Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » MS 2016 Morava

Před zahájením

publikováno 09.06.2016

Již jen tři dny nbývají do zahájení 15. mistrovství světa, které uspořádá Morava. Ta se stává jako první v historii světových šampionátů pořadatelem již podruhé. Když si vzpomeneme na první mistrovství na Moravě v roce 1992, změnilo se od té doby opravdu vše. Tehdy se hrálo na malých venkovských hřištích před několika desítkami diváků a na finálové zápasy si pořadatelé museli vypůjčit větší stadiony v okolí. Tentokrát se celé mistrovství odehraje v moderních arénách ve Vikanticích a v Potůčníku. Velkou výhodou je vzdálenost obou stadionů pouhých 8 km od sebe, takže pořadatelé rozhodili obě skupiny do obou míst. Hlavním stánkem bude stadion Za kravínem ve Vikanticích, kde vyrostlo moderní zázemí včetně hotelu a kryfých tribun, samozřejmostí je i umělé osvětlení. Kapacita byla navýšena, do ochozů mohou pořadatelé pustit až 2029 diváků. Také v Potůčníku vyrostly nové tribuny ve stráni nad hrací plochou, kapacita se zvýšila na 1750 míst. Domácí reprezentace se zde střetne 15. června s Bhútánem. Samotný šampionát začne v neděli 12. června. Odpoledne se v Potůčníku střetnou v himálajském souboji Sikkim a Bhútán, večer se ve Vikanticích uskuteční slavnostní zahajovací ceremoniál a po něm na plochu nastoupí Morava a Barma. Ve Vikanticích se bude 26. června hrát i finále a všichni příznivci očekávají, že se v něm představí i domácí tým.

Na Moravu se už sjíždějí fanoušci všech zemí. Zaplňují se oba kempy, které pořadatelé připravili na loukách kolem Vikantic a v údolí řeky Branné, plno je i hotelích a rekreačních objektech. Méně pohodlí, než na jaké byli zvyklí, mají fanoušci Vanuatu. Ti nemohli z pochopitelných důvodů přicestovat zaoceánskou lodí, kterou museli zanechat v Benátkách a zbytek cesty dorazit zvláštním vlakem. Obsadili kemp u Vikantic a zatím jsou spokojeni s poměrně teplým počasím. Na místě jsou i fanoušci Andaman, kteří se ubytovali v rekreačních chalupách v Nových Losinách. Ostatní fanoušci se již také zabydlují. Na místě jsou už všechny týmy. Domácí tým se ubytoval přímo v hotelu ve Vikanticích, kde s nimi bude bydlet i reprezentace Sikkimu. Ta zatím ještě nedodala soupisku, ale všichni věří, že do neděle bude všechno v pořádku.

Hlavními favority budou kromě obhájců prvenství Vanuatu zejména domácí. Další dva týmy, které hrály semifinále před dvěma lety, se překvapivě na šampionát neprobojovaly. Absence Mauritiu i Kiribati dává příležitost prakticky všem ostatním týmům dostat se nejméně do semifinále a vybojovat si nasazení do nejvyššího výkonnostního koše pro příští dvouletý cyklus. Ve skupině A dávají největší naděje odborníci týmu Sikkimu, ale nevyzpytatelný Bhútán i stále se lepšící Barma budou rovněž kandidáty na postup ze skupiny. Ve skupině B je po Vanuatu mírným favoritem na postup zkušený tým Malediv. Od Guamu se mnoho neočekává, ale mužstvo může překvapit. Andamany jsou velkou neznámou a všichni jsou zvědavi, jak si povedou, Po vstupu andamanských klubů na mezinárodní scénu se zlepšila i výkonnost reprezentace, není vyloučeno, že se dočkáme překvapení.

Tak tedy v neděli vše vypukne a na těchto stránkách budeme přinášet zpravodajství z celého šampionátu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz