Úvod » Basketbal

8. den MS

publikováno 16.12.2017

4. kolo ve skupině B rozhodlo o třech postupujících do čtvrtfinále, čtvrté postupové místo je stále otevřené a teoretickou šanci mají ještě všechna mužstva. Odpoledne se rozhodlo o prvním postupujícím, když Nauru porazilo Bahrajn. V dalším utkání Zanzibar zdolal Tahiti, jehož osud se zdá být zpečetěn, zatímco Zanzibar je již dalším jistým postupujícím. Třetím se stala Morava, která díky okolnostem měla postup jistý ještě před svým zápasem. To také ovlivnilo výsledek, Moravané neměli už tolik motivace a podlehli Guadeloupu.

Bahrajn - Nauru 91:104 (25:22, 41:45, 73:76)  /5-6/

Tým Bahrajnu, který si získal velké sympatie sanmarinských fanoušků, bojoval o postup s Nauru více než tři čtvrtiny, nakonec odešel poražen, ale svým výkonem nezklamal. V úvodu sice prohrával 3:11, ale bojoval a čtvrtinu dokázal vyhrát 25:22. Vedení si Bahrajn udržoval díky obětavosti hráčů do 15. minuty, kdy se poprvé v této části hry dostalo Nauru do vedení. Ve vyrovnaném závěru poločasu se v posledních vteřinách dostal do těsného vedení tým Nauru. Ve třetí čtvrtině se skore přelévalo a mužstva se několikrát vystřídala ve vedení. Nikomu se však nepodařilo odskočit do většího vedení. K rozhodujícímu trháku došlo na začátku poslední části hry. Nauřané získali během krátké chvíle 14bodový náskok a ten již byl nad síly Bahrajnu. Tým z Oceánie vedení udržel až do posledních vteřin a zajistil si tím postup. Vítězové se opírali o dvojici hráčů Lennona a Narogomodu, další se nedostali nad desetibodovou hranici. Obávaný Akwibwanwrz se tentokrát neprosadil, své body zaznamenal až v závěrečné minutě. U Bahrajnu v první půli dominoval Jahrab, ve druhé Bahraini a obzvlášť Suleyman. Na vítězství to však nestačilo.

Body: Suleyman 20, Bahraini 16, Jahrab 13 - Lennon 27, Narogomudu 24, Ematenang 9. Nejlepší hráči: Suleyman 4,83 - Lennon 7. Celkem 29,5 (14:15,5), 2736 diváků.

 

Zanzibar - Tahiti 104:88 (29:19, 51:42, 81:65)  /6-6/

Tahiťany povzbudila výhra nad Bahrajnem a chtěli zlepšenou formu potvrdit i proti Zanzibaru. Ale od začátku bylo všechno jinak. Byl to Zanzibar, který udával tempo a po třech minutách vedl 14:1. Tahiťané se nemohli dostat do hry a i když poněkud snížili hrozivou ztrátu, po deseti minutách prohrávali o deset bodů. Druhá čtvrtina byla vyrovnanější a Tahiťané se dostali na dostřel. Po poločase vedl Zanzibar o devět a kontroloval vývoj zápasu. Druhou půli začal lépe tým z Tahiti a dokonce se dostal brzy do těsného vedení. To však netrvalo dlouho, o chvíli později se opět začal prosazovat Zanzibar, zatímco Tahiťanům se přestala dařit střelba. Po třech čtvrtinách vedl Zanzibar o 16 bodů a to už bylo rozhodující. V poklidné poslední čtvrtině si Zanzibarci udrželi luxusní náskok a dovedli zápas do vítězného konce. Bylo to zasloužené vítězství. Poprvé se ukázal v dobrém světle Mamutti, jehož 20 bodů za první poločas bylo pro vývoj zápasu velmi důležitých. Dobře se uvedl ve druhé půli i Wagouma. Tahiti táhl snad jen Phillipe Gauguin a Laealahe, ostatní zůstali za očekáváním. Zanzibar má postup jistý, Tahiti bude mít poslední teoretickou šanci v posledním kole, ale velké naděje se mu nedávají.

Body: Mamutti 23, Wagouma 21, Babacar a Hammani 10 - Laealahe 18, Ph. Gauguin 17, Moha 13. Celkem 29 (15,5:13,5), 3034 diváků.

 

Guadeloupe - Morava 86:76 (16:19, 43:39, 72:61)  /5-5/

Moravané už věděli, že je ani případná porážka nemůže vyřadit z postupových pozic a zápas to značně ovlivnilo. Chybělo obvyklé nasazení, hrálo se ve volnějším tempu, bylo vidět, že se Moravané už tak trochu začali šetřit. Ani Guadeloupe nehrál v plném nasazení, jakoby už na boj o postup rezignoval. První čtvrtinu vyhrála těsně Morava, ale body přibývaly poněkud pomaleji, než by byli diváci očekávali. Druhou čtvrtinu začal lépe Guadeloupe a dostal se během čtyř minut do desetibodového vedení. Jenže pak nedal Laffitte ani Depardieux z jasných pozic a za tři minuty bylo vyrovnáno. Poločas přesto vyhrál Guadeloupe díky dvěma rychlým únikům zkušeného Besonaca. Druhý poločas začala lépe Morava. Guadeloupané snad byli ještě v šatně, protože se dopustili několika až neuvěřitelných ztrát, čehož Moravané využili. Brzy vedli 56:49 a vypadalo to, že neporazitelnost Moravy bude mít pokračování. Ale pak se přestalo dařit střelecky, dlouhé minuty se nikomu nepodařilo dát koš a stav se otočil. Guadeloupe se dostal v 32. minutě do vedení o 17 bodů a to už bylo rozhodující. Moravané se ani nesnažili o zvrat, dokázali sice snížit na rozdíl 10 bodů, ale Guadeloupe vedení udržel a připravil Moravě první porážku v soutěži. Tentokrát těžko někoho chválit. U vítězů snad Parin, Laffitte a Marec, u Moravy Gemr, Holasický a Netopýr. Po čtyřech kolech tak jsou tři mužstva se třemi vítězstvími už jistými čtvrtfinalisty, zbývající trojice s jedinou výhrou bude bojovat o čtvrté postupové místo.

Body: Laffitte 15, Parin 12, Degen a Marec 10 - Holasický 15, Gemr 14, Netopýr 12. Nejlepší hráči: Parin 3,5 - Holasický 3. Celkem 26 (13:13), 4231 diváků.

Tabulka po 4 kolech:

1. Morava 4 3 1 +63 7
2. Zanzibar 4 3 1 +46 7
3. Nauru 4 3 1 +9 7
4. Guadeloupe 4 1 3 -29 5
5. Bahrajn 4 1 3 -40 5
6. Tahiti 4 1 3 -49 5

V posledním kole se střetnou: Morava - Nauru, Tahiti - Guadeloupe, Bahrajn - Zanzibar.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz