Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Pohárové soutěže

publikováno 23.06.2015

Závěr sezony obstaraly závěrečné boje v národních pohárech, které definitivně odpověděly na otázku, kdo bude v příštím ročníku reprezentovat jednotlivé země v poháru FIFAC.

Sikkim

Do semifinále se překvapivě jako jediný druholigový tým probojoval Lachen, který ale měl těžkého protivníka v podobě čerstvého mistra FC Gangtok. První utkání se hrálo v Gangtoku a domácí k zápasu zejména v jeho první půli přistoupili dost laxně. Nakonec přece jen vybojovali povinné vítězství, nicméně tři inkasované branky trenéra Haugleeho nijak nepotěšily. V odvetě v Lachenu domácí dlouho drželi nadějnou remízu, o kterou ale v závěru přišli dvěma slepenými brankami a z postupu se nakonec radoval favorit. Přesto Lachen nezklamal a odehrál dva vyrovnané zápasy. Druhé semifinále bylo mnohem otevřenější, souboj mezi Geyzingem a Dikchu měl mírného favorita v třetím týmu ligy Dikchu, které po remíze v Geyzingu využilo domácího specifického prostředí a po jasné výhře postoupilo opět po roce do finále.

Geyzing Glaciers - Dikchu Athletics 3:3 (3:1)

7. E.Shari 0:1, 15. Gyorko 1:1, 24. Prakottri (Bharati) 2:1, 28. Ringla (Namgyapa) 3:1, 50. Ma Kchwei (Trankore) 3:2, 90. Srawasidorakwe (vlastní) 3:3

FC Gangtok - FC Lachen 5:3 (1:2) /+2/

9. O. Chepkoy 0:1, 12. Nyimche 1:1, 33. Solopholok (Lakshmathi) 1:2, 55. Do Ho Wen (Ordup) 2:2, 64. Lepkolakhyat (Ordup) 3:2, 67. T.R. Chepkoy (př. kop) 4:2, 79. Lakshmathi (Kennedy) 4:3, 83. Ratnakulay 5:3

Dikchu Athletics - Geyzing Glaciers  5:1 (3:1) /+1/

2. S. Mandardanjan (Ma Kchwei) 1:0, 6. Prandholing 2:0, 16. Soplay (S. Mandardanjan) 3:0, 31. Gyorko (Surman) 3:1, 69. Norgay 4:1, 83. Norgay (E. Shari) 5:1. Ihned po skončení utkání diváci zaplavili plochu, aby si na památku vytrhli drn z trávníku, což byl velký boj, trávy na hřišti už moc nezbylo. Stadion projde rekonstrukcí a do začátku Poháru FIFAC by měl být nainstalován umělý povrch a tribuny osazeny 915 novými sedačkami.

FC Lachen - FC Gangtok 1:3 (0:1) /-1/

15. Saikuri (Lamyen) 0:1, 71. Siwari 1:1, 85. Ratnakulay (Lepkolakhyat) 1:2, 89. Getchering (Ratnakulay) 1:3.

Finále

Finálový souboj v Gangtoku hraný na hřišti Icemans přinesl boj plný zvratů, který rozhodlo až prodloužení. V první půli svoji převahu využilo Dikchu ke vstřelení dvou branek a zdálo se, že o držiteli trofeje je rozhodnuto. Hráči FC totiž předvedli hodně mdlý výkon a Yatsa vůbec neohrozili. Po změně stran se ale vše změnilo T. R. Chepkoy brzy snížil a pak dvěma slepenými brankami ligový mistr dokonce otočil skore. Utkání po slabém úvodu gradovalo a Dikchu velkou bojovností rovněž během tří minut otočilo skore. Když už se zdálo, že Dikchu vedení uhájí, zahrál v tísni malou domů z velké dálky Prandholing a obloučkem pod břevno zaskočil Yatsa. Po pěti minutách prodloužení se po přesné přihrávce nejlepšího ligového nahrávače Ma Kchweie trefil mezi nohy Mukerdjeeho Soplay a stal se hrdinou Dikchu, které už vedení uhájilo až do konce a obhájilo Sikkimský pohár.

Dikchu Athletics - FC Gangtok  5:4 (2:0, 4:4)

7. S. Mandardanjan 1:0, 43. Trankore (Ma Kchwei) 2:0, 53. T.R. Chepkoy (Getchering) 2:1, 67. T.R. Chepkoy 2:2, 69. Thapuraj 2:3, 79. Norgay 3:3, 82. S. Mandardanjan 4:3, 89. Prandholing - vlastní 4:4, 95. Soplay (Ma Kchwei) 5:4.

 

Bhútán

Thimbu Yetties nepovedené jaro korunovali i v Druk Cupu, kde nečekaně v semifinále vypadli s Raidakem Chhukha. Jejich naděje na Pohár FIFAC tak držel jejich přemožitel, který se ve finále utkal s Hatisarem, který s přehledem vyřadil Paro. Jenže fanoušci Yetties, kteří ve finále na svém hřišti hráčům Raidaku vytvořili téměř domácí prostředí, nakonec odcházeli zklamaní, Hatisar totiž ve finále těsně vyhrál a ziskem Druk Cupu si vybojoval účastnické místo v poháru FIFAC. Yetties se tak po dlouhé době na mezinárodní scéně nepředstaví.

Semifinále:

Paro Druks - Hatisar Chillies  1:4 (1:2)

Hatisar Chillies - Paro Druks  4:1 (2:1) /+1/, postoupil Hatisar

Raidak Chhukha - Thimbu Yetties  2:2 (2:1)

Thimbu Yetties - Raidak Chhukha  3:4 (0:2) /+1/, postoupila Chhukha

Finále

Hatisar Chillies - Raidak Chhukha  2:1 (2:1) /+1/

4. Kemling 1:0, 41. Tiraknapachchuri 2:0, 44. Parda 2:1

Hatisar se dočkal zisku domácího poháru po dlouhých 17 letech.

 

Barma

Nečekaný mistr ligy Ywei Laputta korunoval povedené jaro ziskem domácího poháru. Když ve finále hraném v Yenangyaungu zdolal Falam až po prodloužení. Předtím hráči Laputty v boji o finále vyřadili poslední Tararingapatam po dvou vítězstvích, Falam po remíze v Yenangyaungu doma svého soupeře s přehledem přehrál a už postupem do finále si zajistil účast v Poháru FIFAC i pro příští rok.

Semifinále:

Ywei Laputta - FC Tararingapatam  2:1 (1:0) /+1/

FC Tararingapatam - Ywei Laputta 1:3 (1:1), postoupila Laputta

Yenangyaung Myan Myins - Falam Tigres  2:2 (1:2)

Falam Tigres - Yenangyaung Myan Myins  4:1 (2:1), postoupil Falam

Finále

Ywei Laputta - Falam Tigres  3:2 (2:1, 2:2)

Ve vyrovnaném utkání šli dvakrát do vedení hráči laputty, ale soupeř vždy dokázal srovnat. Po hodině hry už to byl spíše taktický boj, oba týmy se hlavně snažily neudělat další chybu, a tak zápas dospěl až do prodloužení. V něm měli více sil hráči Laputty, kteří prokázali větší vůli po vítězství a nakonec jejich aktivita vyústila v rozhodující branku pět minut před koncem. Laputta tak obhájila zisk poháru a navíc vybojovala ceněný double. Falam z třetího místa postoupil do Poháru FIFAC.

 

Andamany

Andamanský pohár ovládl stejně jako ligu tým Eleven Shooters. V semifinále rozhodli Střelci o postupu už v prvním zápase, kdy nasázeli Nachuge půltucet branek, v odvetě se spokojili s remízou. Ve druhém semifinále se utkali zástupci ostrovů. Ti z Rutlandu na domácím hřišti nejprve porazili ostrovany ze Sentinelu, aby v odvetě na Sentinelu v dešti, bouřce, na rozbahněném terénu za prakticky neregulérních podmínek uhájili bezbrankovou remízu a postoupili. Finále se hrálo na domovském stadionu Port Blair Uppers, takže Eleven Shooters, kteří sídlí rovněž v Port Blairu, měli daleko větší diváckou podporu. Hráči Rutlandu ale dlouho odolávali, výborný brankář Seru svými zákroky doslova přiváděl Střelce k zoufalství. Nakonec ale kapituloval po střele Mukeshwana necelých dvacet minut před koncem a Shooters tak získali double.

Semifinále:

Rutland Snakers - Sentinel Jets  4:2 (3:1)

Sentinel Jets - Rutland Snakers 0:0

Eleven Shooters - Nachuge Typhoons 6:2 (2:2) /+1/

Nachuge Typhoons - Eleven Shooters  2:2 (2:1)

Finále:

Rutland Snakers - Eleven Shooters  0:1 (0:0)

73. Mukeshwan

Spolu s oběma finalisty postupuje do Poháru FIFAC také Garacharama FC.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz