Úvod » MS 2016 Morava

3. hrací den MS - Morava opět nadělovala

publikováno 16.06.2016

Zahajovací zápas druhého kola ve skupině A provázela nepřízeň počasí. Odpolední zápas v Potůčníku, kde se střela Morava s Bhútánem, musel být kvůli podmáčenému terénu přeložen na večer. Pořadatelé odvedli výbornou práci, hrací plochu vysušili tak, že byla v dobrém stavu. Diváci, ktečí zaplnili stadion už odpoledne, vydrželi do večera a nelitovali. Morava se rozehrála k vynikajícímu výkonu a vyprovodila Bhútánce stejně jako Barmu rozdílem pěti branek. Ve stejném čase se hrálo také utkání ve Vikanticích, kde diváci sledovali urputný boj mezi Barmou a Sikkimem. Na mokrém terénu to byl vyrovnaný zápas a mužstva se také rozešla smírně, což ani jednomu týmu s výhledem na přídadný postup moc nepomohlo. 

Bhútán - Morava 1:6 (0:2)  /-1/

  17. Rákosník 0:1
  39. Krasík (K. Votruba) 0:2
49. Lapchong (Lapchuk) 1:2  
  49. Krasík ŽK
  69. Zemek 1:3
  73. K. Votruba (Brouzdal) 1:4
  77. M. Aňátko (Zesírka) 1:5
  82. M. Aňátko (Martin Kaňák) 1:6

Rozhodčí Bumbuyo (Svazijsko)  /0/,  1750 diváků. Hráno 15. 6. v Potůčníku.

Bhútán: Tshering 4 - Rao 5, Shamling 4 (46. Lhomccho 4), Gyaltchen 6, Wadzong 5 - Lapchong 6, Drondup 3, Timche 4 (69. Samchuk) - Dikpo 4, Linzian 5 (82. Brihadeva), Lapchuk 5

Morava: Kráva 5 - Honzík 5, Rákosník 6, Zemek 6 (76. Zesírka), K. Votruba 7 - Krasík 8, M. Aňátko 8, Martin Kaňák 7 - Šára 6, Hůlka 6 (85. M. Kovařík), Marek Kaňák 5 (62. Brouzdal)

Půl hodiny před plánovaným výkopem ještě lilo jako z konve a hřiště bylo místy podvodou. Proto se rozhodlo, že se zápas posune a bude se hrát až večer, až hřiště vyschne. Ve 20 hodin se diváci dočkali a obě mužstva nastoupila na plochu, která byla už v dobrém stavu. Začátek zápasu patřil překvapivě Bhútáncům. Moravané se rozehrávali pomalu, iniciativu přenechali soupeři a jen díky tomu, že jeho akce postrádaly přesnější finální přihrávku, zůstávala branka Krávy neohrožená. Po čtvrt hodině se konečně začali prosazovat Moravané. Začaly vycházet kombinace a přišly i první střelecké pokusy. Hůlka prověřil Tsheringa skákavou střelou, s níž si ale golman Bhútánu poradil. Pak zblokoval ránu Krasíka Gyaltchen, ale odražený míč se dostal k Rákosníkovi a ten střelou k tyči překvapil Tsheringa a Morava se dostala do vedení. I v dalším průběhu měla Morava více ze hry díky rychlé a přesné kombinaci ve středu pole, jen zakončení se příliš nedařilo. Přesto v 39. minutě Krasík našel před brankou Kamila Votrubu, ten mu narazil zpět a Krasík zblízka přidal druhý gól. Do poločasu se ještě Bhútánci pokusili dostat do zápasu, Linzian s Lapchukem se dostali do nadějného útoku, ale přihrávku na volného Linziana na poslední chvíli zblokoval Zemek.

Druhá půle začala opět náporem Bhútánců. Středová řada Moravy se chvílemihledala a soupeř se dostával do nadějných šancí. Ve 49. minutě Lapchuk potáhl míč po straně, centrem našel ve vápně volného Lapchonga a Bhútán se dostal do zápasu. Hra se poněkud přiostřila, což odnesl žlutou kartou Krasík. Jen s obtížemi se hráči Moravy dostávali na polovinu soupeře a diváci se začali obávat o vedení. Avšak přišla 69. minuta. Zemek vyvezl míč z vlastní poloviny, využil toho, že nebyl atakován a pustil se dopředu s míčem na kopačkách. Když mu nikdo nepomohl, rozhodl se napřáhnout z dobrých 35 metrů a jeho pumelice zaskočila brankáře Tsheringa. Skončila v síti a Morava opět vedla o dvě branky. A to byl zvrat v zápase. Moravané zázračně ožili a zaskočená Bhútánce přišpendlili k vlastní brance. Tlak Moravy sílil a výsledkem byla čtvrtá branka Kamila Votruby. Pak vystřídal Zesírka unaveného Zemka a hned se ujal rozehrání trestného kopu. A to tak dokonale, že z jeho centru zaznamenal Marek Aňátko pátý gól. Povzbuzený Marek pak ještě přidal šestý gól a dokonal výsledek, který se zpočátku nerodil lehce, ale postupem času Morava svého soupeře přehrávala stále víc a nakonec zaslouženě vysoko zvítězila. 

K nejlepším hráčům tentokrát patřili hráči středu Krasík a Marek Aňátko, kteří se rozehráli hlavně v závěru zápasu. Obrana byle spolehlivá, brankář Kráva moc práce neměl. Tentokrát se neprosadil ani jeden z útočníků. Šára sice rozdal několik dobrých přihrávek, ale sám se k zakončení prakticky nedostal, byl dobře střežen Gyaltchenem. Bhútán měl dobré začátky obou poločasů, ale postupem času jeho výkon klesal. Brankář Tshering mužstvo příliš nepodržel, dvě branky z velké dálky jdou na jeho vrub. V obraně dobrou práci odvedl Gyaltchen, ve středové řadě se nejvíc prosazoval Lapchong, který dal také jediný gól Bhútánu. Bhútáncům určitě nepomohlo přesunutí zápasu na večer, v závěru působili ospalým dojmem, vzhledem k tomu, že v Bhútánu v době začátku zápasu byla už hluboká noc.

Morava už má prakticky jisté semifinále a trochu s obavami sleduje vývoj ve skupině B, kde zejména porážka Vanuatu může znamenat, že se oba favorité střetnou už v semifinále. V posledním utkání ve skupině se Moravané střetnou se Sikkimem, který se v prvním utkání nepředvedl v dobrém světle, o to více bude usilovat o co nejlepší výsledek. Zápas se hraje v sobotu současně se zápase Bhútán - Barma.

Barma - Sikkim  1:1 (0:1)

  12. Raswin 0:1
54. Po Khnya 1:1  
  54. Raswin ŽK

Rozhodčí Pasqualini (San Marino) /1/, 1596 diváků. Hráno 15. 6. ve Vikanticích.

Barma: Ehm Su 6 - Po Khnya 7, Thou Swin 6, Hou Lu Mo Zin 7, Ha Shan 5 - Ma Do Kchan 5, Wu Hnja Ja 6, Po Srath 4 - Na Pij 5 (77. Sham Shul), Do Ho Wen 5 (67. Lap Top), Ma Kchwei 6

Sikkim: Mukerdjee 7 - Lattey 6, Sumatra 5, Raswin 7, Bhangutta 6 (83. Chombey) - Prakottri 4, Lhotspa 7, Linthi 6 - Naymal Khal 5, Rumbat 5 (62. Taipchung), Nangapar 5

Na mokrém terénu byla obě mužstva jako doma - hráče zvyklé na monzunové lijáky nemohla změna počasí zaskočit. Po oboustranně opatrném úvodu přišla nečekaná střela Raswina zpoza šestnáctky, která zapadla do kouta branky překvapeného Ehm Su a Sikkim šel poprvé na MS do vedení. První půlhodina ale jinak nic zajímavého nenabídla, Barmánci se rozehrávali pomalu a nedařilo se jim udržet míč na kopačkách delší čas, aby si vytvořili souvislou převahu. Sikkimové, kteří nastoupili s několika změnami v sestavě, působili lepším dojmem, ale ani oni nedokázali přidat další branku. V závěru poločasu si hráči Sikkimu přece jen vytvořili tlak, ale v koncovce byli nepřesní. Střely Linthiho i Rumbata branku minuly a jedinou přímou střelu na branku, ke které se dostal Naymal Khal, Ehm Su vyrazil na roh. Ve 44. minutě už byl Ehm Su překonán, ale hlavičku Bhangutty vyhlavičkoval Hou Lu Mo Zin.

Do druhé půle vstoupili lépe Barmánci. Nejprve zahrozil z rychlého útoku Ma Kchwei, ale Mukerdjeeho neprostřelil. Mukerdjee se zaskvěl i o chvíli později, kdy akrobaticky zneškodnil centr Po Khnya, který směřoval pod břevno. V 54. minutě si aktivní Po Khnja akci zopakoval, tentokrát svou akci zakončoval střelou, kterou Mukerdjee vyrazil, ale Po Khnya míč pohotově vrátil do sítě. Po hodině se hra vyrovnala, Sikkimové se vymanili z tlaku, začali více presovat a stále častěji se dostávali na dostřel Ehm Suovy brance. Ale koncovka byla mizerná, trefit se mezi tři tyče bylo neřešitelným problémem. Barma hrozila z rychlých akcí, a tak diváci mohli vidět zajímavý fotbal. V poslední čtvrthodině zápas gradoval, ani jedno mužstvo se nechtělo spokojit s remízou. V závěru se ukázalo, že více sil zbylo hráčům Barmy, kteří si vytvořili několik nebezpečných příležitostí a Mukerdjee měl plno práce. Už v nastavení měl obrovskou šanci Sham Shul, ale mladý útočník zblízka trefil jen tyč.
Remíza je asi zasloužená, v první půli měl více ze hry Sikkim, druhá část zápasu patřila spíš Barmě. Ta se opírala o výkon obránce Po Khnya, který hrál hodně útočně, dal gól a stačil i bránit. Pilířem obrany byl Hou Lu Mo Zin, který zažívá reprezentační premiéru a vede si zatím dobře. Ze záložní řady je třeba pochválit oba hráče působící v Sikkimu - Ma Kchwei i Wu Hnja Ja byli také hodně vidět. V dresu Sikkimu se poprvé od začátku objevil ve středu zálohy Lhotspa a podal velmi dobrý výkon, vedle něj byl hodně vidět také Linthi. Daleko lépe, než v úvodním utkání, zahrála obranná řada, která doznala změn - na pravé straně nastoupil Lattey a Bhangutta se přesunul nalevo. Vedle výborného Raswina se objevil zkušený Sumatra, ale ten občas chyboval v rozehrávce. Výborný výkon odvedl také Mukerdjee v brance, který mužstvo několikrát podržel. Nedaří se útočníkům. Chybí více pohybu a vytváření si střeleckých příležitostí.Naymal Khal hraje více zezadu, kam si chodí pro míče, ale efekt to zatím nepřináší. Více se čekalo od střelců Phuncchoga a Rumbata, oba ale zatím zůstávají za očekáváním. Poslední utkání ve skupině čeká na Sikkim rozjetý domácí tým, který si zatím vede až nečekaně suverénně a soupeřům naděluje vysoké příděly. Pokud si Moravané udrží formu, bude to velmi těžký oříšek. Ani případné vítězství však Sikkimu nemusí stačit na postup. Barma je na tom o něco lépe, ale svůj souboj s Bhútánem musí vyhrát, chce-li postoupit.

1. Morava 2 2 0 0 13:3 6
2. Bhútán 2 1 0 1 5:6 3
3. Sikkim 2 0 1 1 1:5 1
4. Barma 2 0 1 1 3:8 1

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz