Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Andaman Super League

publikováno 02.12.2016

Andamanský fotbal zažívá nejúspěšnější období své historie. Po zisku bronzu na mistrovství světa na Moravě se dařilo i klubům v Poháru FIFAC, když všechny postoupily do jarního čtvrtfinále. Zajímavé zápasy jsou také k vidění v domácí lize, kde kralují celky sídlící v hlavním městě Port Blair. Do čela se vyhoupli Eleven Shooters, kteří v přímém souboji o čelo tabulky vysoko porazili Garacharamu. Kanonádu odstartoval sikkimský reprezentant Taipchung, kterému se po příchodu na Andamany mimořádně daří. Trenéři si libují, že našel společnou řeč s parťákem z reprezentace Hathim a oběma to šlape. Taipchung také stříli branky i v Poháru FIFAC a zažívá ve třiatřiceti letech jednu z nejlepších sezón kariéry. Garacharama po nečekaně dobrém úvodu, kdy první tři zápasy vyhrála, poněkud v závěru první poloviny ligy ztratila dech. Po nečekané domácí porážce od Rutlandu tentokrát na městského rivala vůbec nestačila, nicméně i přes vysokou porážku drží stále druhé místo. Na třetí příčce je obhájce titulu Port Blair Uppers, který si v 5. kole rovněž vylámal zuby na Rutlandu. Uppers si celý zápas nedokázali poradit s urputnou defenzívou domácího týmu a zejména s brankářem Rawim, který několikrát domácí podržel. V poslední minutě pak hosté propadli v obraně a Prachundrapathi zajistil Rutlandu nečekané vítězství. Rutland se tak po dvou vítězstvích v řadě probojoval z posledního místa na čtvrté. V utkání mezi Sentinelem a Nachuge tak šlo o to, kdo klesne na poslední místo. Sentinel ve specifickém domácím prostředí už není takovou hrozbou pro ostatní týmy, ze tří zápasů pouze jednou zvítězil. Tentokrát dlouho držel vedení 1:0, které v první půli zajistil Jaraberu, ale v poslední desetiminutovce Nachuge dokázalo otočit skóre. Obránce Kottamalupattna se v pravý čas rozvzpomněl na svou loňskou střeleckou fazónu a dvěma góly zajistil svému týmu tři body a 5. místo v tabulce. Zajímavostí je, že ani jedno utkání neskončilo remízou, zatímco v loňské sezóně se smírným výsledkem rozloučila mužstva hned v třetině zápasů. I to svědčí o atraktivnosti a větší vůli a nasazení hráčů v boji o tři body.

5. kolo

Rutland - Uppers  1:0 (0:0)
90. Prachundrapathi

Shooters - Garacharama  5:1 (1:0)
2. Taipchung 1:0, 51. Hathi 2:0, 68. Mukeshwan 3:0, 73. Soswatri 4:0, 84. Nyingtam 4:1, 89. Mukeshwan 5:1

Sentinel - Nachuge  1:2 (1:0)
26. Jaraberu 1:0, 81. Kottamalupattna 1:1, 87. Kottamalupattna 1:2

1. Eleven Shooters 5 4 0 1 15:7 12
2. Garacharama FC 5 3 0 2 9:8 9
3. Port Blair Uppers 5 3 0 2 11:10 9
4. Rutland Snakers 5 2 0 3 4:6 6
5. Nachuge Typhoons 5 2 0 3 5:9 6
6. Sentinel Jets 5 1 0 4 7:11 3

Střelci:

4 - Netutakkaam (PBU)

3 - Taipchung, Oody, Mukeshwan (ELE), Swi Nya (PBU)

 

Pohár

Už v prvním kole vypadli Uppers, když nestačili na Nachuge, ve druhém dvojzápase zdolal Rutland dvakrát Sentinel a na jaře si také zahraje o postup do finále.

Rutland - Sentinel 1:0 (1:0)
Sentinel - Rutland 1:2 (0:0) /+1/

Nachuge - Uppers 3:0 (3:0)
Uppers - Nachuge 0:0

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery