Úvod » MS 2016 Morava

Závěrečný den MS - Barma překvapivým mistrem

publikováno 30.06.2016 (aktualizováno 03.07.2016)

Mistrovství světa na Moravě skončilo. A skončilo zcela nečekaně. Málokdo si dokázal představit, že domácí fotbalisté nedotáhnou svou spanilou jízdu do konce a přenechají titul soupeři A přece se stalo. Barma se soupeře nezalekla a po skvělém týmovém výkonu získala svůj celkově čtvrtý titul mistra světa. Moravský sen o historickém titulu se rozplynul.

Morava - Barma 0:3 (0:2) /+1/

  29. Po Khnya (Na Pij) 0:1
29. M. Aňátko ŽK  
29. Marek Kaňák ŽK  
30. Hůlka ŽK  
  37. Do Ho Wen (Ha Shan) 0:2
  77. Na Pij 0:3
77. Honzík ŽK  
78. K. Votruba ŽK  

Rozhodčí Bumbuyo (Svazijsko) /0/, 2029 diváků, vyprodáno. Hráno 26. 6. ve Vikanticích.

Morava: Kráva 4 - Honzík 4, Prášilík 5, Zemek 5, K. Votruba 4 (80. Zesírka) - Krasík 5, M. Aňátko 4 (46. Zuzánek 5), Martin Kaňák 6 - Šára 3, Hůlka 4, Marek Kaňák 4 (71. M. Kovařík)

Barma: Ehm Su 7 - Po Khnya 7, Thou Swin 6, Hou Lu Mo Zin 7 (77. Po Srath), Ha Shan 7 - Ma Do Kchan 5, Wu Hnja Ja 6, Han 6 - Na Pij 7, Do Ho Wen 6, Ma Kchwei 7

Vyprodané hlediště stadionu ve Vikanticích se těšilo na závěrečný souboj MS. Drtivá většina diváků předpokládala, že se poprvé v historii Moravě podaří vybojovat titul mistrů světa. A začátek patřil podobně jako ve všech dosavadních zápasech Moravě. Hůlka ve 2. minutě pálil mimo branku, v 5. minutě se dostal do úniku Šára, ale na poslední chvíli jej čistě odzbrojil Hou Lu Mo Zin. Šára se jen vyčítavě podíval na rozhodčího, ale ten ukázal jasně, že faul nebyl. Pochvíli se Šára dostal do střelecké pozice, ale vysoko přestřelil a ještě se při tom málem zranil. Minuty plynuly a nápor domácích byl stále neefektivní. Naopak Barmánci vycítili, že hráči Moravy jsou čím dál nervóznější a začali vystrkovat růžky. Ve 22. minutě pronikl Na Pij do střelecké pozice a Kráva měl s jeho slabou střelou hodně práce. V 29. minutě Na Pij prošel po pravé straně, byl postupně faulován Aňátkem i Markem Kaňákem, přesto se dostal až na hranici vápna, odkud poslal přesný přízemní míč před branku a nabíhající Po Khnya rozesmutnil domácí příznivce. Navíc Rozhodčí Bumbuyo oběma faulujícím hráčům Moravy udělil žlutou kartu. Ihned po rozehrání ztratil míč Hůlka, stáhl unikajícího Do Ho Wena a dostal rovněž žlutou kartu. Diváci se bouřili, hráči poněkud ztratili koncentraci a Barma začala ovládat střed hřiště. V 37. minutě Ha Shan vyslal dlouhý pas na Do Ho Wena, který obloučkem přehodil špatně postaveného Krávu a Barma vedla o dvě branky. Do poločasu se sice hrálo více před brankou Ehm Su, ale do gólové šance se nikdo z domácích nedostal, také díky přesné práci obrany Barmy. 

Do druhého poločasu nahradil nervózního Aňátka Zuzánek, čímž se hra středové řady poněkud zlepšila. Mírná převaha Moravy však vedla jen k několika pološancím. Pokud se někdo dostal k tomu, aby ohrozil branku, zasáhl pozorný Ehm Su, který kromě dvou - tří poněkud nebezpečnějších střel sesbíral z hlav nabíhajících Moravanů několik míčů, Postupně hra Moravy upadala do beznaděje a byli to Barmánci, kteří měli míč častěji v držení a kontrolovali hru. navíc Na Pij i z druhé vlny nabíhající Ma Kchwei několikrát ohrozili domácí branku. Naštěstí pro Krávu ty nejnebezpečnější střeky letěly těsně nad branku. V 77. minutě však Na Pij snadno obral o míč Votrubu, posunul si míč do střelecké pozice a přízemní střelou překonal Krávu.Tím dokonal zmar domácích. Frustrovaný Votruba a Honzík pak v krátkém sledu zbytečně faulovali a dostali žluté karty. Votruba pak byl vystřídán Zesírkou, který v závěrečných minutách už nepřipustil žádnou další pohromu. Diváci si jen povzdechli, proč nehrál od začátku. Výsledek 0:3 se už nezměnil a zklamaní diváci i hráči Moravy jen smutně přihlíželi oslavám Barmánců. Ti jako první v historii získali už čtvrtý titul mistrů světa. Od jejich třetího titulu uplynulo přesně 20 let, naposledy Barma slavila v roce 1996 na mistrovství ve Svazijsku.

.Vízězové se dokonale poučili z prvního vzájemného utkání, ve kterém podlehli Moravě vysoko 2:7. V obraně kraloval Hou Lu Mo Zin, který dokonale vymazal Šáru, skvěle mu sekundoval i Ha Shan, který kromě bezchybné hry dozadu vymyslel skvostnou gólvou přihrávku na Do Ho Wena. Ehm Su v brance byl rovněž bezchybný, ovládl pokutové území a přispěl tak k tomu, že se domácí útok nedostával tolik do šancí. V útoku byl hodně nebezpečný Na Pij, dobře jej podporoval i Ma Kchwei. Koho pochválit u domácích? Dá se říci, že celý tým po několika neproměněných šancích v začátku upadl do nepochopitelné nervozity. Útok prakticky neexistoval a je otázkou, proč nechal trenér Fettinger trápit Šáru na hrotu po celý zápas. Obrana měla okénka zejména na krajích, ve středové řadě snese jakés takés měřítko jedině snaživý Martin Kaňák. Kráva v brance se rovněž nepotkal s formou, nejméně jeden gól měl chytit. Po gólových přestřelkách v předchozích zápasech tentokrát přišel výpadek v nejméně vhodnou dobu. Morava bude muset čekat na vysněný titul další dva roky, kdy se ti nejlepší střetnou na 16. mistrovství světa, které uspořádají Andamany.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery