Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga - 8. kolo. Nic není rozhodnuto, favorité klopýtli.

publikováno 01.05.2015

Nebývale vyrovnaný je letošní ročník 1. ligy v Sikkimu. V podstatě každý může porazit každého a potvrdilo se to i v 8. kole, kdy první dva celky své zápasy prohrály, takže se tabulka vyrovnala a dvě kola před koncem ještě čtyři celky mohou pomýšlet na zisk titulu. Vedoucí Himalaya poprvé v sezoně prohrála a potvrdila pokles formy - na jaře dosud nevyhrála. Její přemožitel Sherpa se tak posunul na 4. místo a za příznivých okolností může ještě bojovat o 1. místo. Stejně tak je ale blízko i baráže. FC Gangtok doma v pěkném zápase neudržel proti Dikchu poločasové vedení, soupeř po změně stran podal snad nejlepší výkon v letošním ročníku a zaslouženým vítězstvím se dotáhl jen na tři body od vedoucí Himalaye. Důležité bylo také utkání dvou posledních týmů tabulky. Geyzing zejména díky výborné první půli potvrdil jarní neporazitelnost a po dlouhé době opustil poslední místo. Na to klesli poražení Icemans a jejich situace už je dost vážná, navíc majív posledních dvou kolech hodně těžký los. Přivézt body z Dikchu a porazit doma Himalayu bude pro rozklížené mužstvo čtrnáctinásobného mistra hodně náročná mise.

Geyzing Glaciers - Gangtok Icemans  4:3 (3:0)

V první půli bylo na hřišti vidět jediné mužstvo. Domácí zcela ovládli hru a soupeř jen bránil. A to ještě dost špatně, protože i přes veškerou snahu Lamachheho v brance míč třikrát skončil v síti. Icemans dopředu nevyprodukovali nic, co by ohrozilo Devu v brance, útočné duo Šára -Tripuri nebylo prakticky vidět. Oba borci už pět kol neskorovali, přesto jim trenér Benzin neustále dává příležitost v základu, což je až s podivem. Po změně stran prospěla Icemans střídání, když za špatného Raswina v obraně nastoupil Namgyal Sharma a mladého Chungpoka, který si v záloze odbyl prvoligový křest, nahradil Sittarne. Icemans se zvedli, rozehrál se Linthi a po čtvrthodině hry to po brankách Sharmy a Linthiho bylo už jen 3:2. Domácí spasil obránce Namgyapa, který po ojedinělé útočné akci vyskočil nejvýš a hlavou poslal míč za záda Lamachheho. Hra se pak vyrovnala a i když Sittarne v závěru snížil a znovu zdramatizoval utkání, domácí cennou výhru udrželi a odsunuli tak Icemans na dno tabulky.

Branky: 14. Bharati 1:0, 27. Rumbat 2:0, 43. Prakottri (Surman) 3:0, 52. N. Sharma (Ruptsang) 3:1,57. Linthi (Tsapkal) 3:2, 74. Namgyapa (Gyorko) 4:2, 86. Sittarne (Linthi) 4:3. Rozhodčí Rajangiri /2/, ŽK Nyingtam (ICE), 691 divák.

FC Gangtok - Dikchu Athletics  1:2 (1:0)

Nejlepší utkání kola! Domácí začali lépe a brzy se dostali zásluhou Chepkoye do vedení. Dikchu ale už není tým, který je v 1. lize pouze na návštěvě. Brzy vyrovnalo hru a dostávalo se i do šancí. Ty ale končily na dobré obranné hře domácích. Oba reprezentační brankáři několikrát potvrzovali své kvality, a tak do kabin se šlo za těsného vedení FC. Druhá půle už překvapivě patřila hostům. Vytvořili si optickou převahu, ale branka stále nepřicházela. Naopak po rychlé akci domácích musel po střele Lompaka zaskakovat na brankové čáře za už překonaného Yatsa Sumatra. Výborně hrající Sumatra byl i u vyrovnávací branky, když se tvrdou ranou podél zdi trefil z přímého kopu. Vyrovnání ještě zvýšilo aktivitu na straně hostů, kteří se nechtěli spokojit s jedním bodem. Jejich úsilí přineslo ovoce deset minut před koncem, kdy se k dorážce po zmatku před Mukerdjeem dostal míč k Lhendupovi a čerstvý reprezentant zajistil Dikchu zasloužené vítězství. Domácí už neměli sil na obrat, a tak nevyužili zaváhání Himalaye k postupu na první příčku.

Branky: 13. T.R. Chepkoy (Balsir) 1:0, 69. Sumatra (př.kop) 1:1, 81. J. Lhendup 1:2. Rozhodčí Khambe /0/. ŽK Chendai, Chotto - S. Mandardanjan. 1404 diváci.

Sherpa Club Gangtok - Himalaya Gangtok 3:1 (3:0)

Druhé utkání v Gangtoku se hrálo až navečer a hráči Himalaye tak věděli o zaváhání FC. Vítězství by jim přineslo téměř rozhodující pětibodový náskok, jenže nestalo se. Aktuální forma největšího adepta na mistrovský titul po první polovině soutěže není zdaleka taková, jako na podzim a Šerpové toho dokázali využít. Velmi rychle se dostali do dvoubrankového vedení a měli hru pod kontrolou. Soupeř dělal dost chyb a kombinace mu nevycházely, domácí dobře vykrývali prostory a po půlhodině hry po průniku výborného Mukeshiho Gyampo potřetí rozjásal domácí fanoušky.Druhý poločas patřil hostům, Šerpové ubrali z tempa a soustředili se na bránění vedení. Birandra sice po deseti minutách snížil, ale víc už domácí soupeři nedovolili a zaslouženě vyhráli.

Branky: 10. Sharma Sherpa (Nangapar) 1:0, 16. Zemek (Phuncchog) 2:0, 34. Gyampo (Mukeshi) 3:0, 55. Birandra (Khansavatinghe) 3:1. Rozhodčí Chopyal /0/, ŽK Chhwangi (SHE), 1501 divák.

1. Himalaya Gangtok 8 4 3 1 23:13 15
2. FC Gangtok 8 4 1 3 16:16 13
3. Dikchu Athletics 8 3 3 2 18:12 12
4. Sherpa Club Gangtok 8 3 1 4 15:12 10
5. Geyzing Glaciers 8 2 3 3 15:23 9
6. Gangtok Icemans 8 2 1 5 15:26 7

Střelci:

6 - Taipchung (HIM)

5 -  Lattam (HIM)

4 - Sumatra, S. Mandardanjan (DIK), T.R. Chepkoy (FCG)

Příští kolo:

Sherpa - Geyzing

Himalaya - FC Gangtok

Dikchu - Icemans /+1/

 

2. LIGA

V souboji na dálku dvou vedoucích týmů byl úspěšnější Singtam. Ten na domácím hřišti zdolal předposlední Black Hats těsně 2:1. Wilds vedli už 2:0, ale po brance Rajwaniho se překvapivě museli bránit, soupeř měl několikrát na kopačkách vyrovnání, ale domácí podržel brankář Lempang. Singtam nakonec důležité tři body vydřel a vzdálil se Namchi, které nečekaně doma podlehlo Lachenu. Domácí inkasovali na konci první půle po střele zkušeného Tselunga, po změně stran sice měli více ze hry, ale v koncovce byli impotentní, a tak nakonec všechny body odevzdali soupeři. Dvě kola před koncem tak Namchi ztrácí čtyři body a na postup do baráže to nevypadá. V posledním zápase zaváhal Mangan, když proti poslednímu Pemayangtse zachránil remízu až v nastavení Drukpal.

Singtam Wilds - Black Hats  2:1 (1:0) /+1/

15. Chopkyutta 1:0, 56. Nyingdruptse 2:0, 67. Rajwani 2:1.

Namchi Storm - FC Lachen  0:1 (0:1)

45. Tselung 0:1

Real Mangan - Pemayangtse Red Monks 1:1 (0:0)

69. Ranjipurjee 0:1, 90. Drukpal 1:1

1. Singtam Wilds 8 6 2 0 21:7 20
2. Namchi Storm 8 5 1 2 13:10 16
3. Real Mangan 8 3 3 2 13:10 12
4. FC Lachen 8 3 1 4 10:15 10
5. Pemayangtse Red Monks 8 0 4 4 6:15 4
6. Black Hats 8 0 3 5 7:13 3

Střelci:

5 - Nandhpar (SIN)

4 - Baburajee (MAN)

3 - Sikhtar, Rapkotti, Lapaling (SIN), Sapkya (NAM), Drukpal (MAN), Mishra (LAC)

Příští kolo:

Mangan - Singtam

Pemayangtse - Namchi

Lachen - Black Hats

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery