Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Mistrovství světa 2015 - Haiti

MS - 11. den

publikováno 18.12.2015

Po dni odpočinku pokračoval šampionát v Les Cayes, kam se přesunula čtverřice mužstev, která nepostoupila do čtvrtfinále. Nejlépe změna prostředí svědčila hráčům Madagaskaru, kteří si zastříleli proti San Marinu. Hráči z Apeninského poloostrova nedokázali zopakovat výborný výkon z utkání proti Guadeloupu, tentokrát zaostali za soupeřem úplně ve všem. To druhý evropský zástupce Andorra si vedl o poznání lépe - proti Nauru sehrál vyrovnanou partii, která se rozhodla až na konci utkání. Andořané nakonec podlehli a o předposlední místo si to rozdají se svým evropským rivalem San Marinem.

Nauru - Andorra  87:81 (24:17, 46:35, 71:69) /+1/6-5/

Ačkoliv Nauru nastoupilo do zápasu s úplně novou základní sestavou, kdy se na postu rozehrávače objevil poprvé na šampionátu Akwibwanwrz a na lavičce zůstali Lennon, Ematenang i Hobart, po pěti minutách vedlo 20:8 a zdálo se, že utkání bude směřovat k jasnému vývoji. Jenže brzy přišly chyby a Andořané postupně začali ztrátu likvidovat. Dobře bránili, a když se střelecky chytil Juande Rodrigo, bylo skóre v 15. minutě 30:30. To už se hlásil o střídání Ematenang, jedno z příjemných překvapení v dresu Nauru. A svoji formu potvrdil i dnes. Během pěti minut nasázel 13 bodů a ještě třikrát vypíchl míč v obraně a dvakrát doskočil, čímž výrazně pomohl tomu, že do kabin se šlo za stavu 46:35 pro Nauru. Po změně stran se začalo oboustranně svižně, koše padaly rychle na obou stranách. Andořané ale o poznání lépe bránili a vycházely jim i trojky, kterých během třetí čtvrtiny zaznamenali hned pět, takže před poslední částí už prohrávali jen o dva body. V úvodu poslední čtvrtiny dokonce šli po dvou slepených koších Jesúse Martinéze do čtyřbodového vedení, ale pak opět zaúřadoval nejlepší hráč utkání Ematenang, který stav opět otočil. V zajímavém závěru už měli navrch Nauřané a utkání nakonec dovedli do vítězného konce, i když výkonem njak nepřesvědčili.

Body: Ematenang 22, Daoteanawu 13, Obqo 12 - Juande Rodrigo 16, Alzabal a Llallas po 13. Nejlepší hráči: Ematenang 6,5 - Juande Rodrigo 3,5 Celkem 25,5 (12,5:13). 1744 diváků.

Madagaskar - San Marino 126:74 (32:22, 61:44, 89:65)  /6-6/

Madagaskar podal zatím nejlepší výkon a doslova roznesl San Marino. Utkání bylo vyrovnané jen tři minuty, pak začali Madagaskarci svému soupeři unikat. Přesnou mušku měl zejména Tamataorinanave, jehož obrana San Marina nedokázala uhlídat. Postupně se rozstříleli i další hráči a náskok se neustále zvyšoval. Sanmarinci se sice snažili, ale zaostávali nejen střelecky, ale i v doskakováni. Jediný Lorenzo Fanfaroni měl pod oběma koši jakous takous úspěšnost. Poločas vyhrál Madagaskar o 17 bodů, což bylo vzhledem k průběhu utkání pro San Marino ještě přijatelné. Ve druhém poločase Madagaskar pokračoval ve své hře, San Marino při veškeré snaze nestačilo a jeho ztráta se postupně zvyšovala. V poslední čtvrtině už Sanmarinci rezignovali a Madagaskar naopak ještě vystupňoval tempo. Za posledních deset minut nastříleli jeho hráči 37 bodů a padalo to skoro všem, kteří se na palubovce vystřídali. Statická hra Evropanů byla vodou na mlýn rychlým křídlům Madagaskaru, která se snadno dostávala do úniků a dávala snadné koše. Konečný rozdíl 52 bodů je krutý, ale zasloužený.

Body: Ronwuanatsana a Rayamantsinanave 20, Rabinanandrabe 16 - Lorenzo Fanfaroni 17, Poli a Garone 12. Nejlepší hráči: Ronwuanatsana 4 - L. Fanfaroni 3,5. Celkem 24,5 (15:9,5). 1447 diváků.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz