Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » MS 2016 Morava

8. hrací den - Andamany vybojovaly poprvé v historii bronz

publikováno 27.06.2016 (aktualizováno 03.07.2016)

V sobotním utkání o třetí místo viděli diváci opět atraktivní útočný fotbal. Andamanci dokázali podruhé za sebou nastřílet pět branek, tentokrát už to na vítězství stačilo, i když Guam už vedl o dvě branky. Hráčům Andaman se tak povedlo vrátit soupeři porážku ve skupině.

Andamany - Guam  5:4 (2:3)

  10. Murray (Olyfutum) 0:1
20. Hullock (Trichupandraswamy) 1:1  
  23. Dorong 1:2
  31. Dorong (Ronaldo) 1:3
36. Utnaprasiknarane 2:3  
55. Utnaprasiknarane (Biraneshtra) 3:3  
59. Onger 4:3  
  59. Dorong ŽK
84. Hullock (Utnaprasiknarane) 5:3  
  89. Cecilio 5:4
89. Uchchiprasane ŽK  
89. Kottamalupattna ŽK  

Rozhodčí Pasqualini (San Marino) /3/, 1750 diváků - vyprodáno. Hráno 25. 6. v Potůčníku.

Andamany: Prdivadira 5 - Kottamalupattna 5, Utnaprasiknarane 8, Uchchiprasane 5, Trichupandraswamy 6 - Kochichundry 6, Biraneshtra 7, Ratnanesh 4 (46. Pratriwanayanachayamali 7) - Onger 7, Hullock 8 (87. S. Manore), Jannananah 6 (71. Uddamalakolabundy)

Guam: Voda 5 - Abenate 5, Dorong 7 (80. Omuri), Gakarisu 6, Murray 5 - Obalemi 7, Odény 7, Buyam 5 (63. Garin) - Olyfutum 5 (84. Samuel) , Cecilio 7, Ronaldo 7

Utkání o bronz poněkud poznamenala podvečerní průtrž mračen, kvůli níž byl výkop posunut o půl hodiny, ale i přesto viděla poprvé vyprodaný potůčnícký stadión velmi atraktivní zápas. Utkání začalo hodně svižě, už po minutě hry vystřelil Cecilio a Prdivadira, který na mokrém terénu podklouzl, měl velké štěstí, že míč jen otřel tyč. Guamci byli o něco aktivnější, za což byli odměněni vedoucím gólem, který vstřelil Murray. Guamský stoper se zjevil na hranici šestnáctky a přihrávku Olyfutuma poslal skákavou střelou přesně k pravé tyči. Andamanci brzy hru vyrovnali a po deseti minutách vyrovnali i skóre, kdy se hlavou prosadil vysoký Hullock. Jenže radost Andaman netrvala dlouho.Ve 23. minutě nečekaně napřáhl obránce Dorong a Prdivadira tentokrát neměl čisté svědomí - střela z třiceti metrů se dala chytit. Dorong, který hraje ligu v andamanském klubu Nachuge Typhoons, byl při chuti. Po půlhodině hry si naběhl na Ronaldův centr, přeskočil svého klubového spoluhráče Kottamalupattnu a hlavou trefil přesně pod břevno. Střeleké manévry první půle pak uzavřel Utnaprasiknarane a ani Voda v Guamské brance nemohl mít čisté svědomí. Mokrý míč mu proklouzl mezi prsty a Andamanci byli zpět ve hře. V závěru poločasu sahali dokonce po vyrovnání, když se Onger a po něm Hullock dostali do dobré střelecké pozice. Ani jeden však Vodu nepřekonal, a tak do kabin šel Guam s jednogólovým náskokem.
Do druhého poločasu vystřídal nevýrazného Ratnaneshe Pratriwanayanachayamali, záložní řada se přeskupila a Andamanci začali mnohem lépe, než na začátku utkání. Soupeře kombinačně začali převyšovat a vypracovávali si poměrně dost šancí, i proto, že obrana Guamu už nepůsobila tak kompaktně. V 49. minutě už andamanští příznivci málem jásali, když Hullockův oblouček mířil do branky, ale Dorong neuvěřitelným akrobatickým zákrokem míč zpod břevna vykopl. Výborně hrající Hullock byl nadále nejnebezpečnějším hráčem Andaman a obrana s ním měla plno práce. V 55. minutě Hullock sklepl dlouhý výkop Prdivadiry na Biraneshtru, ten obešel Abenateho a zpětnou přihrávkou krásně našel nabíhajícího Utnaprasiknaraneho, který krásně trefil do šibenice. Andamanský tlak pokračoval a po hodině hry otočil skóre Onger. Ten projevil čich na góly, když v nepřehledné situaci vytrčil nohu v momentě pokusu Murraye o odkop a míč poslal za záda překvapeného Vody. Rozhodčí Pasqualini pak ještě vytáhl žlutou kartu pro Doronga, ovšem nikdo netušil, za co. Pasqualini se moc s rozhodcovskou formou nepotkal, občas pískal dost podivně, ale své nepřesné verdikty směřoval přibližně rovnocenně na obě strany, takže hráči nijak neprotestovali a správně se věnovali fotbalu, který nabíral na obrátkách. Guam se opět dokázal vrátit do hry zvýšenou aktivitou a bojovností a v 65. minutě po akci dvojice Ronaldo - Olyfutum zazvonila za Prdivadirou tyč. O pět minut později se ve velké šanci ocitl Cecilio, ale byl zastaven praporkem pomezního. Záznam ovšem odhalil, že o ofsajd se v žádném případě nejednalo. Andamanci zahrozili v 82. minutě, když se nadechl k velkému sólu Biraneshtra, který však v poslední chvíli podklouzl a o míč v nadějné pozici přišel. O chvíli později poslal Utnaprasiknarane dlouhý míč na nabíhajícího Hullocka, který si v souboji odstavil Gakarisu a řítil se sám na Vodu. Ten dokázal míč jen lehce tečovat a Hullock si jej sám doběhl a uklidil do sítě. Guamu se ještě v závěrečném náporu podařilo po dorážce Cecilia snížit, ale víc už hráči Andaman svému soupeři nedovolili. Po závěrečném hvizdu zaplněný stadión dlouho aplaudoval oběma týmům, ten andamanský pak převzal poprvé v historii bronzové medaile.
Vítězství Andaman bylo zasloužené, přece jen jejich výkon zejména po změně stran byl o něco lepší. Nejlepším hráčem byl Hullock, který na hrotu sváděl hodně soubojů a navíc sám dvakrát skóroval. Velkou pochvalu zaslouží i obránce Utnaprasiknarane, rovněž autor dvou branek, po změně stran si odvedl své i střídající Pratriwanayanachayamali, který po těžkém semifinále nebyl schopen nastoupit od začátku. Jeho místo ve středu zálohy zaujal Biraneshtra, který se presentoval rovněž velmi solidním výkonem. V dresu Guamu se opět nejvíce dařilo mozku středové řady Obalemimu a tradičně Ronaldovi, z dvojice útočníků byl více vidět Cecilio, který se i střelecky prosadil. Guam tak skončil bez medaile, ale už postup do semifinále je velkým úspěchem. Po výpadku Kiribati v kvalifikaci a Vanuatu ve skupině se tak Guam dostal na pozici nejlepšího týmu Oceánie.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz