Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2015 - 2016

Finále bez mauritijské účasti

publikováno 10.05.2016

Odvety semifinále rozhodly o tom, kdo se v Barlow utká o nejvyšší klubovou trofej - Pohár FIFAC. Jestliže se po losu těšili fanoušci na Mauritiu, že by mohlo dojít k mauritijskému finále, dnes mohou mít oči pro pláč. Do finále nepostoupil ani jeden tým z Mauritiu, o pohár si zahraje Sparta Temenice s překvapením letošního ročníku, sikkimským Dikchu Athletic.

 

Sparta Temenice - FC Union Flacq 3:1 (3:0)

4. Grubauer 1:0  
18. Martin Kozlík (Grubauer) 2:0  
36. Grubauer (Hušbák) 3:0  
  63. Cocos (Lumbaba) 3:1

Rozhodčí Pasqualini (SMR)  /1/, 746 diváků. Hráno 5. 5. v Temenici. První zápas 1:2, postupuje Sparta Temenice.

Temenice: Hašek - Honzík, Tamba (70. Švaříček), Volf, A. Šavrda - Krasík, Matěj Kozlík, Hušbák (78. Kozel) - Grubauer, Martin Kozlík, Moshushu (82. Linec)

Flacq: Benitez - Cocos, Lumbaba, Bernardini, Davids - Burnesi (46. Hu), Wahiri, Chadry (85. Kmebi) - Mbobo, Marinelli (74. Chamonix), McNeal

Po těsné porážce na Mauritiu vstoupila Sparta do odvety koncentrovaně a od začátku kráčela za svým cílem. Od prvních minut se hrálo převážně na polovině Flacqu a hned první vážnější akce rozjásala diváky. Grubauer vybojoval míč na Bernardinim a táhlou střelou nedal Benitezovi šanci. Tlak domácích pokračoval i nadále a v 18. minutě Grubauer svým centrem našel nabíhajícího Martina Kozlíka, který dal hlavou druhý gól. Pak se hra trochu vyrovnala, ale hráči Flacqu se dostávali k domácí brance jen sporadicky a ke střele se díky pozorně hrající obraně Sparty nedostali. Na druhé straně v 36. minutě Hušbák vysunul do uličky míč na skvěle hrajícího Grubauera, který svým druhým gólem stanovil výsledek poločasu na 3:0.

Do druhé půle hosté nastoupili  s odhodláním porvat se ještě o postup a byli mnohem aktivnější, než v první části zápasu. V 53. minutě musel Hašek likvidovat nebezpečnou střelu Marinelliho, ale poradil si. V 63. minutě však byl krátký na umístěnou hlavičku Cocose, který zužitkoval Lumbabův rohový kop. Sparta najednou začala ztrácet kontrolu nad zápasem a hosté z Flacqu měli i další příležitosti. K postupu jim v těchto chvílích chyběl jediný gól. V posledních deseti minutách se hrálo prakticky stále před domácí brankou, trenér Flacqu poslal do hry postupně třetího i čtvrtého útočníka, ale domácí obětavou hrou výsledek udrželi a mohou se radovat z postupu do finále.

 

FC Tamarin - Dikchu Athletic 2:1 (1:1)  /+1/

5. Cotte (Jan Rosník) 1:0  
  40. Swinshahshahan (Lattey) 1:1
41. Cotte ŽK  
52. Rebet (Jan Rosník) 2:1  
90. Arnou ŽK  

Rozhodčí Moulin (GDE)  /1/,  855 diváků. Hráno 5. 5. v Tamarinu. První zápas 0:4, postupuje Dikchu Athletic.

Tamarin: Arnou - Mousele, Cotte, Zizzou, Kwanu (88. Zidi) - Timore, Rebet, Nomson (46. Deventer) - Naymal Khal, Jan Rosník (88. Kaleh), Solomon

Dikchu: Yatso - Lattey, Norgay, Sumatra (84. Solopholok), J. Lhendup - Swinshahshahan, E. Shari, Yak - S. Mandardanjan, Ringdup (66. Tripuri), Ma Kchwei

Tamarin Musel dohánět čtyřgólovou ztrátu z prvního zápasu, proto začal zostra. V 5. minutě Cotte v roli falešného křídla naběhl na pas Jana Rosníka a Tamarin vedl. Jenže převahu, kterou si domácí vytvořili, nedokázali v dalších minutách zužitkovat. Náznaky šancí se rodily každou chvíli, ale buď chyběla přesnější finální přihrávka, nebo střely postrádaly přesnost či razanci. Převaha Tamarinu se pomalu vytrácela a také hosté se občas poukusili o protiútok. Vyšlo jim to nádherně ve 40. minutě. Lattey dlouhým pasem poslal do brejku Swinshahshahana, který byl rychlejší, než Zizzou, dostal se až před brankáře a vyrovnal. To byla pro domácí studená sprcha. Na postup nyní potřebovali dát pět branek a to se zdálo být nad síly Tamarinu.

 Přesto začal Tamarin druhý poločas velmi aktivně a brzy se dočkal gólu. Nejlepší hráč domácích Jan Rosník uličkou našel Rebeta a jeho střela byla přesná. Jenže obrana soupeře hrála od této chvíle už bez jediné chyby a domácí se nedostávali k zakončení. Trenér Dikchu pak překvapil všechny, když poslal na hřiště třetího útočníka Tripuriho, ten se však postavil do středu zálohy. Minuty přibývaly a stav se neměnil. Domácí se sice dostávali k soupeřovu vápnu, ale tam byli bezradní. Korunu domácí bezradnosti pak nasadil brankář Arnou, který v samotném závěru zcela nesmyslně vyběhl až na útočnou polovinu a tam sejmul nic netušícího Tripuriho, který musel být odnesen. Arnou vyvázl jen se žlutou kartou a domácí si oddechli. Než se připravil náhradník za zraněného Tripuriho, rozhodčí zápas ukončil a hosté se při své premiérové účasti mohou radovat z postupu do finále Poháru FIFAC. To se bude hrát v Barlow už ve čtvrtek 19. května, Dikchu se tak během 14 dní podívá podruhé na Mauritius.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery