem živěji. Přesné kombinace zakončoval zejména Ugumayao, ke kterému se později přidal i Olyfutum. Hráči Guadeloupu dost chybovali v kombinacích a střelecky se kromě Janéze nikdo výrazněji prosadit nedokázal. Druhá část utkání už byla vyrovnanější, Guadeloupe se zlepšil ve střelbě také i díky tomu, že hráči Guamu už tak dobře nebránili. Přesto si ale dokázali stále držet dostatečný náskok, když se začala zejména v útoku prosazovat sehraná dvojice Bukowski - Berger. V dresu Guadeloupu se vedle Janéze několikrát pěknými průniky blýskl i Besonac, který dokonce ve 35. minutě po dvou trojkách snížil až na rozdíl pěti bodů. Závěr si ale Guamci pohlídali a v přestřelce v poslední pětiminutovce, kdy už se prakticky nebránilo, byli efektivnější. Guadeloupe tak prohrál pátý ze šesti zápasů, a ukazuje se, že zlatá generace už má nejlepší roky za sebou a bude třeba obměnit výrazněji reprezentační kádr. Guam na šampionátu rozhodně nezklamal,  když k postupu do čtvrtfinále mnoho nechybělo, bilance tři vítězství a tři porážky není pro mladý kádr na této úrovni vůbec špatná.

Body: Berger a Ugumayo 20, Hoover 15 - Janéz 24, Besonac 19, Marec 12. Nejlepší hráči: Ugumayo 5 - Janéz 6. Celkem 31 (17,5:13,5). 2017 diváků.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz