Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2015 - 2016

První zápasy čtvrtfinále

publikováno 28.03.2016

24. a 25. března se hrály první zápasy čtvrtfinále poháru FIFAC. K žádným překvapením nedošlo, favorité své zápasy vyhráli. Nejvyššího vítězství dosáhli fotbalisté mauritijského Tamarinu, kteří uštědřili andamanskému týmu Garacharama šest branek, jednou inkasovali. Zápas se ale nevyvíjel od začátku tak, jak se očekávalo. V 6. minutě se sice domácí ujali vedení díky Hussainovi, ale Garacharama se nezatáhla do obrany, hrála sympatický otevřený fotbal a ve 23. minutě Pamuwagir nečekaně zdálky vyrovnal. Do konce poločasu se Tamarin nemohl dostat do tempa, více ze hry měli překvapivě hosté. Až ve druhé půli, do které v domácím dresu nastoupil Solomon, přešel Tamarin z rozestavení 4-3-3 na osvědčené 4-4-2. A hned to bylo znát. Středová řada získala dominanci na hřišti a oba vysunutí útočníci začali více zaměstnávat brankáře Bridrihaprasanyho. Brzy také přišly góly. Nejprve poslal do vedení domácí tým Naymal Khal, pak přidal třetí gól Timore, velmi dobře hrající Solomon zvýšil na 4:1 a bylo rozhodnuto. V závěru přidali Tamarinští ještě dva góly, o které se postarali opět Naymal Khal a Solomon.

Také druhý mauritijský klub FC Union Flacq si se svým soupeřem poradil. Barmský tým ze Shwebo inkasoval už v úvodu a v 11. minutě padl další gól do sítě hostí. Flacq se po rychlém úvodu poněkud spokojil s rychlým vedením a tempo poněkud pokleslo. Barmánci vycházeli z defenzivy a snažili se o rychlé protiútoky. V závěru poločasu pravý obránce Do Le Wa pronikl středem a své sólo zakončil brankou. Tím dal hostím naději se zápasem ještě něco udělat. Druhá půle byl zpočátku celkem vyrovnaná, ale postupně si domácí tým vytvořil převahu, kterou vyjádřil i brankami. Obrana hostí přestala stíhat hbité středové hráče Flacqu, kteří několikrát zaskočili soupeře svými rychlými průniky. Dobře hrající Wahiri a Burnesi přidali další dvě branky a stanovili konečný výsledek zápasu 4:1.

V San Marinu byl fotbalový svátek. Domácí FC Serravalle se představil ve čtvrtfinále proti sikkimskému mistru Dikchu Athletics. První poločas byl velmi vyrovnaný a opatrný. Nikdo nechtěl udělat chybu a pustit soupeře do vedení. Ve 14. minutě však chybu udělal domácí brankář Castelloni, který pustil dalekonosnou střelu S. Mandardanjana. Hosté pak kontrolovali hru převážně ve středu hřiště, čekali na další příležitost ke zvýšení vedení. Ale do poločasu se už nic podstatného neudálo. Druhá půle byla živější, domácí přidali na tempu a dostali se do několika nadějných příležitostí. Chybělo však přesnější zakončení. Mírná převaha Sanmarinců postupně slábla a posledních 20 minut už patřilo hostím. Mandardanjan přidal druhou branku a tím bylo o vítězství Dikchu prakticky rozhodnuto.

Nejvyrovnanějším zápasem byl temenický souboj mezi domácí Spartou a Croydonem ze Svazijska. Sparta sice dvakrát vedla, ale snaživý a dobře fyzicky připravený svazijský tým vždy dokázal srovnat krok i skore. Začátek zápasu měl velké tempo, Grubauer dostal domácí do vedení už v 7. minutě, ale v 15. Thulani Mbweha vyrovnal. A za dalších 7 minut opět vedla Sparta a opět byl autorem gólu Grubauer. Vedení držela Sparta až do 77. minuty, kdy se podařilo Mbwehovi svou druhou brankou opět srovnat. Závěr zápasu byl dost dramatický. Nejprve v 87. minutě rozjásal domácí diváky opět Grubauer, ale radost z hattriku mu pokazil výrok asistenta rozhodčího, který postřehl těsný ofsajd. Než se domácí vzpamatovali, řítil se na Haška Dreke, ale Hašek vytáhl zákrok dne a sólový nájezd hokejovým rozklekem zlikvidoval. Stav 2:2 se už nezměnil, což dává do odvety o něco větší šance Croydonu.

Přehled zápasů

FC Union Flacq - Shwebo Pyas 4:1 (2:1)  /+1/

4. Wahiri (Marinelli) 1:0  
11. Cocos (Chamonix) 2:0  
  41. Do Le Wa 2:1
67. Wahiri 3:1  
77. Burnesi 4:1  

Rozhodčí Pasqualini (San Marino)  /0/, 736 diváků. Hráno 24. 3. ve Flacqu.

Flacq: Benitez - Cocos, Lumbaba, Bernardini, Davids - Burnesi, Wahiri, Chadry (46. Hu) - Chamonix (67. Mbobo), Marinelli (86. Cedri), McNeal

Shwebo: Ehm Su Kyay - Do Le Wa (71. Ma Dol Khme), Kilili, Su Sinh, Su Hyat - Han, Ahn Dol, Uddamalakolabundy - Ahn Sehn, Su Wan (80. A Wei Kuoj), Tham Su (46. Tu Su)

 

FC Serravalle - Dikchu Athletics 0:2 (0:1)

  14. S. Mandardanjan 0:1
  77. S. Mandardanjan (Ma Kchwei) 0:2

Rozhodčí Martins (Aljaška)  /1/, 620 diváků. Hráno 24. 3. v Serravalle.

Serravalle: Castelloni - Occati, Charleston, C. Mela (46. Germani), Francesconi - Paderta (77. Varesi), Udini, Castrato -  Munico, Prsteník, Solare (87. Chiesa)

Dikchu: Yatso - Lattey, Norgay, Sumatra (74. Solopothok), J. Lhendup (82. E. Shari) - Swinshahshahan, Ringdup, Yak (87. Dzondup) - S. Mandardanjan, Tripuri, Ma Kchwei

 

FC Tamarin - Garacharama FC 6:1 (1:1)  /+2/

6. Hussain 1:0  
  23. Pamuwagir 1:1
50. Naymal Khal (Jan Rosník) 2:1  
58. Timore (Solomon) 3:1  
61. Solomon (Naymal Khal 4:1  
75. Naymal Khal (Solomon) 5:1  
81. Solomon (Jan Rosník) 6:1  

Rozhodčí Cap (Morava)  /0/, 669 diváků. Hráno 25. 3. v Tamarinu.

Tamarin: Arnou - Mousele (46. Ogugule), Cotte (81. Zizzou), Hussain, Kwanu - Timore, Rebet, Nomson - Naymal Khal, Jan Rosník, Mupiwulu (46. Solomon)

Garacharama: Bridrihaprasany - Antsomanalamy, Nyingtam, Brihavidra (85. Pattnayam), Nakalyam - Kamdesh, Brindaprndra (58. Devalakuram), Shahanakokooty - Pamuwagir, Tiraknapachchuri, Prichope (75. Travindranaswamy)

 

Sparta Temenice - FC Croydon 2:2 (2:1)

7. Grubauer (Volf) 1:0  
  15. Th. Mbweha 1:1
22. Grubauer 2:1  
  77. Th. Mbweha 2:2

Rozhodčí Galibier (Guadeloupe)  /0/, 597 diváků. Hráno 25. 3. v Temenici.

Temenice: Hašek - Honzík, Tamba, Volf, R. Šavrda - Krasík (77. Linec), Matěj Kozlík, Hušbák - Grubauer, Martin Kozlík, Moshushu (46. Pihávek)

Croydon: Kawaza - Rohan, Mahlomasa, M. Mbweha, Botsitanana- Skardal, Gamalamamba, Churandy - Gao (59. Dreke), Th. Mbweha, Datwaneh (82. Mathlanec)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz