Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Basketbal

7. den MS

publikováno 14.12.2017

Předposlední kolo ve skupině A přineslo překvapivé výsledky, které pořádně zamíchaly pořadím. V odpoledním utkání nastoupilo neporažené Haiti proti Srí Lance, která dosud nevyhrála, a utkání bylo nečekaně snadnou záležitostí pro Srí Lanku, která zejména zásluhou skvělých individuálních výkonů trojice střelců nadělila soupeři pořádný výprask. V podvečer se utkala v důležitém zápase Ghana s Guamem a ani v tomto utkání nezvítězilo mužstvo lépe postavené v tabulce. Guam ovládl první půli, a i když v závěru Ghana dotahovala, zvrátit stav už nedokázala. Večerní lahůdku připravili domácím fanouškům hráči pořádající země, kteří v téměř vyprodaném Palazzo dello Sport zdolali v dramatickém zápase Nepál. Tabulka se tak před posledním kolem vyrovnala, jediným jistým postupujícím je i přes porážku Haiti, které nemůže skončit hůře, než na čtvrtém místě. Rozhodovat bude i skóre, takže každý koš bude důležitý.

Haiti - Srí Lanka  89:117 (20:31, 43:62, 62:102) /6-6/

Navzdory papírovým předpokladům byl zápas od začátku pod kontrolou Srílančanů, kteří jej prakticky celý odehráli v základní sestavě. Haiťané vůbec nzvládali bránit podkošové hráče soupeře, a tak Premadasaran a Shuttralyazan sázeli jeden koš za druhým. V polovině druhé čtvrtiny už Haiti prohrávalo o 25 bodů, teprve v závěru poločasu zásluhou střelců Vagana a Certaina náskok soupeře klesl pod dvacet bodů. Rozhodlo se ve 3. čtvrtině, kdy se k famóznímu Premadasanovi přidal přesnými trojkami i Thangeswaran z křídla a před poslední čtvrtinou vedla Srí Lanka už o 40 bodů. To už si trenéři dovolili poslat na hřiště hráče druhé pětky a znovu se ukázalo, že lavička není tak silná. Haiťané dokázali poslední část vyhrát 27:15, ale na vítězství dnes neměli. Srí Lanka podala výjímečný výkon zejména díky famózní hře pivotů.

Body: Leduc 17, Vagan 13, Guyot 13 - Premadasaran 35, Thangeswaran 26, Shuttralyazan 23. Nejlepší hráči: Vagan 3,5 - Premadasaran 8,5. Celkem 32,5 (13,5:19). 2046 diváků.

Ghana - Guam 103:110 (25:35, 46:67, 80:90) /6-6/

Ghana k jistotě postupu potřebovala vyhrát a začala dobře. Soustředěnou obranou získávala míče a po pěti minutách vedla o šest  bodů. Pak ale přišly zbytečné ztráty a soupeř výborně dirigovaný rozehrávačem Bukowskim brzo skóre srovnal. Střelecky se začalo dařit Agafoemu a zejména Bergerovi, který těžil z přesných přihrávek Bukowského, a když před koncem první destiminutovky Berger proměnil krátce po sobě dvě trojky, Guam vyhrál první čtvrtinu o deset bodů. Výborná hra Guamu pod soupeřovým košem pokračovala i ve druhé čtvrtině, k Bergerovi se přidal svými průniky pod koš i Bukowski a náskok dále rostl. Ghanu střelecky táhl především Wiliam, ale ostatním se nedařilo, také obranné doskakování bylo slabé. Po změně stran Ghana přidala na tvrdosti, více vysunula obranu a soupeř začal mít potíže. Wiliam byl prakticky neomylný a náskok Guamu se ztenčil před začátkem poslední čtvrtiny na deset bodů. Vyfaulování Wiliama v 32. minutě tlak Ghany poznamenalo a Guam opět získal nad vývojem utkání kontrolu. Svému soupeři nepovolil víc, než sedm bodů rozdílu a nakonec i tímto rozdílem zaslouženě zvítězil. Kromě výborného Bukowskiho zaujal i podkošový hráč Topper. Ve druhé půli se na palubovce objevil i Fuha, jehož zranění nebylo tak vážné, který svými koši pomohl v důležitých momentech. V dresu Ghany podal výborný výkon Wiliam, ale ostatní hráči zůstali poněkud za očekáváním.

Body: Wiliam 33, Baba 13, Ayewa a Adiyah 12 - Bukowski 24, Berger 16, Topper 16. Nejlepší hráči: Wiliam 9 - Bukowski 7,5. Celkem 29,5 (15:14,5). 3106 diváků.

San Marino - Nepál 96:92 (32:17, 53:44, 76:70) /6-6/

Klíčové utkání pro domácí celek začalo hodně otevřeně, žádné tuhé bránění, ale rychlé akce na obou stranách. Domácí se poprvé dostali do vedení v 6. minutě, kdy Pamperda jedinými svými dvěma body otočil stav na 17:16. Pak přišla hvězdná pětiminutovka domácích a šňůra sedmnácti bodů znamenala vysoké vedení. nepál zápasil s přesností střelby, zejména díky nízké úspěšnosti nedokázal zúročit lepší doskakování v obraně. Ale těch míčů zas nebylo tolik, protože domácí soupeři příliš šancí na doskakování nedávali, zejména Poli byl takřka stoprocentní v proměňování svých pokusů, za první poločas zaznamenal 21 bodů. Teprve v závěru poločasu Nepál stav korigoval. Druhá půle byla dlouho velmi vyrovnaná, domácí neustále udržovali těsný náskok, i když se jim tolik nedařila střelba ze střední vzdálenosti. Nepálci bojovali, ale vlastní chyby v rozehrávce jim bránily ve snaze o zvrat ve skóre. V závěru domácím začaly docházet síly, Poli se čtyřmi fauly seděl na lavičce a od 36. do 39. minutě San Marino nevstřelilo koš ze hry. Ovšem Nepálci také bojovali s vlastní nepřesností, přesto  Pradeshi pět minut před koncem srovnal skóre. Závěr byl oboustranně taktický a plný nervozity. Minutu před koncem mohli jít Nepálci do výraznějšího vedení, ale Pratheep ze tří šestek proměnil jen jedinou a poslal Nepál do vedení 91:90. V nervózním závěru neunesl Shresthi verdikt rozhodčích, kteří mu odpískali sporné kroky a po nesportovním faulu pak dostal navíc technickou chybu. Marcipani oba trestné hody proměnil a z následného útoku přidal trojku a rozhodl tak o těsném, ale velmi důležitém vítězství San Marina, které tak oživilo šanci na postup.

Body: Poli 27, Marcipani 19, Schiazzi 10 - Panjarg 16, Shresthi 15, Ringchap 15. Nejlepší hráči: Poli 5,5 - Shresthi 3,5. Celkem 28 (14,5:13,5). 4716 diváků.

1. Haiti 4 3 1 +21 7
2. Nepál 4 2 2 +11 6
3. San Marino 4 2 2 +2 6
4. Guam 4 2 2 -8 6
5. Ghana 4 2 2 -26 6
6. Srí Lanka 4 1 3 0 5

Poslední kolo:

Nepál - Srí Lanka

Guam - San Marino

Haiti - Ghana

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery