Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2015 - 2016

Odvety čtvrtfinále

publikováno 09.04.2016 (aktualizováno 11.04.2016)

V odvetných čtvrtfinálových zápasech favorité nezaváhali, i když se ve všech zápasech rozhodovalo až v závěru. Barmské Shwebo dotahovalo tříbrankovou ztrátu proti mauritijskému Flacqu a dlouho si vedlo velmi dobře. Hráči vycházeli ze zajištěné obrany a soupeři mnoho nedovolovali, naopak byli aktivní ve hře dopředu, takže brankář Benitez byl neustále ve střehu. Už po čtvrthodině sice nestačil na střelu andamanského záložníka v domácím dresu Uddamalakolabundyho, ale pak několikrát své mužstvo podržel. Shwebo začalo dobře i druhý poločas a brzy přidal A Wei Kunj druhý gól. Diváci začali tušit, že by se mohla podařit vstřelit i třetí postupová branka a mohutně svůj tým povzbuzovali, jenže jejich nadšení po hodině hry zchladil nejlepší hráč hostí Burnesi, který po přesné přihrávce Marinelliho za obranu vstřelil důležitý gól. Marinelli, který byl v té chvíli na hřišti teprve tři minuty, hru Flacqu rozhýbal a byl také u vyrovnávací branky, kterou vstřelil Mbobo. Domácím v té době už zjevně došly síly, v pětařicetistupňovém horku odpadli fyzicky a nakonec neudrželi ani remízu, když skóre otočil Chadry.

V utkání na Andamanech byla domácí Garacharama proti dalšímu mauritijskému celku Tamarinu jasným outsiderem, po porážce 1:6 z prvního zápasu bylo prakticky rozhodnuto, a tak oba trenéři postavili hodně pozměněné sestavy. První poločas také bylo znát, že hráči nejsou příliš sehraní, a tak nějak pohledný fotbal k vidění nebyl. Teprve po změně stran potvrdili Mauritijci větší kvalitu a do sítě Hariharachamaliho postupně nasázeli tři branky. Náhradní brankář Tamarinu Mahmud ve svém prvním utkání udržel nulu; také proto, že domácí nevyslali jedinou střelu na branku.

V sikkimském Dikchu se za krásného jarního počasí představil sanmarinský tým FC Serravalle, který potřeboval dohnat dvougólovou ztrátu. A Sanmarinci byli dlouho překvapivě lepším mužstvem. Dikchu sice na jaře zatím jen vítězí, ale tentokrát se dlouho strachovalo nejen o výsledek, ale i o postup. Sanmarinci byli hodně nebezpeční. V 18. minutě se krásným sólem dostal za obranu Castrato a dloubákem přehodil Yatsa. Domácí hráči znervózněli a často chybovali, naopak hráči Serravalle ovládli střed hřiště a po jednoduchých kombinacích si vytvářeli nebezpečné příležitosti. Domácí brankář Yatso ale na jaře chytil skvělou formu a dokazoval to několikrát i tentokrát, když vychytal jasnou tutovku Munica a vyškrábl i střelu Carlo Mely. Ani ve druhém poločase se obraz hry dlouho neměnil, domácí spíš bránili postupový výsledek a do nějakého tlaku se nedostávali. Až čtvrt hodiny před koncem z ojedinělé akce prostřelil Castelloniho střídající Yak a domácí příznivci si oddechli. Zklamaní Sanmarinci už neměli sílu něco s výsledkem udělat, nakonec ještě jednou inkasovali, když Castelloniho překonal Tripuri. Dikchu tak může slavit historický postup do semifinále poháru FIFAC.

A tak největší drama se odehrálo ve svazijském Croydonu. Domácí tým si přivezl z Temenice nadějnou remízu 2:2 a více než 1200 diváků očekávalo postup domácích. Temenice však přijela dobře naladěna díky ligovému vítězství v Klepáčově, po kterém se vymanila ze sestupového pásma. Zpočátku se hrál vyrovnaný a spíš opatrný fotbal. Postupem času se však Temenice častěji dostávala před Kawazovu branku a začaly přicházet i šance. Nejprve ve 34. minutě nedokázal Matěj Kozlík dostat míč na zcela volného Tambu před prázdnou brankou, o pár minut později však Matěj Kozlík našel volného bratra Martina, ten ještě posunul na nabíhajícího Grubauera a Sparta se dostala do vedení. Povzbuzeni vedoucí brankou Temeničtí zvýšili tlak a výsledkem byla další branka z kopačky Reného Šavrdy. Skvělou sedmiminutovku dovršil v závěru poločasu Grubauer, který vystihl dlouhou malou domů Rohana a zvýšil vedení Sparty na tříbrankové. Druhý poločas se už hrál za mírné převahy domácích, kteří ale potřebovali na postup čtyři branky a to bylo nad jejich síly. Sice Skardal v 67. minutě snížil a vzápětí přidal druhý gól Dwatsett, ale Sparta posílila střed hřištěm zkušeným Kozlem a žádné další překvapení nedopustila. Stav se už nezměnil a Temenice se může radovat z postupu do semifinále.

První semifinálové zápasy se budou hrát mezi 21. - 23. dubnem, odvety na začátku května.

 

Shwebo Pyas - FC Union Flacq  2:3 (1:0)

15. Uddamalakolabundy (Su Wan) 1:0  
52. A Wei Kunj (Ahn Sehn) 2:0  
  60. Burnesi (Marinelli) 2:1
60. Su Hyat ŽK  
  79. Mbobo (Marinelli) 2:2
  83. Chadri (Hu) 2:3
83. Ma Dol Khme ŽK  
84. Uddamalakolabundy ŽK  
84. Ahn Dol ŽK  

Rozhodčí Uttrum (ANM) /3/, 896 diváků. Hráno 8. 4. ve Shwebu. První zápas 1:4, postupuje FC Union Flacq.

Shwebo: Ehm Su Kyay - Do Le Wa (72. Tu Su), Kilili, Su Sinh, Su Hyat - Han (82. Ma Dol Khme), Ahn Dol, Uddamalakolabundy - Ahn Sehn (72. Sham Shul), Su Wan, A Wei Kunj

Flacq: Benitez - Cocos, Lumbaba, Bernardini, Davids - Burnesi, Wahiri, Chadry - McNeal (74. Hu), Mbobo, Bodorieux (57. Marinelli)

 

Garacharama FC - FC Tamarin  0:3 (0:0) /-1/

  13. Deventer ŽK
  52. Deventer 0:1
  57. J. Rosník 0:2
  80. Cotte (Rebet) 0:3

Rozhodčí Lingyam (SIK) /1/, 747 diváků. Hráno 8. 4. v Port Blair. První zápas 1:6, postupuje FC Tamarin.

Garacharama: Hariharachamali - Prattipundri, Nyingtam, Brihavidra, Nakayalam - Prichope (57. Papanjanmandarin), Brindaprndra, Devalakuram (84. Pattnayam) - Pamuwagir, Tiraknapachchuri (66. Tondasheri), Trawindraswamy

Tamarin: Mahmud - Ogugule, Cotte, Zidi, Kwanu - Timore, Rebet, Zizzou - Ntawarulikula (58. Naymal Khal), J. Rosník (71. Mupiwulu), Deventer (82. Solomon)

 

Dikchu Athletics - FC Serravalle  2:1 (0:1) /+1/

  18. Castrato 0:1
18. Laptlahyatalang ŽK  
75. Yak (E. Shari) 1:1  
84. Tripuri 2:1  

Rozhodčí Opalena (VAN) /1/, 910 diváků. Hráno 9. 4. v Dikchu. První zápas 2:0, postupuje Dikchu Athletics.

Dikchu: Yatso - Lattey, Norgay, Laptlahyatalang, Lhendup - E. Shari, Swinshahshahan, Ringdup (71. Dzondup) - S. Mandardanjan, Tripuri, Ma Kchwei (62. Yak)

Serravalle: Castelloni - Occati, Charleston, C. Mela, Francesconi - Paderta (79. Varesi), Udini, Castrato - Munico (79. Paolini), Prsteník, Solare (63. Volcano)

FC Croydon - Sparta Temenice 2:3 (0:3)

  38. Grubauer (Martin Kozlík) 0:1
39. Rohan ŽK  
  41. René Šavrda 0:2
  45. Grubauer 0:3
67. Skardal (Mahlomasa) 1:3  
72. Dwatsett (Gao) 2:3  
  72. René Šavrda ŽK

Rozhodčí Kong (MRI)  /0/, 1213 diváků. Hráno 8. 4. v Croydonu. První zápas 2:2, postupuje Sparta Temenice.

Croydon: Kawaza - Rohan (46. Datwaneh), Mahlomasa, M. Mbweha, Botsitanana - Skardal, Gabalamamba, Churandy (80. Dreke) - Gao, T. Mbweha (85. Gago), Dwatsett

Temenice: Hašek - Honzík, Tamba (79. Švaříček), Volf, R. Šavrda - Krasík, Matěj Kozlík (85. A. Šavrda), Hušbák (67. Kozel) - Grubauer, Martin Kozlík, Moshushu

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz