Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Basketbal

3. den MS

publikováno 11.12.2017

Nedělní zápasy 2. kola skupiny A přinesly už zajímavější podívanou, než tomu bylo v úvodním kole. Dva zápasy se rozhodovaly až v závěrečných sekundách, pouze jediný byl rozhodnut už dříve. V zápase dvou vítězných mužstev totiž Haiti rozebralo Nepál a nadělilo mu pořádný příděl. Velký obrat předvedl Guam, který se Srí Lankou prohrával v úvodu 3. čtvrtiny už o 22 bodů, ale skvělým závěrem dokázali hráči z Marian v samotném závěru utkání otočit. Ve večerním utkání měli domácí hráči blízko k prvnímu vítězství, ale ve vyrovnaném souboji nakonec Ghaně podlehli o tři body.

Guam - Srí Lanka  88:87 (13:21, 29:44, 66:75) /5-5/

Guam držel se soupeřem krok jen osm minut, pak přišlo několik zbytečných ztrát a přesná ruka Shuttralyazama znamenala, že Srí Lanka odskočila v polovině 2. čtvrtiny na deset bodů. Hráči Guamu se nemohli spolehnout na střelbu z perimetru a pod košem kralovali pivoti Srí Lanky. Nebylo divu, že po poločase si Srílančané vypracovali patnáctibodový náskok. Když v polovině třetí čtvrtiny zvyšoval Yayachinal na 61:39, zdálo se rozhodnuto. Trenéři Srí Lanky tak dali šanci i hráčům z lavičky, ale nebyl to dobrý tah. Guamu vyšlo několik rychlých protiútoků, rozestřílel se Bukowski, který navíc přidal několik asistencí a na konci 3. čtvrtiny už to bylo jen o deset. Navíc v 32. minutě obdržel 4. osobní chybu do té doby nejlepší hráč Srí Lanky Shuttralyazam a Guam postupně ze ztráty stahoval. Minutu před koncem vyrovnal trojkou Ikamura, který dostal šanci až v závěru a nastalo velké drama. Na obou stranách se hrálo na taktické fauly, ale šestky byly z obou stran katastrofální.Teprve tři sekundy před koncem proměnil trestný hod Samuel a Srí Lanka už nedokázala odpovědět a jasně vypadající utkání tak nakonec ztratila.

Body: Bukowski 19, Marshall 14, Guamananga 12 - Shuttralyazan 20, Sarawamahara 19, Gunasinghe 15. Nejlepší hráči: Bukowski 5 - Shuttralyazan 4,5. Celkem 24,5 (10:14,5). 2916 diváků.

Haiti - Nepál  126:94 (25:17, 54:32, 80:65) /6-6/

První čtvrtina vůbec nenasvědčovala, že padne tolik košů. Oba týmy vycházely z obrany a dobře bránily. Ještě v 8. minutě Nepál vedl 16:15, ale zbývající minuty do konce první čtvrtiny patřily Haiťanům. Ti krátce za sebou proměnili tři trojky, navíc Marchand s faulem a proměněným trestným hodem a rázem šlo Haiti do trháku. Marchand ve své střelecké formě pokračoval i ve druhé čtvrtině a Nepálci nedokázali na rychlou kombinační hru soupeře reagovat. Druhou čtvrtinu tak Haiťané vyhráli o 14 bodů a vytvořili si komfortní náskok. Třetí čtvrtina pak přinesla spoustu košů na obou stranách, oba týmy ovšem hodně chybovaly v obraně, nicméně Haiťané stále zejména výborné střelbě ze střední a velké vzdálenosti udržovali dostatečný náskok. Když pak v úvodu závěrečné čtvrtiny Haiti opět odskočilo na více než dvacetibodový rozdíl, Nepálci rezignovali. V obraně absolutně nestíhali a ve velké euforii hrající tým Haiti střílel jeden koš za druhým - jen v poslední čtvrtině Haiťané nasázeli do koše soupeře devět trojek a celkově za poslední čtvrtinu zaznamenali neuvěřitelných 46 bodů. Činil se zejména maličký Leduc, který měl 86 procentní střelbu, pod košem se Nepálcům nedařilo uhlídat vysokého Magoreho, autora 21 bodů a dařilo se i zkušeným třicátníkům Vaganovi a Treveillemu. V dresu Nepálu byl nejvíce vidět Lantha, ostatní hráči ale zejména v obranné činnosti zklamali. Ukázalo se, že Haiti není oblíbeným soupeřem Nepálu, oba týmy se střetli na obou předcházejících šampionátech a před čtyřmi lety Haiti rovněž vysoko vyhrálo. Nepál ovšem v důležitém čtvrtfinále před dvěma lety svého soupeře těsně vyřadil z bojů o medaile.

Body: Magore 21, Leduc 20, Treveille 17 - Lantha 22, Pratheep 12, Bishral, Shresthi a Panjarg po 10. Nejlepší hráči: Leduc 4,5 - Lantha 6,5. Celkem 27,5 (15:12,5). 3715 diváků.

Ghana - San Marino 86:83 (19:18, 32:30, 53:58) /5-5/

Večerní zápas přinesl vyrovnaný boj od začátku až do závěru. Na obou stranách se zejména v úvodním poločase příliš nedařilo střelcům, a tak skóre narůstalo jen pomalu. Oba týmy se nevyvarovaly několika hluchých míst, zejména poté, co se dostaly do slibného vedení. Jakoby hráčům svazovala ruce nervozita, pokaždé se skóre opět srovnalo. Na začátku poslední čtvrtiny se dostali do sedmibodového vedení domácí a zdálo se, že získávají převahu.Soupeř ale využil následující chyby v rozehrávce, a když navíc Addy přidal trojku, vedla Ghana pět minut před koncem 76:71. Domácí ale bojovali za podpory téměř vyprodané haly a minutu před koncem Vincenzo Fanfaroni trojkou snížil na 80:81. Dramatická poslední minuta ale patřila hráčům Ghany, kteří po dvou koších Adedonkwu odskočili na pětibodový rozdíl. Poli sice ještě trojkou vykřesal naději, zvláště, když Adedonkwu proměnil jen jeden trestný hod. Sanmarinci měli na poslední útok jen pět sekund a nezahráli koncovku vůbec špatně - míč z ruky Poliho, který by znamenal prodloužení, se však vykroutil z obroučky a Ghana se tak mohla radovat z druhého vítězství.

Body: Baba a Wiliam 17, Addy 13 - Trocatini 16, Poli a V. Fanfaroni po 15. Nejlepší hráči: Baba 4,5 - Trocatini 3,5. Celkem 25 (12:13). 4549 diváků.

1. Haiti 2 2 0 +47 4
2. Ghana 2 2 0 +14 4
3. Guam 2 1 1 -13 3
4. Nepál 2 1 1 -18 3
5. Srí Lanka 2 0 2 -12 2
6. San Marino 2 0 2 -18 2

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz