Úvod » MS 2016 Morava

4. hrací den - šok pro Vanuatu, mistr světa po další porážce končí ve skupině!

publikováno 17.06.2016 (aktualizováno 22.06.2016)

Událostí čtvrtého hracího dne byl další katastrofální výkon hráčů Vanuatu, kteří tentokrát odevzdali všechny body Guamu. Opět rozhodl už první poločas, kdy Guam ovládl hru a čtyřmi góly potopil naděje Vanuatu na obhajobu titulu. Ve druhém zápase skupiny B se diváci branky nedočkali. Týmy Malediv a Andaman se rozešly smírně 0:0. Do čela tabulky se po dvou kolech dostal Guam lepším skore před Andamany.

 

Guam - Vanuatu  5:2 (4:0) /-1/

6. Gakarisu (Buyam) 1:0  
12. Olyfutum (Omuri) 2:0  
27. Obalemi (př.kop) 3:0  
  27. Capadoc ŽK
  28. Vaharia ŽK
  28. Antos ŽK
31. Murray ŽK  
45. Olyfutum (Ronaldo) 4:0  
57. Ronaldo (Olyfutum) 5:0  
  86. Capadoc 5:1
  88. Masaulika (Martinez) 5:2
89. Brawett ŽK  
89. Dickinson ŽK  
89. Brawett ČK  

Rozhodčí Kong (Mauritius) /3/, 1506 diváků. Hráno v Potůčníku.

Guam: Voda 5 - Abenate 6, Dorong 7, Gakarisu 7, Murray 5 - Obalemi 8 (80. Dickinson), Buyam 6, Loyobuani 5 - Olyfutum 7, Omuri 6 (86. Samuel), Ronaldo 8 (80. Brawett)

Vanuatu: Kula-ala 4 - Masaulika 3, Malisini 4, Kilili 2 (30. Kipalam 5), Capadoc 5 - Vaharia 5, Antos 5 (81. Kelekele), Militi 4 - W. Robson 4, Valufeha 3 (46. Valifeka 4), Martinez 6

V Potůčníku se zrodilo další překvapení na úkor mistrů světa. Už od úvodu bylo znát, že úvodní porážka zanechala na hráčích Vanuatu stopy, a podle výkonu některých hráčů to vypadalo, že se snad i tajně zúčastnili exkurze do pivovaru v Hanušovicích, kterou podnikla den před zápasem velká skupina fanoušků Vanuatu. Už v šesté minutě se snadno dostal až do vápna Buyam, našel zcela volného Gakarisu, který přiběhl podpořit útok, a Guam vedl. O chvíli později mohl zvýšit Ronaldo, ale hlavou pouze trefil dobře postaveného Kula-alu. Nicméně ve 12. minutě vedl Guam už o dvě branky, když dlší nedůslednost vanuatské obrany potrestal Olyfutum. Zmatky v obraně, nepřesná rozehrávka a nedůraz, to byly hlavní znaky hry Vanuatu, a tak hráči Guamu poměrně snadno podnikali nebezpečné výpady. Po jednom z nich hasil situaci Capadoc faulem za žlutou kartu na hranici pokutového území  a z následného přímého kopu prostřelil špatně postavenou zeď Obalemi. To už trenér Robson musel něo udělat, stáhl ze hry zoufalého Kililiho a posílil středovou řadu Kipalamem. Změna systému na tři obránce pomohla jen zčásti - Vanuaťané zahustili střed hřiště, ale k nějakým nebezpečným akcím se nedostávali. Také hodně přitvrdili a rozhodčí Kong se rozhodl, že kartami šetřit nebude. Nepočínal si však nejlépe, když ohodnotil kartou i střet Antose s Murrayem, který se teatrálně svalil na zem, aniž se jej Antos dotkl. Oba hráči se od té době neustále popichovali, až si i Murray vysloužil žlutou. Guam nikam nespěchal, trpělivě čekal na chybu soupeře. Ta přišla v samotném závěru poločasu. Ronaldova dlouhá přihrávka propadla až k Olyfutumovi, který se ocitl sám před Kula-alou a poslal všem Vanuaťanům do šatny formulář na přebukování data odjezdu zvláštního vlaku Jeseník - Venezia Santa Lucia.

Když si po necelé hodině hry Olyfutum s Ronaldem vyměnili role a výborně hrající Ronaldo přidal pátý gól, schylovalo se k debaklu. Někteří moravští fanoušci začali skandovat deset, deset, ale hráči Guamu se spokojili s udržováním náskoku. Úroveň hry tak dost poklesla, k vidění toho moc nebylo, jen občasné nepřesné verdikty rozhodčího Konga dál bavily diváky. Vzrušení přišlo až v samotném závěru. To už frustrovaní Vanuaťané hráli dost ostře, avšak Kong jako by si tentokrát zapomněl karty v šatně - surový zákrok Malisiniho na Ronalda v 79. minutě volal i po červené kartě. Trenér Chotto musel Ronalda střídat a spolu s ním odešel raději i výborně hrající Obalemi. Změny v sestavě se projevily spíše negativně. Vanuaťané převzali iniciativu a vytvořili si tlak Čtyři minuty před koncem se konečně fanoušci Vanuatu, kteří ještě neopustili stadión, dočkali, když se po samostatné akci prosadil Capadoc. O dvě minuty později přidal další gól i Masaulika, ovšem při výskoku srazil loktem Murraye. Kong však gól uznal a na hřišti to začalo vřít. Hráči se začali postrkovat, padaly nadávky a šťouchance a Kong i s oběma asistenty měl plno práce, aby hráče uklidnil. Nejaktivnější Brawett i Dickinson dostali po žluté kartě, ale mladý Brawett, jako by neměl dost a sápal se i na asistenta, který se snažil situaci zklidnit. Kong vytasil druhou žlutou a Brawettův druhý start v národním týmu tak skončil po necelých deseti minutách červenou kartou. Kong už se ani nesnažil nastavit nějakou minutu navíc a raději zápas ukončil. 
Guam vyhrál naprosto zaslouženě, ovšem soupeř mu svým výkonem práci hodně usnadnil. Opět se hodně líbil běhavý a tvořivý Ronaldo, jemuž sekundoval i Obalemi na pravé straně záložní řady. Dvakrát se gólově prosadil Ronaldův spoluhráč z barmské Laputty Olyfutum, který se po nevydařené klubové sezóně rozehrál na MS k velmi dobrým výkonům. V dresu Vanuatu těžko někoho hodnotit. Mužstvo selhalo jako celek, obranná činnost byla tristní a ani Kula-ala v brance nijak nepomohl. A tak jediné přísnější měřítko snese univerzál Martinez, který se do kádru na MS dostal na poslední chvíli. Svou premiéru na vrcholné akci se však určitě představoval jinak. Vanuaťané se  s MS rozloučí utkáním s Maledivami. Uvidíme, jak k tomuto zápasu přistoupí, v sázce je ještě hodně, Maledivci k postupu potřebují zvítězit. Guam si jistě bude na dálku přát, aby hráči Vanuatu závěrečné utkání neodevzdali a rozloučili se s nevydařeným šampionátem důstojně.

 

Andamany - Maledivy 0:0 (0:0)

Rozhodčí Atatonga (Kiribati)  /0/, 1449 diváků. Hráno 16. 6. ve Vikanticích.

Andamany: Prdivadira 6 - Kottamalupattna 6, Utnaprasiknarane7, Srawasidorakwe 6, Trichupandraswamy 7 - Kochichundry 5 (64. Jannananah), Pratriwanayanachayamali 6, Uddamalakolabundy 5 - Onger 4, Jaraberu 5 (86. Netutakkaam), Ratnanesh 5 (82. Hullock)

Maledivy: Pawsundra 8 - Amir 6, Balele-em 7, Ghaizad 7 (87. Hasan-shal), Al Lamal-lok 6 - Susheel 5 (77. Paluhadhoo), Al Fasol-lol-ahmed 6, Fisher 5 - Madhoo-hadhoo 5, Farook 5, Pele-mali 5

Ve Vikanticích diváci branku neviděli, přesto se nehrál špatný fotbal. Od začátku se hrálo ve slušném tempu, obě mužstva vsadila na ofenzivu, jen akcím chybělo lepší zakončení. Mírnou převahu měli zpočátku Maledivci. Al Lamal-lok brousil levou lajnu a posílal dlouhé pasy na nabíhající útočníky Madhoo-hadhoo i Farooka, ale prvně jmenovaný byl přikryt Trichunpandraswamym a Farookovy rány byly vesměs nepřesné. A tak největším nebezpečím pro Prdivadiru byla táhlá rána Susheela, kterou andamanský strážce branky vytěsnil na roh. Postupně se hra vyrovnala a ke slovu se dostali i hráči Andaman. Onger dostal přihrávku do slibné pozice, ale trefil jen střechu nedalekého kravína. Ještě hůře dopadla rána Uddamalakolabundyho, která skončila mezi diváky a lehce zranila prodavače piva. 

Druhá půle začala poněkud opatrněji a šancí ubylo. Hra se odbývala spíš mezi šestnáctkami a čdkalo se na chybu soupeře. Impulsem ke zvýšené aktivitě Andaman byl průnik Ratnaneshe v 63. minutě, který ze 20 metrů napálil míč do břevna. Tempo se opět zvýšilo a více útočných akcí na obou stranách rozproudilo i diváky. Na jedné straně Pawsundra vytasli téměř zázračný zákrok po střele Pratriwanayanachayamaliho k tyči a dorážce Jaraberua. Na druhé straně měl Prdivadira štěstí, když táhlou střelu Al Fasola-lol-ahmeda vyrazil jen na tyč a dorážka Farooka skončila na druhé tyči. Postupně se převaha přesunula na stranu Andaman a na branku Pawsundry se valil jeden útok za druhým. Ale Onger měl vychýlenou mušku a netrefil branku ani ze tří kroků, Jaraberua dvakrát vychytal Pawsundra, když už všichni viděli gól. A tak zápas branku nepřinesl, i když šancí bylo zejména v závěru dost.

1. Guam 2 1 1 0 7:4 4
2. Andamany 2 1 1 0 3:1 4
3. Maledivy 2 0 2 0 2:2 2
4. Vanuatu 2 0 0 2 3:8 0

Nedělní program 3. kola:

Maledivy - Vanuatu /-1/ (Vikantice)

Guam - Andamany (Potůčník)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz