Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Závěr sezóny v Sikkimu

publikováno 09.06.2016

2. liga

Už tři kola před koncem bylo rozhodnuto o vítězi. Namchi suverénně kralovalo a sedm zápasů v řadě neztratilo jediný bod. Teprve závěr ligy mužstvo z jihu poněkud polevilo a ligu zakončilo třemi remízami v řadě. Projevilo se určité uspokojení a také příprava na baráž, kterou celá domácí sezóna vrcholila. Na 2. místo se dostal Mangan, jehož pokus o návrat do nejvyšší soutěže se bude muset odložit minimálně o rok. Ale hráči Manganu nehráli na jaře špatně, ani jednou neprohráli a dokázali si, že kádr na boj o nejvyšší soutěž rozhodně má ambice.Loňský vítěz Singtam letos soutěž nezvládl, už po polovině bylo jasné, že na suverénní Namchi tentokrát Wilds stačit nebudou, nicméně druhá část ligy byla podstatně lepší. Lepší než páté místo určitě očekávali v Lachenu, náplastí na neúspěch v lize může být překvapivý postup FC až do semifinále domácího Poháru a skalp Geyzingu ve čtvrtfinále.

Konečná tabulka:

1. Namchi Storm 10 7 3 0 24:9 24
2. Real Mangan 10 6 2 2 19:15 20
3. Singtam Wilds 10 4 2 4 14:17 14
4. Pemayangtse Red Monks 10 4 1 5 12:14 13
5. FC Lachen 10 3 1 6 15:20 10
6. Black Hats 10 1 1 8 11:20 4

Střelci

5 - Gangal (NAM), Nandhpar (SIN)

4 - Subba (NAM)

POHÁR

Ze složení semifinále bylo jasné, že vítěz poháru si zahraje Pohár FIFAC, o to větší měly jednotlivé týmy motivaci. Obě semifinále se rozhodla prakticky v prvních zápasech. FC Gangtok i Dikchu vysoko vyhrály na hřištích soupeřů, takže odvety byly spíše formalitou a přípravou vítězů na finále.  FC Gangtok proti Lachenu kraloval i ve druhém zápase, Dikchu se pak s Himalayou poněkud trápilo a ve velmi průměrném zápase nakonec remíza stačila Athletics na postup do finále. To se hrálo v Geyzingu a mírným favoritem bylo Dikchu. Jenže závěr dobře rozjeté sezóny se hráčům Dikchu vůbec nepovedl. V posledním kole ligy přišli Athletics po debaklu na hřišti Sherpy o přímou účast v Poháru FIFAC a nevyšel ani druhý pokus ve finále Poháru FIFAC. A tak třetí šance přišla ve finále domácího Poháru. Dikchu začalo velmi dobře a po čtvrthodině vedlo po brankách S. Mandardanjana a Tripuriho 2:0. Fanoušci, kterých se do Geyzingu sjelo téměř devět stovek, a kteří v drtivé většině byli na straně Dikchu, ale viděli v závěru první půle vzepjetí FC Gangtok, který dokázal během šesti minut srovnat skóre. Ve druhém poločase Dikchu nečekaně odpadlo, hráči FC měli více ze hry a také byli mnohem hladovější po úspěchu. Převahu korunovali dvěma góly, o které se postaral náhradník Tshering Lepcha, který si v lize prakticky nezahrál, ale finále, ve kterém dostal šanci od první minuty, mu náramně vyšlo. Svým prvním hattrikem si mladý útočník vysloužil velkou pochvalu od spoluhráčů a FC Gangtok si tak opět zahraje Pohár FIFAC. Dikchu nakonec zůstalo bez Poháru, na hráčích se podepsalo náročné cestování na zápasy Poháru FIFAC, v závěru už jim nezbývaly síly. Doufejme, že nominovaní reprezentanti se opět brzy dostanou do formy. 

Semifinále

Himalaya Gangtok  - Dikchu Athletics  2:5 (1:4)

7. Landip 1:0, 14. Lattey (E. Shari) 1:1, 16. Lattey (Norgay) 1:2, 22. Chawalyappa (př. kop) 1:3, 43. Norgay 1:4, 59. Lattam 2:4, 78. Lattey (Ma Kchwei) 2:5. Rozhodčí Rajangiri /2/, ŽK Swaling, Poulen, Oroy, Cheporai - Lattey, 698 diváků.

FC Lachen - FC Gangtok  0:4 (0:1)

25. Do Ho Wen 0:1, 65. Ordup 0:2, 77. Lepkolakhyat (Chombey) 0:3, 87. Bhangutta (Ohn Pok) 0:4. Rozhodčí Lingyam /0/, ŽK Lakshmathi (LAC), 896 diváků.

Dikchu Athletics - Himalaya Gangtok  2:2 (2:1) /+1/

17. Rakwa (Swaling) 0:1, 32. Champal 1:1, 40. Tripuri (př. kop) 2:1, 90. Sumatra - vlastní 2:2. Rozhodčí Rasang /1/, 706 diváků.

FC Gangtok - FC Lachen  6:1 (2:1) /+1/

6. Tshering Lepcha 1:0, 14. Gunkh (Kennedy) 1:1, 43. Lepkolakhyat (Saikuri) 2:1, 54. Ratnakulay (Chendai) 3:1, 56. Saikuri (Chombey) 4:1, 64. Tshering Lepcha (Siwari) 5:1, 76. Do Ho Wen 6:1. Rozhodčí Chopyal /2/, ŽK Sundup, Limbo, Tashakor, Tsagpo (LAC)

Finále

FC Gangtok - Dikchu Athletics  4:2 (2:2) /-1/

4. Tripuri (S. Mandardanjan) 0:1, 14. S. Mandardanjan 0:2, 37. Chombey (Chotto) 1:2, 43. Tshering Lepcha (Do Ho Wen) 2:2, 51. Tshering Lepcha (Chombey) 3:2, 72. Tshering Lepcha 4:2. Rozhodčí Khambe /0/, 891 diváků

 

Baráž

Letošní baráž o první ligu byla nejdramatičtější ze všech dosavadních baráží, nakonec se muselo rozhodovat až v penaltovém rozstřelu. Hráči Himalaye v závěru ligy předváděli celkem slušné výkony, naopak Namchi ztrácelo body, a tak odborníci mírně favorizovali zkušenější mužstvo Himalaye. První utkání se hrálo v Gangtoku a domácí fanoušci museli zkousnout nečekanou porážku. Utkání bylo oboustranně hodně nervózní a nenabídlo divákům pěknou podívanou. Spíš to byl urputný boj o střed hřiště s minimem šancí na obou stranách. Po nezáživné půlhodině převzalo otěže zápasu hostující mužstvo, které se více tlačilo do útočení a výsledkem byl vedoucí gól nejlepšího druholigového střelce Gangala. Po změně stran se obraz hry příliš neměnil, domácí se trápili a prakticky Lapyu v brance Namchi pořádně neohrozili. Náročné pohárové semifinálové zápasy přece jen ubraly hráčům Himalaye síly, navíc v závěru hosté udeřili podruhé, když se trefil i druhý útočník Subba. 
Odveta v Namchi přilákala více než dvanáct stovek diváků, kteří věřili, že domácí mužstvo dotáhne dvojutkání do vítězného postupového konce. Zápas se hodně podobal tomu předchozímu, první půle byla oboustranně hodně nervózní a plná chyb, ale ani jedno mužstvo nedokázalo skórovat. Po změně stran přišel na hřiště třetí útočník v dresu Himalaye Landip a hosté začali mít herní převahu. Nic jiného jim ostatně nezbývalo, než hrát daleko aktivněji, chtěli-li pomýšlet na stažení dvougólové ztráty. Po hodině hry vykřesal naději zkušený Taipchung a dvanáct minut před koncem vyrovnal Rakwa. Více už hráči Himalaye i přes velkou snahu nestihli, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm už oběma mužstvům chyběly síly a diváci neviděli jedinou střelu na branku, a tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. Hned ve druhé sérii vychytal Lapya reprezentačního obránce Swalinga a domácí šli po úspěšné střele Subby do vedení. Ve třetí i čtvrté sérii byli střelci úspěšní, i když Taipchungovu střelu Lapya vyrazil na tyč, od níž se míč dokutálel za čáru. Rozhodlo se v páté sérii. Rakwa branku netrefil a domácí Shilling už na penaltu nemusel - Namchi mohlo začít slavit návrat do ligy! Pro Himalayu,jednoho ze zakládajících členů ligy, to znamená historický sestup do nejnižší soutěže po 37 letech, poprvé tak uvidíme některé z mužstev sídlících v Gangtoku ve 2. lize.

Himalaya Gangtok - Namchi Storm  0:2 (0:1)

37. Gangal (Rao) 0:1, 79. Subba (Nyigmathi) 0:2. Rozhodčí Rasang /2/, 886 diváků.

Namchi Storm - Himalaya Gangtok  0:2 (0:0, 0:2), penalty 4:3

57. Taipchung (Sindjatnanthya) 0:1, 78. Rakwa (Sindjatnanthya) 0:2. Penalty: E. Sheba, Subba, Chokyal, Tsangel - Chcang, Lattam, Taipchung, neproměnili Swaling a Rakwa.

 

Trenér Sakkil oznámil konečnou nominaci na mistrovství světa. Oproti kvalifikaci je v ní několik nováčků - obránce Lattey z Dikchu, středopolař Lhotspa, který na jaře patřil k oporám mistrovských Icemans a střelecká dvojice Rumbat z Geyzingu a Phuncchog z Icemans. Oproti kvalifikaci se do nominace nevešli Chcang a Lattam z Himalaye, chybí také obránce Nyingtam, kterému přestup do andamanské Garacharamy příliš výkonnostně nepomohl, a na MS se nepodívá ani Turbo Lepcha z Bjakaru. Posledním otazníkem byla účast Tripuriho v útočné řadě. Ten ale na jaře nijak nezářil, a tak přednost dostal Phuncchog z Icemans, druhý nejlepší střelec ligy. Nejvíce hráčů dodalo Dikchu - celkem pět, čtyři zástupce mají Icemans, po třech Geyzing a FC Gangtok, dva sestupující Himalaya a jednoho Sherpa. Jediným hráčem působícím v zahraničí je zkušený Naymal Khal, který hraje za mauritijský FC Tamarin. Je také v 36 letech nejstarším hráčem výběru, ve kterém figuruje hned deset třicátníků.

Nominace na MS:

Brankáři: Mukerdjee (FCG), Yatso (DIK), Deva (GEY)

Obránci: Bhangutta (FCG), Swaling (HIM), Raswin (ICE), Lhendup, Sumatra, Lattey (všichni DIK)

Záložníci: Prakottri (GEY), Lhotspa, Linthi (oba ICE), Nangapar (SHE), Chombey (FCG), Ringdup (DIK)

Útočníci: Naymal Khal (Tamarin/MRI), Phuncchog (ICE), Rumbat (GEY), Taipchung (HIM)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery