Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2015 - 2016

První zápasy semifinále

publikováno 22.04.2016 (aktualizováno 25.04.2016)

V sikkimském Dikchu se odehrál velký fotbalový svátek. Domácí mužstvo poprvé ve své krátké historii dokázalo postoupit do semifinále Poháru FIFAC, a tak souboj s mauritijským Tamarinem byl beznadějně vyprodán. Všech 910 sedaček bylo obsazeno a na kopci nad hřištěm další minimálně stovka fanoušků sledovala utkání s triedry u očí.

V mauritijském Flacqu se sice domácí diváci radovali z cenného vítězství nad zástupcem Moravy Temenicí, ale úroveň zápasu hodně zaostávala za pohárovým průměrem. A závěr díky několika přehmatům rozhodčích vyzněl velmi rozpačitě.

Dikchu Athletics - FC Tamarin  4:0 (1:0)

19. Norgay (Ma Kchwei) 1:0  
52. Elden Shari 2:0  
  53. Timore ŽK
  53. Rebet ŽK
69. Norgay 3:0  
83. S. Mandardanjan 4:0  
  84. Cotte ŽK

Rozhodčí Olana (GUM) /1/. Hráno 22. 4. v Dikchu, 910 diváků - vyprodáno.

Dikchu: Yatso - Lattey, Norgay, Sumatra, Lhendup (84. Solopholok) - E. Shari, Swinshahshahan, Yak - S. Mandardanjan, Tripuri (72. Soplay), Ma Kchwei (86. Ringdup)

Tamarin: Arnou - Mousele, Cotte, Hussain, Kwanu - Timore, Rebet (72. Zizzou), Nomson - Naymal Khal, J. Rosník (72. Ntawarulikula), Solomon (57. Deventer)

Utkání začali lépe hosté a první čtvrthodinu měli více ze hry. Snaha vstřelit vedoucí branku ale ovoce nepřinesla, domácí obrana dirigovaná uzdraveným Sumatrou pracovala spolehlivě. Domácí hráči se poprvé do vážnější akce dostali v 17. minutě, ale Elden Shari hlavičkoval v dobré pozici pouze do náruče Arnoua. O dvě minuty později ale našel přesný centr Ma Kchweie nabíhajícího Norgaye, který tvrdou hlavičkou poprvé rozvlnil síť za záda Arnoua. Domácí hráče branka povzbudila, počáteční nervozita byla pryč a stále častěji se hrálo na polovině mauritijského mužstva. Šance Tripuriho, Yaka i Eldena Shariho volaly po gólu, ale Arnou se rozchytal k velkému výkonu. Zejména v závěru poločasu, kdy mělo Dikchu místy drtivý tlak, Arnou čaroval a udržoval skóre stále jen jednobrankové.
Po změně stran pokračovali domácí ve výborném výkonu. Soupeře přehrávali zejména ve středu hřiště, aktivně napadali a na umělém trávníku se mnohem lépe pohybovali. V 52. minutě korunoval Elden Shari svůj skvělý výkon druhou brankou, když se proháčkoval do pokutového území a trefil po zemi přesně k tyči. Hosté se trápili, nedařilo se ani Naymal Khalovi na hrotu, pro kterého měl zápas speciální náboj. K míči se příliš často nedostával, protože zůstával vpředu osamocený, spoluhráči měli plno práce s bráněním. V 69. minutě zaskočil  Arnoua Norgay, který vystřlil z velké dálky, míč se otřel o pozadí Timoreho a změnil směr, takže Arnou byl bezmocný. V závěru ještě přidal další branku Suresh Mandardanjan a zrodil se nečekaný debakl, s jehož odčiněním budou mít hráči Tamarinu v odvetě spoustu práce. Pokud ale hráčům Dikchu vydrží forma, nemusí se o postup do finále obávat. Dnes podali opravdu výjímečný výkon a výsledek odpovídá dění na hřišti.

 

FC Union Flacq - Sparta Temenice 2:1 (1:1)

  24. Volf 0:1
42. Chadry (Bernardini) 1:1  
87. Mbobo (Burnesi) 2:1  
  87. R. Šavrda ŽK
  88. Linec ŽK
  88. Martin Kozlík ŽK
  89. Antonín Šavrda ŽK

Rozhodčí Kwalunga (SWZ)  /5/, 737 diváků. Hráno 22. 4. ve Flacqu.

Flacq: Benitez - Cocos, Lumbaba, Bernardini (81. Cedri), Davids - Burnesi, Wahiri, Chadry (63. Hu) - Mbobo, Marinelli (74. Chamonix), McNeal

Temenice: Hašek - Honzík, Tamba, Volf, René Šavrda (87. Antonín Šavrda) - Krasík (77. Linec), Matěj Kozlík, Hušbák - Grubauer, Martin Kozlík, Moshushu (46. Pihávek)

Zpočátku byla hra opatrná a vyrovnaná. Odvíjela se spíš ve středu hřiště, zárodky útočných akcí likvidovaly obranné řady na obou stranách. Postupně se lépe začalo dařit zkušenějšímu týmu hostí, kteří se poprvé dostali do náznaku šance ve 22. minutě, ale Moshushu vyslal na branku slabou a nepřesnou střelu. Ve 24. minutě však Volf od půlky přeběhl přes čtyři hráče domácích a ještě mu zbylo dost sil k přesnému zakončení. Temenice se ujala vedení, pak ale hra opět upadla do podprůměru. Sparta si kontrolovala vedení a nepouštěla domácí hráče do ničeho.  Ve 42. minutě však pronikl po pravé straně Bernardini, vyslal nepřesný centr na branku Haška, který se nečekaně odrazil od tyče možná za brankovou čáru do autu, ale hrálo se dál, k míči se dostal Chadry a poslal míč do branky. Rozhodčí i přes protesty hostí branku uznal. Druhá půle začala přece jen o něco svižněji. Ke střele se dostal domácí Marinelli, ale Hašek byl pozorný. Pak vyzkoušel na druhé straně Grubauer Beniteze, ale střela byla příliš slabá, aby golmana Flacqu ohrozila. Domácí se snažili rozhodnout zápas ve svůj prospěch, čemuž, hlavně dle mínění hráčů Temenice pomáhal i svazijský rozhodčí. Hráči Temenice se často dohadovali s rozhodčím, ztráceli koncentraci a čas plynul. Zdálo se, že zápas, jehož úroveň opět poklesla, dospěje k remíze, ale v 87. minutě Burnesi evidentně fauloval Reného Šavrdu, který zůstal ležet, hosté přestali hrát, ale rozhodčí nezapískal a volný Mbobo lehce dostal míč do branky. Protesty hostí nevedly k ničemu, naopak žlutou kartu dostal ležící Šavrda, jehož vzápětí vystřídal jeho bratr. Frustrovaný Linec pak poslal míč daleko do autu a dostal za nesportovní chování také žlutou kartu. Pak ještě fauloval ostře Martin Kozlík Wahiriho, což bylo i na červenou, ale dostal jenom žlutou. Antonín Šavrda pak vytrhl rozhodčímu kartu z ruky a zahodil, ale docela zpitomělý sudí ji sebral a ukázal Šavrdovi. Domácí hráči se dožadovali červené, nadávali rozhodčímu, který raději rázně zapískal konec a utekl se zavřít do kabiny. Teprve po půl hodině, kdy se situace uklidnila, se všichni dozvěděli, že zápas byl řádně po uplynutí 90. minuty ukončen a nedojde tedy ke kontumaci. Flacq cenné vítězství uhrál, ale 5. května v Temenici to rozhodně nebude mít snadné.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery