Úvod » Fotbal

Sikkim remizoval s Andamanami

publikováno 05.12.2016

První prosincovou sobotu se v Gangtoku uskutečnilo přátelské fotbalové utkání mezi domácí reprezentací a výběrem Andaman. Oba trenéři chtěli vyzkoušet některé nové hráče, takže na obou stranách byla trochu vidět nesehranost, ale zápas početnou diváckou kulisu uspokojil, i když Sikkim o cenné vítězství přišel pět minut před koncem.

Sikkim - Andamany  1:1 (1:0)

Do zahajovací sestavy postavil trenér Sakkil hned tři nováčky - obránce Lepkolakhyata z FC Gangtok a do zálohy Nyagma z Namchi a Dhurbu z Sherpy. Podle předpokladů nastoupila hned od úvodu do útoku dvojice Taipchung - Hathi, působící v andamanském klubu Eleven Shoters, v obraně vedle Lepkolakhyata dostal příležitost navrátilec do reprezentace Nyingtam, který rovněž působí na Andamanech. Naopak trenér Andaman Mantarakkihuaraoi povolal z trojlístku hráčů působících v sikkimské nejvyšší soutěži pouze Swinshahshahana z Dikchu.
Úvod utkání byl oboustranně hodně opatrný, ale po deseti minutách začali mít domácí mírnou převahu, kterou také dokázali gólově zužitkovat. V 15. minutě zahrával Nangapar roh, andamanská obrana míč nedůrazně odvrátila a Taipchung po sérii zmatků nakonec prokázal čich na góly a nadvakrát překonal Prdivadiru. Andamanci po inkasované brance ožili a v 19. minutě po pěkné rychlé kombinační akci vyzkoušel pozornost Yatsa Onger. Vzápětí na druhé straně  nadějně pronikl Dhurbu, ale zpětnou přihrávkou nikoho nenašel. V 26. minutě opět zahrozil Taipchung, když se krásně uvolnil ve vápně, ale hlavičku po centru Nangapara mezi tři tyče neusměrnil. Po půlhodině hry se dostal do dobré pozice Jaraberu, ale obětavě zasáhl Lepkolakhyat a míč k Yatsovi nepropustil. Mladý Lepkolakhyat hrál v obraně velmi dobře a premiéru v reprezentačním dresu zvládl na jedničku. V závěru první půle měli více ze hry Andamanci, ale vyrovnat se jim nepodařilo, i když Onger po pěkné přihrávce Oodyho za obranu měl před sebou jen Yatsa. Sikkimský brankář ale včas vyběhl a Ongerovi šanci zmařil.

Do druhé půle oba trenéři vystřídali dva hráče - v domácím dresu si odbyl na levém okraji premiéru Shresti a poprvé ve svých 30 letech si navlékl reprezentační dres i Baburajee, který je oporou bhútánského Raidaku Chhukha. Také úvod druhého poločasu přinesl zpočátku dost nepřesností, ale postupně se tempo zvýšilo, a to zejména zásluhou Andamanců. Domácí mužstvo ale stále pozorně bránilo a do vyložených šancí soupeře nepouštělo. Přesto měl v 62. minutě na kopačce vyrovnání Uddamalakolabundy, ale jeho tečovaná střela skončila na tyči Yatsovy branky. Trenér Sakkil reagoval na vývoj hry nasazením brejkových hráčů - zejména rychlého Tripuriho, premiéru si odbyl také Pratnesh ze Sherpy. Ten se už po několika minutách mohl připsat premiérový reprezentační gól, když po jednom z mála rychlých protiútoků dostal perfektní přihrávku od Baburajeeho, ale Pratnesh podklouzl a míč si ukopl od nohy. V 75. minutě zazmatkoval brankář Yatso, když si malou domů od Nyingtama málem srazil do vlastní branky, naštěstí pro domácí míč se zakutálel vedle tyče. Z následného rohu nebezpečně hlavičkoval Kottamalupattna, branku však přestřelil. Andamanci se nakonec vyrovnání přece jen dočkali. Po rohovém kopu přizvedl míč Mupopo na nekrytého Kottamalupatnu, který už tentokrát zamířil přesně. Závěr zápasu už domácí zvládli a remízu udrželi, i když většinu druhého poločasu se jen bránili. Andamanci ukázali, že patří ke špičce právem, zdobil je hlavně dobrý pohyb a chuť do hry, nedařilo se jim tolik kombinačně, kde zejména ve finální fázi dost nadějných akcí pokazili. Domácí výběr  podal slibný výkon, zejména nová obrana pracovala téměř bez chyb, noví hráči v sestavě vyloženě nezklamali, vysoký standard odvedli zkušení Nangapar s Taipchungem, v obraně si velmi dobře sedla dvojice Nyingtam -Lepkolakhyat. V andamanské sestavě bylo více vidět střídající hráče: obránce Mupopo si dokonce v prvním reprezentačním startu připsal asistenci. Ze středové řady se nejvíce dařilo rovněž nováčkovi Oodymu, po změně stran hodně hru oživil střídající Kochichundry.

Branky: 16. Taipchung 1:0, 84. Kottamalupattna (Mupopo) 1:1. Rozhodčí Patel (BHU) /0/, ŽK Uchchiprasane. Hráno 3. 12. v Gangtoku, 1890 diváků.

Sikkim: Yatso 6 - Lattam 6, Nyingtam 7, Lepkolakhyat 7, Lhendup 5 (46. Shresti 6) - Nangapar 7 (87. Tsangel), Nyagmo 5 (78. Cheporai), Linthi 6 - Taipchung 7 (59. Pratnesh 5), Hathi 5 (66. Tripuri), Dhurbu 6 (46. Baburajee 6). Trenér Sakkil.

Andamany: Prdivadira 6 (60. Seru 6) - Kottamalupattna 7, Utnaprasiknarane 5 (46. Mupopo 7), Uchchiprasane 6, Trikurwadrathi 6 - Swinshahshahan 6, Oody 7, Uddamalakolabundy 6 (72. Jannananah) - Onger 6 (72. Netutakkaam), Jaraberu 6 (87. Uppatlaney), Devalakuram 5 (46. Kochichundry 7)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery