Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Bhútánská liga v polovině - Raidak uniká

publikováno 26.11.2016 (aktualizováno 29.11.2016)

Poslední kolo první poloviny soutěže přineslo souboje sousedů v tabulce. Pochopitelně největší pozornost lákal zápas druhého Hatisaru s vedoucím Raidakem. Domácí Chilies se mohli v případě výhry na svého soupeře bodově dotáhnout, ale nevyšel jim úvod, kdy už ve 12. minutě poslal hosty do vedení Samchuk. Pak se konečně poprvé v sezóně prosadil domácí střelec Na Pij a po půlhodině bylo srovnáno. Druhý poločas přinesl vyrovnaný boj s minimem šancí, více ze hry měli domácí, ale Ringweho v brance nepřekonali. Naopak v poslední minutě z nenápadné akce prostřelil Vodu sikkimský středopolař Baburajee a Raidak tak ani v pátém kole neztratil body. Povedený ligový podzim poněkud pošramotilo nevydařené vystoupení v domácím poháru, kdy Raidak dvakrát vysoko podlehl Yetties a hned v prvním kole musel soutěž opustit. Mnohem lepším dojmem působily výkony Raidaku v Poháru FIFAC, kde po postupu přes barmskou Laputtu svedli hráči Raidaku vyrovnaný dvojzápas s andamanskými Uppers, postup do čtvrtfinále unikl bhútánskému týmu jen o vlásek.
V utkání o třetí místo se Paro utkalo s obhájcem mistrovského titulu Thimphu Yetties. Radovali se domácí, když o jediný gól se postaral na začátku druhé půle guamský útočník Omuri. Paro je překvapením sezóny, naopak Yetties se pomalu obhajoba vzdaluje, ztrácí na čelo už sedm bodů. Yetties však stále zůstávají ve hře jak v Poháru FIFAC, tak i v domácím poháru.
Také v souboji o pátou příčku viděli diváci jediný gól. Domácí Phuenccholing jím zdolal poslední Bjakar, který tak stále na první vítězství čeká.

Výsledky 5. kola:

FC Phuenccholing - Bjakar Rangers  1:0 (0:0)
72. Naltchema

Paro Druks - Thimphu Yetties  1:0 (0:0)
46. Omuri 

Hatisar Chillies - Raidak Chhukha  1:2 (1:1)
12. Samchuk 0:1, 27. Na Pij 1:1, 90. Baburajee 1:2

1. Raidak Chhukha 5 4 1 0 12:6 13
2. Paro Druks 5 3 0 2 9:8 9
3. Hatisar Chillies 5 2 1 2 6:5 7
4. Thimphu Yetties 5 2 0 3 5:4 6
5. FC Phuenccholing 5 2 0 3 5:8 6
6. Bjakar Rangers 5 0 2 3 4:10 2

Střelci

Letošní ročník je chudý na branky, střelecký průměr je pouze 2,77 branky na zápas. Není divu, že na podzimní korunu stačily tři vstřelené branky,které navíc nevstřelili čistokrevní útočníci, ale záložník Baburajee z Raidaku a obránce Zidang z Para.

3 - Baburajee, Zidang 

2 - Badrinath, Langlang, Su Mrong  (Raidak ), Omuri  (Paro), Linzian  (Hatisar ), Nemo  (Yetties ), Naltchema, Drukpa  (Phuenccholing).

Pohár

Nečekaně ztroskotal Hatisar, který nestačil na Bjakar. Bjakar už v prvním zápase zaskočil soupeře na jeho hřišti a zvítězil 2:0, také v odvetě to byla jednoznačná partie a po vítězství 3:0 Bjakar, který zatím v lize nevyhrál, nečekaně postoupil. Rovněž druhý dvojzápas byl jednoznačnou záležitostí, ačkoliv se v souboji mezi Raidakem a Yetties očekávaly dva vyrovnané zápasy. Ale Yetties už v Raidaku zvítězili jasně 4:1 a stejný výsledek zopakovali i na domácí půdě.

Hatisar - Bjakar 0:2 (0:1) /+1/, Bjakar - Hatisar 3:0 (1:0)

Raidak - Yetties 1:4 (0:2) /+1/, Yetties - Raidak  4:1 (1:1)

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery