Úvod » MS 2016 Morava

2. den MS - obhájce start nezvládl

publikováno 13.06.2016 (aktualizováno 15.06.2016)

Hned druhý hrací den na MS se zrodilo první překvapení. Úřadující mistr světa Vanuatu nestačil na výborně hrající tým Andaman a vstoupil tak do bojů za obhajobou nečekanou porážkou. V Potůčníku vedly Maledivy v poločase nad Guamem 2:0, ale na vítězsrví to nestačilo. Guam vybojoval remízu 2:2 a má stále naději na postup do semifinále.

 

Vanuatu - Andamany  1:3 (0:3) /+1/

  23. Uddamalakolabundy (Jaraberu) 0:1
24. Kilili ŽK  
  31. Trichupandraswamy (Uddamalakolabundy) 0:2
  36. Onger 0:3
  37. Uddamalakolabundy ŽK
87. Valufeha 1:3  

Rozhodčí Min Hya (Barma) /1/, 1877 diváků. Hráno 13. 6. ve Vikanticích.

Vanuatu: Kula-ala 5 - Masaulika 5, Malisini 5, Kilili 3 (46. Martinez 6), A. Fuliha 4 - Kipalam 4, Militi 6, Vaharia 6 - W. Robson 5 (77. Valufeha), G. Fuliha 4, Kelekele 3 (46. Antos 5)

Andamany: Prdivadira 7 - Kottamalupattna 7, Utnaprasiknarane 7, Srawasidorakwe 6, Trichupandraswamy 8 - Kochichundry 6 (89. S. Manore), Pratriwanayanachayamali 8 (73. Jannananah), Ratnanesh 6 - Onger 6, Jaraberu 5 (65. Netutakkaam), Uddamalakolabundy 9

Za příjemného fotbalového počasí s přišlo na první vystoupení úřadujícího mistra světa podívat téměř devatenáct set diváků, z nich velmi slušnou část tvořili vanuatští příznivci, kteří byli hodně slyšet už před zápasem. A v úvodu mohli být spokojeni - Vanuaťané začali v tempu a hodně aktivně a už po třech minutách si vytvořili první vážnou šanci, kdy míč propadl až k Robsonovi, ale Prdivadira svůj tým podržel a střelu vykryl. Andamanci ale úvodní tlak ustáli, jistý Prdivadira pochytal několik centrů a s přehledem dirigoval hru obrany, která se postupně stávala kompaktnější. Po čtvrthodině hry se poprvé připomněli také ostrované z Indického oceánu. Kottamalupattna pronikl po pravé straně a jeho přízemní centr Jaraberu ve skluzu jen těsně minul. O chvíli později vypálil z pětadvaceti metrů Kochichundry a Kula-ala měl plné ruce práce, aby míč zkrotil. Na druhé straně se dostal do zajímavé příležitosti opět aktivní Wince Robson, ale šanci prováhal. Po dvaceti minutách se karta začala obracet. Andamanci byli stále odvážnější a začali dobře kombinovat, čímž soupeře dostávali pod tlak. Ve 23. minutě se zbavil Jaraberu nedůrazného Kililho a chytře posunul míč na nabíhajícího Uddamalakolabundyho, na jehož bombu pod břevno neměl Kula-ala nárok. Kilili reklamoval faul Jaraberua tak vehementně, až obdržel žlutou kartu. musel pak hrát mnohem opatrněji, a to se projevilo na jeho výkonu i celé obrany, která začala dost chybovat. Ovšem bylo to také zásluhou hry Andamanců, kterým po vedoucím gólu narostla křídla a najednou jich bylo plné hřiště. Po půlhodině hry výborně hrající Uddamalakolabundy vybídl ke skórování Trichupandraswamyho, který i s pomocí teče jednoho z obránců překonal Kulu-alu podruhé. O dalších pět minut později měl Uddamalakolabundy na noze třetí gól, ale Masaulika na poslední chvíli míč přizvedl nad břevno. Z následujícího rohu špatně odhlavičkoval míč Kilili a pro Ongera nebylo problémem trefit prázdnou branku. Vanuatu v tuto chvíli bylo zralé na ručník a někteří fanoušci ještě před přestávkou raději odešli do místní hospody a oddávali se raději pivu Holba, které si za těch několik dní strávených na Moravě velmi oblíbili.

Do druhé půle poslal trenér Robson hned dva nové hráče - místo chybujícího Kililiho se na hřišti ve své reprezentační premiéře objevil Martinez a nevýrazného Kelekeleho nahradil zkušený Antos. Úvod druhé půle opět patřil Vanuatu, ale žádné tutové šance se zbytek vanuatských příznivců nedočkal. Andamanci už nikam nepospíchali, zvolnili tempo a snažili se co nejvíce držet míč a kombinovat ve středu hřiště, Taktika jim vycházela, i když úroveň hry přece jen poklesla. Přesto měli blíže ke gólu, když Kipalam nedůrazně bránil Pratriwanayanachayamaliho, který podnikl rychlý brejk a jeho přihrávku poslal Uddamalakolabundy jen do boční sítě. Vanuaťané si postupem času přece jen vypracovali územní převahu, ale jejich snaha končila většinou na zformované obraně soupeře. V 75. minutě se opět připomněl Prdivadira, když musel vyškrábnout tečovanou střelu Vaharii. Talentovaný Vaharia byl hodně vidět, snažil se dirigovat hru, ale spoluhráči mu to často kazili nepřesnými přihrávkami. V závěru zápasu se přece jen Vanuaťané dočkali alespoň zkorigování nepříznivého skóre. Střídající Valufeha se probil až po šestnáctky a podél vybíhajícího Prdivadiry poslal míč do sítě. Víc už Vanuatu nezvládlo a nečekaně tak přišlo o všechny body. Jejich hra postrádala přesnost a výbušnost. Nesehraně působil výkon obranné řady, kde bylo hodně okének, také středová řada zpočátku nehrála kompaktně, po změně stran se sice výkon zlepšil, ale na zvrat to nestačilo. Vanuaťané budou muset v dalších zápasech přidat, chtějí-li pomýšlet na obhajobu.
Andamanci příjemně překvapili. Poté, co přestáli soupeřův úvodní tlak, se rozehráli k výbornému výkonu. Oporou byl brankář Prdivadira, který opět prokázal, že patří mezi absolutní špičku, nejlepším hráčem v poli byl Uddamalakolabundy, jemuž zdatně sekundoval dirigent středové řady Pratriwanayanachayamali. Výborně se předvedli také oba krajní obránci, kteří dokázali podporovat útok, Trichupandraswamy navíc přidal důležitý gól.

 

Maledivy - Guam 2:2 (2:0)

39. Al Lamal-lok 1:0  
43. Balele-em (Farook) 2:0  
  56. Olyfutum (Ronaldo) 2:1
56. Al Lamal-lok ŽK  
  79. Abenate (Ronaldo) 2:2

Rozhodčí Khambe (Sikkim) /1/, 1523 diváků. Hráno 13. 6. v Potůčníku.

Maledivy: Pawsundra 6 - Amir 5, Balele-em 6, Ghaizad 5, Al Lamal-lok 5 - Paluhadhoo 4 (79. Susheel), Al Fasol lol-ahmed 6, Fisher 5 - Madhoo-hadhoo 6 (88. Mahlee), Farook 7, Pele-mali 6 (85. Pupook)

Guam: Voda 6 - Abenate 6 (84. Brawett), Dorong 5, Harris 4 (46. Gakarisu 6), Murray 5 - Obalemi 6, Odény 5, Loyobuani 5 - Olyfutum 7, Cecilio 5 (83. Samuel), Ronaldo 8

V Potůčníku se sešlo stejně jako ve Vikanticích dost diváků, kteří měli možnost přes zápasem sledovat přímo na tribuně na světelné tabuli přenos z ME ve Francii. Vlastní zápas přinesl dvě odlišné poloviny. V té první dpominovali Maledivci, ve druhé však Guam zvýšil obrátky a dočkal se zaslouženého vyrovnání. Prvá půle vyzněla sice podle výsledku jasně pro Maledivy, ale začátek zápasu patřil Guamu. Agilní Ronaldo vyslal už ve druhé minutě do útoku Olyfutuma, ten jen těsně minul Pawsundrovu branku. Ronaldo se pak dostal sám do šance, ale Pawsundra včasným vyběhnutím svůj tým zachránil. Guam byl stále aktivnější Obalemi vysílal dopředu dost nadějných míčů, ale obrana Malediv se už nenechala zaskočit a udržovala bezbrankové skore. Po půlhodině se hra vyrovnala. Maledivy se dostávaly častěji na polovinu soupeře a obrana Guamu se stále častěji musela mít na pozoru. Nejčastěji ji zaměstnával hbitý Farook, jehož průniky hasili obránci často jen za pomoci faulu. Ve 39. minutě rozehrál Farook trestný kop, který obrana odvrátila jen k Al Lamal-lokovi a ten přízemní střelou otevřel skore. Maledivce branka povzbudila a brzy se opět dostali do dobré příležitosti. Madoo-hadhoo střílel jen do brankáře Vody, odražený míč pohotově vrátil před branku Farook a Balele-em hlavou přidal druhý gól. Ještě v závěru poločasu vytáhl Voda utěšený zákrok proti ráně Pele-maliho.

Druhý poločas začal lépe Guam. Gakarisu v ovraně vystřídal Harrise, přes něhož šel druhý gól, tím se zpevnila obranná řada. Gakarisu navíc svými přesnými kolmými pasy začal zásobovat přední řady míči, které měly za úkol rozvrátit obranné formace Malediv. A to se dařilo dokonale. V 56. minutě Gakarisu rozjel akci, do které se zapojilo celkem pět hráčů Guamu. Na jejím konci byl Olyfutum, jemuž přiťukl míč před téměř prázdnou branku Ronaldo. Olyfutum pak už jen zasunul míč do sítě. Ihned po rozehrání Maledivci ztratili míč, zen poslal do úniku Ronaldo Ceciliovi a Al Lamal-lok musel hasit za cenu žluté karty. Převaha Guamu narůstala, Maledivci často jen odkopávali kam se dalo, občas i přes tribunu do říčky Branné. Kolem 70. minuty zahrával Guam serii pěti rohů, ze které vytěžil ránu do břevna neúnavný Ronaldo. Vyrovnání se Guam dočkal v 79. minutě. Opět to byl Ronaldo, který poslal dlouhý centr před branku, tam se z ničeho nic zjevil krajní obránce Abenate a ten z voleje rozvlnil síť. Vyrovnání bylo zasloužené. Do konce zbývalo ještě 11 minut. Oba trenéři ještě využili možnosti střídání, které jim zbývaly, tím se hra rozkouskovala a tempo pokleslo. Do opravdové gólové šance se už nedostal nikdo, i když Farook se dostal do nadějně vypadajícího úniku. Obrana jej ale zastavila ještě před vápnem. Stejně tak na druhé straně střídající Samuel pronikl až na dostřel, ale váhal se střelou tak dlouho, až mu míč ukopl Balele-em.

Zápas tedy přinesl dělbu bodů. Zda zaslouženou, o tom se budou příznivci obou týmů přít. Je pravdou, že Guam měl delší dobu hru pod kontrolou. Měl lepší úvod zápasu a prakticky většinu druhého poločasu. Na druhé straně Maledivy měly možná větší gólové šance. Každopádně diváci si mohli přijít na své. Viděli atraktivní fotbal, oba týmy se snažily o ofenzivní pojetí fotbalu a při nečekané porážce favorita skupiny Vanuatu múže tento bod pro oba být hodně důležitý. 

Ve čtvrtek skupuna B pokračuje zápasy druhého kola. V Potůčníku na sebe narazí Guam a Vanuatu, Vikantice uvidí derby Indického oceánu Andamany - Maledivy. Ale už ve středu se bude hrát skupina A. Morava přivítá v Potůčníku silný Bhútán a ve Vikanticích se střetnou Barma a Sikkim.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz