Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Livescore

Svazijsko - Lesotho

publikováno 28.05.2015

Vítejte ve svazijském Nhlanganu, kde se za pár minut začne utkání B skupiny kvalifikace MS mezi Svazijskem a Lesothem. Oba týmy v prvním kole prohrály a tak mají co napravovat. Ve Svazijsku panuje krásné počasí, je asi 26 stupňů a jasná obloha. Diváci už zaplňují tribuny stadionu v Nhlanganu, vypadá to, že utkání bude mít velmi dobrou kulisu.

Svazijsko 3:1 (1:1) Lesotho

 

  * Z Nhlangana je to pro dnešek všechno, ale už zítra se přihlásíme z Mauritiu z dalšího zápasu kvalifikace MS mezi mužstvy Mauritiu a Bermud. Do té doby nashledanou. Přenos začne jako dnes, to je v 18 hodin.
90´   Rozhodčí Jablonický se rozhodl nenastavovat a zápas končí. Viděli jsme dobrý zápas zejména zásluhou domácího mužstva. Kromě úvodních minut bylo po celý zápas lepším týmem, často se dostávalo do střeleckých pozic a jen díky Turukwemu v brance Lesotha dalo jen tři branky. Lesotho dnes zklamalo. Jen v úvodu zápasu bylo aktivnější, ale po vedoucí brance postupně vyklidilo pole. Ve druhém poločase se hosté nedostali k jediné sttřele na domácí branku.
89´   Domácí drží míč a nepůjčují jej soupeři, Lesoťané však už nijak neatakují, zdá se, že se smířili s tím, že dnes bodovat nebudou. Diváci doprovázejí hru skandovaným potleskem a tanci v hledišti. Dozvídáme se, že dnes zápas sledovalo 1326 diváků.
87´ X Poslední střídání zápasu. U hostí odchází Lowu, zbytek zápasu dohraje Meshuge.
85´   Tomas toho má opravdu dost, ještě v neděli pomáhal v lize Moravy zachránit Klepáčov a už ve čtvrtek patřil k nejlepším na hřišti i na opačné polokouli Země.
84´ X A také střelec třetí branky Tomas si jde odpočinout. Nahradí jej Gao.
83´ XX Obě střídačky signalizují střídání. U hostí odchází Tupakosi, přichází Babulca. A u domácích opouští hřiště střelec první branky Mgwam, přichází Thromasi.
80´   Tupakosi fauluje Tomase, přímý kop zahrává Mazibuko. Namísto očekávaného centru střílí přímo na branku, vystrašil Turukweho, ale branku netrefil.
77´ X Střídání je tady. Odchází střelec druhé branky Balimwi, přichází Bwluwi a staví se do obrany na Balimwiho místo.
76´   Po třetím gólu se opět tempo hry zpomalilo, přece jen toho v horkém počasí mají hráči dost. Chystá se střídání i v domácím dresu.
73´   Lesotho se dostává snad poprvé ve druhém poločase do náznaku šance. Nový muž na hřišti Kirimbagali posílá do běhu míč Tsebonyamovi, který ale nestihl vystřelit, míč mu unikl do autu.
69´ X Lesotho ihned střídá. Siladze odbíhá ze hřiště, přichází Kirimbagali.
69´ !!! Svazijsko právě střílí branku! Po rohu přišla další minela Siladzeho, který namazal přímo Kokuovi. Tel byl sice ve vyložené šanci, avšak našel ještě před brankou Tomase, který snadno uklidil do prázdné branky. Domácí zvyšují na 3:1.
68´   Siladze sice získal míč, ale poslal míč Turukwemu tak nešikovně, že ten jen s námahou vyráží na roh. Domácí se dožadují nepřímého kopu za ruku po malé domů, ale rozhodčí ukazuje, že to bude jen roh.
66´   Hráči Lesotha jsou pod velkým tlakem. Další centr do vápna likviduje Turukwe a dlouhatánským výkopem posílá míč až k domácí brance. Tunguragu se snad poprvé ve druhém poločase dotkl míče.
62´   Svazijci přišpendlili soupeře před branku. Serii hned čtyř rohů obrana s námahou odvrátila, obléhání zakončil Koku střelou zblízka, kterou Turukwe zázračně chytil a může uklidnit spoluhráče.
59´   Další centr letí na branku Lesotha. Centruje Mazibuko, Turukwe však vybíhá a bere míč přímo z hlavy nabíhajícího Koku.
57´   A Svazijce vedoucí branka povzbudila. Tomas se dostal do střelecké pozice, utěšená rána však končí těsně nad brankou.
55´ !!! Svazijsko právě střílí branku! Rohový kop rozehrál Tomas nakrátko na Mhlagu, který odcentroval, ve vápně nejvýš vyskočil Balimwi a Turukwe byl na jeho hlavičku krátký. Svazijsko se ujímá vedení 2:1.
52´   Míč se dostává opět před branku Lesotha. Nejblíže k němu má Zulu, který se pokouší vystřelit, ale neuvěřitelně promáchl. Míč se však odrazil od rozhodčího zpět k Zuluovi, který tentokrát trefil míč, ale vůbec ne branku. Jeho rána letí někam do prvního patra nedalekého domu za brankou.
49´   Opět diktují tempo Svazijci. Centr z pravé strany letí na kopačku Tse-tseho, který to zkouší asi z 18 metrů, Turukwe chytá.
47´   Hned zkraje dávají Svazijci najevo, že touží po třech bodech. Asi 30 metrů od branky se dostal k míči Balimwi a nijak se nerozpakoval, jeho rána končí asi metr vedle branky Turukweho.
46´   Začal druhý poločas, obě mužstva nastoupila ve stejných sestavách, v jakých zakončila první poločas.
45´   Přímý kop skončil na zdi hostujícíh hráčů a vzápětí rozhodčí ukončil první poločas. Po slabším začátku se Svazijci rozehráli k dobrému výkonu, soupeře přehrávali, byli aktivnější v střelbě a zaslouženě vyrovnali. Co přinese druhý poločas, se dozvíme asi za čtvrt hodiny.
44´   Hodně komická situace! Rozhodčí Jablonický odpískal faul Shanovi. Kushunga ale špatně pochopil gesto rozhodčího, rychle rozehrál na Lowu, který pádí k domácí brance a netečnému Tunguraguovi střílí gól. Pak se ale velmi diví, když mezitím rozhodčí na opačné straně staví zeď a přímý kop mají ve svůj prospěch domácí. Pozoruhodné je, že si Jablonický vůbec nevšiml, že Lowu na druhé straně se snaží hrát. Diváci se aspoň pobavili.
42´   Lesotho se dostává před branku domácích, ze druhé vlny si nabíhá Kushunga, jeho střela sice byla přesná, ale slabá a Tunguragu s ní neměl příliš práce.
38´   Na druhé straně se dostal ke střeleckému pokusu Tsebonyame, ale jeho ránu zblokoval Balimwi na roh. Z rohu není nic, Lowu jej poslal za branku.
36´   Do proiútoku se dostává domácí tým. Zulu prošel po levé straně, před branku mu nabíhá Koku, ale Zulu promarnil možnost přihrát do gólové pozice a ze slibně vyhlížející akce není nic.
33´   Tempo se po vyrovnávací vrance poněkud zklidnilo. Hraje se víc ve středu hřiště, míč mají sice častěji na kopačkách hráči Lesotha, ale jejich rozehrávku zachytává domácí obrana daleko před svou brankou.
30ˇ !!! Svazijsko právě střílí branku! Po rohu se dostal odražený míč mimo vápno, kde se jej zmocnil Mgwam, obešel Tupakosiho a dostal se do střelecké pozice před Turukweho. Technicky kolem brankáře posílá míč do sítě a vyrovnává na 1:1.
28´   Svazijci přitlačili soupeře před branku, získali další roh. Po něm se dostal na penaltovém bodu k hlavičce Bebele, jeho oblouček kontroluje Turukwe, míč končí vedle branky.
26´   Mazibuko je při chuti, další dalekonosný pokus ale končí vysoko nad brankou Turukweho.
22´   Svazijci se dostali do tlaku, hraje se převážně na polovině Lesotha. Další dalekonosnou střelu vysílá na branku Mazibuko a Turukwe má co dělat, aby míč vyrazil na roh.
18´   Lesotho se dostalo na domácí polovinu. Tungura posílí na domácí branku přetažený centr, Tunguragu se jen dívá, jak míč letí několik metrů nad hlavami hráčů a směřuje za branku.
16´   Centr Deweda srazil Debacle na roh. Tomas rozehrál nakrátko na Koku, který prošel do vápna a z úhlu se pokusil překvapit Turukweho. Trefil však jen boční síť.
12´   Konečně se ke slovu dostali i domácí. Dewedo potáhl míč, přenechal jej do tandemu Mhlaguovi, který vyslal první střelu na branku Turukweho. Nebyla však nijak nebezpečná.
  Branka domácí poněkud zmrazila. Další nepřesnou rozehrávku zachytil Siladze, ale naštěstí pro domácí nepřesně přihrál na Buthanyambasiho, který se na spoluhráče zlobí.
!!! Lesotho právě střílí branku! Nepřesnou rozehrávku Bebeleho zachytil Tsebonyame, potáhl si míč a nikým neatakován střílí z hranice vápna přesně k tyči. Tunguragu nestačil zareagovat, Lesotho se ujímá vedení 0:1.
  Domácí se nemohou vymanit z vlastní poloviny. Soupeř drží míč a pokouší se o přihrávky na některého z útočníků, operujících před pokutovým územím. Svazijci jen odkopávají.
  Zápas začal. Lesotho kombinuje na vlastní polovině, ale brzy letí dlouhý nákop na nabíhajícího Buthanyambasiho. Toho odzbrojil Mazibuko, Lesotho bude vhazovat v blízkosti domácí branky.
-1´ * Obě mužstva už nastoupila, zazněly hymny obou zemí, rozhodčí spolu s kapitány vylosoval strany, Svazijci volí stranu po slunci, výkop bude mít Lesotho.
-5´ * V prvním kole skupiny B Lesotho podlehlo doma týmu Andaman 0:1, Svazijsko se představilo na Guadeloupu, kde rovněž nebodovalo, podlehlo domácímu týmu 1:3.
-10´ * Rozhodčím zápasu bude zkušený moravský sudí Jablonický.
Ještě zajímavost: Oby týmy se střetly i v reálném fotbale, a to 20. května v rámci poháru COSAFA. Svazijci byli úspěšnější, porazili Lesotho 2:0.
-15´ * Máme tady sestavy obou týmů.
Svazijsko: Tunguragu - Balimwi, Mhlagu, Bebele, Mazibuko - Dewedo, Tse-tse, Zulu - Tomas, Koku, Mgwam.
Lesotho: Turukwe - Tupakosi, Shan, Kushunga, Debacle - Tungura, Siladze, Kakungele - Buthanyambasi, Tsebonyame, Lowu.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery