Úvod » Mistrovství světa 2015 - Haiti

MS - 13. den

publikováno 20.12.2015 (aktualizováno 22.12.2015)

V Les Cayes se nejprve rozhodovalo o konečném umístění na 9. - 12. místě a večer se utkali poražení čtvrtfinalisté, kteří se stačili ještě po prohraných zápasech přepravit do nového prostředí.

Evropský souboj o předposlední místo vyhrálo San Marino, které v překvapivě otevřeném i divácky atraktivním zápase přestřílelo Andorru až v závěrečné čtvrtině. Po nich nastoupilo Nauru proti Madagaskaru. Nauřané po vyřazení jakoby ztratilo motivaci a odevzdaným výkonem v první půli darovalo vítězství Madagaskaru.

o 11. místo

Andorra - San Marino  99:119 (31:31, 50:59, 78:84) /5-5/

Očekával se opatrný boj s důrazem na obrany, ale opak byl pravdou. Oba týmy od začátku hrály hodně útočně, prakticky se nebránilo a střelcům se dařilo. Vypadalo to, jako by si hráči chtěli zlepšit zejména svoje osobní střelecké statistiky. Na straně domácích to byl zejména nadržený Jesús Martinez, který se poprvé objevil na soupisce a šanci využil. Prosazoval se i mladší bratr slavnějšího mistra světa Jordiho Guana Pepe, který rovněž jen za první hrací období zaznamenal 14 bodů. V dresu San Marina to byli hned čtyři hráči, kteří se dostali přes deset bodů. Také ve třetí části pokračoval zajímavý zápas ve stejném duchu.Sanmarinci,neustále udržovali mírný náskok, pod košem se prosazoval Schiazzi, se kterým měli pivoti Andorry hodně práce. Rozhodující trhák přišel v úvodu poslední čtvrtiny, kdy San Marino odskočilo na jedenáct bodů a Andorra už neměla síly na odpověď. V závěru už to byly oboustranné střelecké manévry, hra připomínala spíš exibici All Stars, vůbec se nebránilo, zato byly k vidění krásné akce a necelých patnáct stovek diváků si přišlo na své. Schiazzi zaokrouhlil svůj účet na třicet bodů a vytvořil rekord šampionátu v Haiti.

Body: Jesús Martínez 29, Pepe Guano 18, Llallas 17 - Schiazzi 30, V. Fanfaroni 22, Scraponi 20. Nejlepší hráči: Jesús Martínez 7,5 - Schiazzi 7,5. 1410 diváků.

o 9. místo

Nauru - Madagaskar  85:99 (18:24, 23:48, 53:68) /+1/6-5/

Madagaskar si vyšlápl na dalšího favorita, nutno říci, že mu úlohu usnadnil sám výběr Nauru a jeho laxní přístup v prvním poločase. První čtvrtina toho moc zajímavého nepřinesla, hrál se ospalý basket ve kterém Madagaskar o něo lépe střílel a čtvrtinu vyhrál o šest bodů. Ve druhé části Nauřané střelecky vyhořeli, navíc nedokázali pod útočným košem nic doskočit. Madagaskar vycítil šanci a postupně náskok navyšoval. Nauřanům nešly ani šestky, ze dvanácti proměnili jen tři, a tak na kontě měli po poločase tristních 23 bodů a pětadvacetibodové manko. Trenéra Gmzm bylo slyšet o přestávce v kabině až na palubovku, když promlouval hráčům do duše - v momentech, kdy nehrála hudba. A do druhé části vstoupili Nauřané opravdu jako vyměnění. Brzy stáhli ztrátu o deset bodů, ale Madagaskarci trpělivou hrou a takticky dobrým výkonem víc nedovolovali. V poslední čtvrtině už hráli Nauřané na riziko, střelba jim sice vycházela, ale už nestačili tak bránit. A i když se dokázali dostat až na ztrátu deseti bodů, Madagaskar vítězství uhájil. Nejvíce se dařilo nejlepšímu hráči Madagaskaru Ronwuanatsanovi, který přidal dalších 25 bodů ke svému střeleckému účtu, dobrý výkon podal po návratu do sestavy i Maharisananana. V naurském dresu se prosadil Daoteanawu, autor 21 bodů ve druhém poločasu, kdy se zozestřílel i Oabyxasfeb. Na zvrat to ale nestačilo, a tak Nauru končí až na 10. místě.

Body: Daoteanawu 21, Oabyxasfeb 16, Roben 11 - Ronwuanatsana 25, Maharinanana 18, Tamataorinave 12. Nejlepší hráči: Daoteanawu 5 - Ronwuanatsana 7. Celkem 26,5 (12,5:14). 1514 diváků.

Na pozápasové tiskové konferenci oznámilo San Marino svoji kandidaturu na příští MS v roce 2017 a s největší pravděpodobností bude úspěšné, protože zatím není znám žádný protikandidát. Zástupci Východní zóny souhlasí s kandidaturou San Marina. Zároveň oznámili předběžně zájem Indonésie o pořádání MS 2019 v Balikpapanu.

 

O 5. - 8. místo

Haiti - Fidži 86:71 (30:27, 52:39, 67:54)  /5-5/

Souboj poražených čtvrtfinalistů začal v Les Cayes zápasem domácího týmu proti Fidži. Utkáná začalo oboustrannou přestřelkou a diváci viděli v první čtvrtině vyrovnaný boj. Ve druhé části jakoby našli Haiťané ztracenou formu. Guyot několika rychlými úniky získal postupně dvouciferný náskok a v poločase bylo prakticky rozhodnuto. Ve druhé půli Haiťané navýšili své vedení až na 20 bodů. Závěr zápasu byl už oboustranně veden ve volnějším tempu, body už přibývaly jen sporadicky. Haiti si vybojovalo účast v boji o 5. - 6. místo, což je sice méně, než se čekalo, ale i tak bylo vítězství přijato diváky s povděkem.

Body: Marchand 17, Guyot 12, Magore a Haputo 11 - Singh 14, Sovasova a Kakalavosa 10. Nejlepší hráči: Marchand 3,5 - Ratotula 3. Celkem 25,5 (13,5:12). 2385 diváků.

Guadeloupe - Lesotho 96:74 (29:16, 43:35, 71:50) /5-5/

Také druhý zástupce Karibiku v Les Cayes zvítězil a zajistil tím divákům očekávané karibské derby. Sice by byli diváci toto derby raději viděli až ve finále, ale i tak bylo vítězství Guadeloupu přijato příznivě. Zápas se od začátku vyvíjel jednostranně ve prospěch karibského týmu. Už po 4 minutách byl rozdíl desetibodový a dále narůstal. Hráči Lesotha si nedokázali poradit se zónovou obranou soupeře, ani s rychlými protiútoky, které zakončovali hlevně Degen a Vardoux. Do poločasu sice Lesotho snížilo ztrátu na 8 bodů, ale ve druhé půli Guadeloupe opět odskočil na 20bodový rozdíl. Ten si pak udržoval až do konce zápasu. Byl to vcelku jednostranný zápas a vízězství Guadeloupu bylo zasloužené.

Body: Degen 22, Parin 16, Laffitte a Chanoble 11 - Mokhele 23, Thetsane 10, Nshotchi 9. Nejlepší hráči: Degen 6 - Mokhele 5,25. Celkem 26 (12,5:13,5), hlavně díky bodům Mokheleho. 2177 diváků.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz