Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - 9. kolo: Himalaya ztratila vedení

publikováno 14.05.2015

V předposledním kole byl hlavním magnetem souboj vedoucích týmů. V urputném souboji sice Himalaya brzy vedla, ale trpělivá hra FC Gangtok nakonec slavila úspěch, ve druhé půli už měli hráči FC více ze hry a zaslouženě vyhráli. Himalaya tak pokračuje ve slabších výkonech, po excelentním podzimu v jarní části získala pouze tři body za remízy a sen fanoušků o zisku titulu po dvaceti letech se pomalu rozplývá. Nicméně rozhodnuto zdaleka není a do hry o prvenství se zapojilo také Dikchu po vítězství nad Icemans. První tři týmy dělí jediný bod, a tak poslední kolo bude hodně zajímavé. Na druhém konci tabulky se zdá být rozhodnuto. Geyzing vybojoval na hřišti Sherpy cennou remízu a vzdálil se Icemans na tři body. Oba týmy ale hostí soupeře, kterým jde o titul, takže nikdo si nemůže dovolit nic vypustit. Jediný tým, který může zůstat v klidu, je Sherpa. Ta je zachráněna a šanci na lepší než 4. místo už nemá. V posledním kole Sherpové zajíždějí na hřiště vedoucího FC Gangtok, který bude pod tlakem, jistotu prvenství mu zajistí pouze vítězství bez ohledu na ostatní zápasy.

Sherpa Club Gangtok - Geyzing Glaciers  1:1 (1:0)

Oba týmy hrály od začátku s nasazením, ale chyběla přesnost přihrávek, a tak se většinou hrálo mezi oběma šestnáctkami. Domácí po půlhodině hry přece jen získali převahu, rozehrál se Kelekele, který byl hlavním tahounem mužstva a Deva v brance Glaciers měl najednou poměrně dost práce. Všechny šance domácích ale dokázal zlikvidovat, až na jednu. Minutu před koncem poločasu Kelekele zahrával rohový kop, obrana Glaciers zapomněla na Phuncchoga, který zblízka otevřel skore.  Do druhé půle zkušený stratég Hanarvarjee opět poslal do hry třetího útočníka a tento tah znovu vyšel. Uvidíme, zda se s touto variantou Glaciers představí i v semifinále Poháru FIFAC v Barlow. Glaciers si vypracovali převahu a výsledkem bylo vyrovnání z kopačky Ringly. Glaciers sahali i po vítězství, ale v domácí brance se rozchytal k velkému výkonu Ganchheng a další branku už nepustil. V závěru Glaciers polevili a podvědomě se šetřili na odvetu Poháru FIFAC a spokojili se s bodem.

Branky: 44. Phuncchog (Kelekele) 1:0, 58. Ringla 1:1. Rozhodčí Rajangiri /2/, ŽK Riberi, Hathi (GEY), 895 diváků.

Himalaya Gangtok - FC Gangtok  1:3 (1:1)

Souboj o první místo začali lépe domácí. Z úvodního náporu, kdy se hrálo zejména na polovině FC, se zrodila vedoucí branka, kterou připravil Rakwa. Ten si pohrál s obranou hostí, dvojitými jesličkami posunul míč Sindjatnanthyovi, který přesnou střelou o tyč rozjásal zaplněné tribuny. Hosté ale postupně přitvrdili hru a mnohem aktivněji napadali a to na domácí tým platilo. Pod tlakem začali domácí chybovat a znervozněli. Hráči FC ale také neoplývali přesností, a tak diváci sledovali spíše urputný boj, než nějakou pohlednou podívanou. Více ze hry ale postupně získávali hosté a po půlhodině se po přesném pasu mladého Lepkolakhyata prosadil Do Ho Wen. Barmský útočník byl hlavní postavou i po změně stran. Pro Bhattriho představoval největší nebezpečí, ale domácí brankář byl vždy pozorný. Himalaya už ve druhé půli nic moc nepředvedla, spíše se zaměřila na bránění remízy, ale to se nevyplatilo. Závěr utkání patřil už jasně dominujícím hráčům FC a v 83. minutě se po Do Ho Wenově přihrávce prosadil Thapuraj. V poslední minutě navíc fauloval Birandra Do Ho Wena v pokutovém území a sám Do Ho Wen z penalty zpečetil zasloužené vítězství a posun na 1. místo tabulky.

Branky: 7. Sindjatnanthya (Rakwa) 1:0, 36. Do Ho Wen (Sindjatnanthya) 1:1, 83. Thapuraj (Do Ho Wen) 1:2, 90. Do Ho Wen (penalta) 1:3. Rozhodčí Chopyal /1/, ŽK Birandra (HIM), 1705 diváků.

Dikchu Athletics - Gangtok Icemans  3:2 (1:0) /+1/

Hodně neštastný zápas pro Icemans, kteří byli většinu zápasu na obávaném drnovišti v Dikchu lepší. Doplatili však na slabší den brankáře Lamachheho, který v 19. minutě pustil chytatelnou střelu Sumatry a pomohl domácím do vedení. Ti do té doby hráli hodně pasivně a vícemené se bránili tlaku soupeře. Yatso v brance ale mužstvo několikrát podržel a zejména díky jeho výkonu šli domácí do kabin za těsného vedení. Ani po změně stran se obraz hry příliš neměnil. Icemans  měli optickou převahu, ale do vyložené šance se nedostali, naopak po ojedinělé akce domácích zvyšoval Ma Kchwei na 2:0. A když v 70. minutě opět za přispění nejistého Lamachheho vstřelil Elden Shari třetí branku, zdálo se rozhodnuto. Icemans ale bojovali až do konce a dvěma slepenými brankami zdramatizovali utkání. v závěru dokonce mohl vyrovnat střídající Chorba, ale Yatso vytáhl zákrok dne a pomohl svému týmu k důležitému vítězství, které dává Dikchu naději na zisk mistrovského titulu.

Branky: 19. Sumatra 1:0, 52. Ma Kchwei 2:0, 70. E. Shari (S. Mandardanjan) 3:0, 77. N. Sharma (Lhotspa) 3:1, 79. Ruptsang (Prikhale) 3:2. Rozhodčí Lingyam /0/, ŽK Bhangutta, Nyingtam (ICE), 880 diváků.

1. FC Gangtok 9 5 1 3 19:17 16
2. Himalaya Gangtok 9 4 3 2 24:16 15
3. Dikchu Athletics 9 4 3 2 21:14 15
4. Sherpa Club Gangtok 9 3 2 4 16:13 11
5. Geyzing Glaciers 9 2 4 3 16:24 10
6. Gangtok Icemans 9 2 1 6 17:29 7

Střelci:

Letošní ročník nemá kanonýra a zdá se, že k vítězství v tabulce střelců bude stačit nejméně vstřelených branek v historii. Stále je na čele Taipchung z Himalaye se šesti zásahy, jeho pronásledovatel Lattam ze stejného mužstva se zasekl a už čtyři zápasy vyšel naprázdno, totéž platí i o druhém útočníkovi Rakwovi, který neskoroval dokonce pět zápasů. Na druhé místo se dotáhl Sumatra z Dikchu, hrající ve výborné formě a táhnoucí své mužstvo k historickému úspěchu. 

6 - Taipchung (HIM)

5 - Lattam (HIM), Sumatra (DIK)

4 - T.R. Chepkoy (FCG), S. Mandardanjan (DIK)

Poslední kolo:

Nejblíže k prvenství má FC Gangtok, který doma hostí Sherpu, oba pronásledovatelé zajíždějí na hřiště soupeřů: Himalaya bude bojovat na půdě Icemans a Dikchu v Geyzingu, který na jaře ještě neprohrál. Ceká nás zajímavé a napínavé vyvrcholení 36. ročníku ligy.

Geyzing - Dikchu

Icemans - Himalaya

FC Gangtok - Sherpa /+1/

 

2. liga

O účastníkovi baráže je rozhodnuto. Singtam sice ztratil třígolové vedení v Manganu, nakonec ale remíza stačila, protože Namchi překvapivě prohrálo v Pemayangtse a ztratilo šanci bojovat o postup. V posledním utkání se Lachen rozešel s Black Hats bez branek. Singtam poprvé vyhrál druhou ligu a na začátku června se utká s posledním týmem nejvyšší soutěže ve dvojzápase o účast v příštím ročníku.

Real Mangan - Singtam Wilds  3:3 (1:3)

8. Sikhtar 0:1, 27. Lapkya 0:2, 31. Sikhtar 0:3, 34. Drukpal 1:3, 73. Baburajee 2:3, 83. Drukpal 3:3.

Pemayangtse Red Monks - Namchi Storm  3:1 (2:1)

2. Polden 1:0, 21. Subba 1:1, 39. Gurkkim 2:1, 88. Shkrshma 3:1

FC Lachen - Black Hats  0:0

1. Singtam Wilds 9 6 3 0 24:10 21
2. Namchi Storm 9 5 1 3 14:13 16
3. Real Mangan 9 3 4 2 16:13 13
4. FC Lachen 9 3 2 4 10:15 11
5. Pemayangtse Red Monks 9 1 4 4 9:16 7
6. Black Hats 9 0 4 5 7:13 4

Střelci:

5 - Sikhtar, Nandhpar (SIN) Drukpal, Baburajee (MAN)

3 - Rapkotti, Lapaling (SIN), Sapkya (NAM), Mishra (LAC)

Poslední kolo:

Singtam - Lachen /+1/

Black Hats - Pemayangtse

Namchi - Mangan

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery