Úvod » Mistrovství světa 2015 - Haiti

Los MS

publikováno 29.11.2015 (aktualizováno 30.11.2015)

   Týden před zahájením 27. mistrovství světa v basketbalu známe všech 12 účastníků, keří se v Haiti utkají o titul mistra světa. Šampionát proběhne převážně v nové hale v Port au Prince, zápasy o konečné umístění na 5. - 12. místě se budou hrát v Les Cayes.

Nová hala v metropoli Port au Prince vyrostla na místě staré haly, která byla zničena při zemětřesení. Její kapacita byla snížena na 6550 míst, všechna jsou k sezení. Byla postavena tak, aby odolala i otřesům 7. stupně Richterovy stupnice. V Les Cayes byla hala rozšířena, její kapacita je 2550 míst.

Známe tedy již všech 12 účastníků mistrovství. Zúčastní se obhájce titulu Guadeloupe, pořadatel a karibský mistr Haiti, dále mistři jednotlivých šampionátů: MIO reprezentují Seychely, Afriku Lesotho, AHM Nepál, Pacifik Nauru a Evropu Andorra. K nim přibyli vítězové pěti kvalifikačních skupin: z východní zóny San Marino, Fidži a Tahiti, ze západní zóny Zanzibar a Madagaskar. Nejpřekvapivějšími účastníky jsou San Marino a Madagaskar, které postoupily z výkonnostního koše B.

Los dopadl takto: 

Skupina A:

Guadeloupe

Fidži

Nepál

Lesotho

Nauru

San Marino

Skupina B:

Seychely

Madagaskar

Haiti

Tahiti

Zanzibar

Andorra.

V neděli 6. prosince již dopoledne šampionát zahájí zápasem San Marino - Lesotho, odpoledne po zahajovacím ceremoniálu uvidí diváci zápas Nauru - Nepál a večer se střetne Guadeloupe s Fidži. V pondělí začne skupina B zápasem Andorra - Tahiti, po něm se budou hrát zápasy Zanzibar - Haiti a Seychely - Madagaskar. Všechny zápasy kvalifikačních skupin se budou hrát v Port au Prince, pak bude následovat den volna. Týmy z 5. a 6. místa ze skupin se přesunou do Les Cayes, kde budou pokračovat zápasy o konečné umístění, k nim se posléze přidají i poražení čtvrtfinalisté. Celý turnaj zakončí finálový zápas 22. prosince.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz