Úvod » Mistrovství světa 2015 - Haiti

MS - 15. den

publikováno 29.12.2015

Předposlední den MS byl ve znamení bojů o konečné umístění na 5. až 8. místě. V zápase o 7. místo se podruhé utkala mužstva Lesotha a Fidži. Zatímco v utkání ve skupině bylo úspěšnější Lesotho, tentokrát Fidži dominovalo a po vysokém vítězství se při své premiéře na MS může radovat z pěkného 7. místa. Večerní karibské derby o 5. místo nabídlo mnohem vyrovnanější podívanou, ze které nakonec odcházeli spokojenější fanoušci domácího týmu.

o 7. místo

Fidži - Lesotho  101:62 (23:16, 45:30, 79:48) /5-5/

Utkání přineslo jen průměrný basketbal, na obou mužstvech už byla znát únava po náročném turnaji. Více sil přece jen zůstalo hráčům Fidži, kteří po vyrovnaném průběhu odskočili v závěru první čtvrtiny a náskok navyšovali i ve čtvrtině druhé. Konečně opět našel střeleckou mušku Maquatawasu, přidal se i Kakalavosa  a Sovasova. Mladý lesothský výběr se naopak střelecky trápil,jediný Lebetsa jakžtakž držel krok se soupeři, ale to bylo málo. Ve třetí čtvrtině navíc Lesoťané přestali bránit, a to byla voda na mlýn střelcům Fidži. Příležitost využil náhradník Sisanana, který na palubovce strávil většinu druhé půle a nastřílel v ní 14 bodů. V závěru naskočil i nejlepší střelec Singh, který za posledních pět minut zaznamenal 8 bodů. Hráči Lesotha vůbec nestačili a už po třetí čtvrtině prohrávali o 31 bodů. V závěru ještě Fidži svůj náskok navýšilo a připsalo si vysoké vítězství a konečné 7. místo, které může být považováno za úpěch. Jeho výkony byly určitě oživením šampionátu, k výraznějšímu úspěchu v podobě postupu mezi poslední čtyři mnoho nechybělo.

Body: Maquatawasu a Sisanana po 18, Kakalavosa 16 - Liladze 14, Thetsane 13, Lebetsa 10. Nejlepší hráči: Sisanana 3,5 - Liladze 3,5. Celkem 26 (13,5:12,5). 2681 diváků.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz