Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga 6. kolo - Vedoucí Himalaya jen remizovala a náskok nezvýšila

publikováno 31.03.2015

Dvě remízy přineslo první jarní kolo. V předehrávce FC Gangtok jen remizoval na hřišti posledního Geyzingu, a tak vedoucí Himalaya mohla jít do trháku. Ani na domácím hřišti ale nedokázala porazit nepříjemné Dikchu, takže odstup mezi prvními týmy zůstal čtyřbodový. Jediný tým, který se raduje ze tříbodového zisku, jsou Icemans, když dokázali zvítězit na hřišti Sherpy a posunuli se tak na 4. místo. 

Geyzing Glaciers - FC Gangtok  1:1 (1:1)

Domácí se namlsali snadnou výhrou v Poháru FIFAC. Tentokrát hostili soupeře mnohem houževnatějšího. FC už v 9. minutě šel do vedení po dorážce Getcheringa. Domácím se příliš nedařila kombinace ve středu hřiště, a tak více času měl na kopačkách míč soupeř. Jeho převaha však zůstávala nevyužitá, naopak po necelé půlhodině hry se radovali domácí, když z ojedinělé akce využil zaváhání Lepkolakhyata Riberi a umístěnou střelou vyrovnal. Hra se poté oboustranně zlepšila a diváci viděli několik pěkných akcí na obou stranách. Ve druhé půli byl už lepším týmem FC Gangtok. Jeho středová formace hrála aktivněji a přesněji a domácí se většinou jen bránili. Velký výkon odvedl Deva v brance, zejména jeho zásluhou se nakonec zrodila remíza, která ale ani jednomu z mužstev příliš nepomohla.

Branky: 9. Getchering 0:1, 27. Riberi (Ringla) 1:1. Rozhodčí Rasang /1/, 763 diváků.

Sherpa Club Gangtok - Gangtok Icemans  1:2 (1:1)

Utkání mužstev ze spodní poloviny tabulky se muselo líbit. Hrálo se oboustranně v tempu a k vidění byly zajímavé momenty. Domácí šli po necelé čtvrthodině do vedení, když po spolupráci s Gyampem otevřel skore střelou do poloodkryté branky Phuncchog. Brzy měl vyrovnání na kopačce Šára, ale nenašel dost klidu a slabou střelou trefil pouze Ganchhenga v brance. Ofenzivu Icemans hodně podporoval s chutí hrající Filip Cvrk, který se po půlhodině hry zasloužil o vyrovnání, když přesným centrem našel nabíhajícího Raswina, který hlavou trefil skulinu mezi rukou a nohou brankáře Ganchhenga. Icemans do konce poločasu ještě dbakrát nebezpečně ohrozili Ganchhengovu branku, ale Šára si špatně nastavil mířidla - poprvé ze tří metrů netrefil odkrytou branku, podruhé hlavou z dobré pozice přestřelil. Do druhé půle vstoupili lépe Icemans a Linthi v 53. minutě po krásné individuální akci, kdy obešel tři hráče a zamířil ze hranice šestnáctky přesně k tyči, otočil stav. Linthi se po změně stran stal hlavní postavou hostů, byl u všeho, řídil hru a stačil se i vracet a právem si zasloužil ocenění Muž kola. To na domácí straně zaslouží pochvalu Kelekele a Phuncchog, v obraně spolehlivě pracoval Zemek. Na body ale snaha domácích nestačila, i když v závěru soupeře zatlačili. V poslední minutě mohl vyrovnat střídající Pratnesh, ale jeho střelu stačil na brankové čáře zblokovat Raswin. Icemans si v tabulce polepšili na 4. místo, ale stále mají bodově blíž k baráži než k pohárovým příčkám.

Branky: 14. Phuncchog (Gyampo) 1:0, 36. Raswin (F. Cvrk) 1:1, 53. Linthi 1:2. Rozhodčí Chopyal /2/, ŽK Pradhan, Shresti (SHE), 1416 diváků.

Himalaya Gangtok - Dikchu Athletics  2:2 (2:1)

 Vedoucí Himalaya v dohrávce mohla v případě vítězství odskočit až na šestibodový rozdíl, jenže už ve druhé minutě zazmatkoval Birendra, který ve stoperské dvojici nahradil nemocného Lameye. Místo rázného odkopu se rozhodl řešit situaci fotbalově, jenže souboj s napadajícín Yakem prohrál a záložník Dikchu chytrou střelou přeloboval Bhattriho a zmrazil více než dvanáct stovek diváků. Domácí se ale brzy otřepali a po chvíli přesně zdálky zamířil reprezentační obránce Swaling a vyrovnal. Himalaya byla podle očekávání aktivnější, ale vyložené šance si nevytvořila, obrana Dikchu výborně dirigovaná zkušeným Sumatrou hrála velmi pozorně. Teprve v závěru poločasu se domácí diváci radovali z druhé branky. Nejlepší střelec soutěže obránce Lattam mohl svůj střelecký účet zvýšit a po šesté v řadě zaznamenat branku, když se dostal do dobré pozice. Viděl však zcela nekrytého Taipchunga, kterému poslal nabídku na dotažení se na čelo střelecké tabulky. Taipchung neměl problém uklidit míč do poloodkryté branky.Po změně stran se očekávalo, že Himalaya půjde za vítězstvím, ale soupeř přitvrdil hru, mnohem aktivněji napadal a jeho nátlaková hra přinesla ovoce po hodině hry. Ma Kchwei se probil až do vápna a zpětnou přihrávkou našel Sumatru nabíhajícího ze druhé vlny. Bhattri byl proti jeho střele bezmocný. Fyzicky náročná hra Dikchu nemohla dlouho vydržet, v závěru měli domácí více sil i více ze hry, ale chyběl klid a více přesnosti, a tak Athletics nakonec cennou remízu ze hřiště vedoucího týmu uhájili.

Branky: 2. Yak 0:1, 9. Swaling 1:1, 41. Taipchung (Lattam) 2:1, 59. Sumatra (Ma Kchwei) 2:2- Rozhodčí Lingyam /1/, 1255 diváků.

1. Himalaya Gangtok 6 4 2 0 20:8 14
2. FC Gangtok 6 3 1 2 10:13 10
3. Dikchu Athletics 6 2 2 2 15:10 8
4. Gangtok Icemans 6 2 1 3 11:17 7
5. Sherpa Club Gangtok 6 2 0 4 11:10 6
6. Geyzing Glaciers 6 1 2 3 9:18 5

Střelci:

5 - Lattam, Taipchung (oba HIM)

4 - S. Mandardanjan  (DIK)

Příští kolo:

Himalaya - Geyzing  /+2/

Dikchu - Sherpa

Icemans - FC Gangtok

 

2. liga

Hned po úvodním jarním kole se měnilo čelo tabulky. V souboji neporažených totiž Singtam na domácím hřišti zdolal Namchi a přeskočil je o bod. Hosté sice začali dobře a šli do vedení, ale ještě v první půli srovnal Rapkotti. Po změně stran dominovali domácí. V rozmezí čtyř minut se prosadili zkušení hráči s ligovými zkušenostmi Sikhtar  a Nandhpar a Namchi už nedokázalo odpovědět.Třetí Mangan zdolal s přehledem Black Hats a na čelo ztrácí šest bodů. Po polovině soutěže třetí Lachen svoje místo v tabulce ztratil , když v Pemayangtse jen remizoval.

Singtam Wilds - Namchi Storm  3:1 (1:1)

12. Choklay 0:1, 29. Rapkotti 1:1, 58. Nandhpar 2:1, 62. Sikhtar 3:1

Real Mangan - Black Hats  2:0 (2:0)

29. Baburajee 1:0, 32. Sunday 2:0

Pemayangtse Red Monks - FC Lachen  1:1 (1:1)

25. Lakshmathi 0:1, 43. Nyamgali 1:1

1. Singtam Wilds 6 4 2 0 16:6 14
2. Namchi Storm 6 4 1 1 11:8 13
3. Real Mangan 6 2 2 2 10:9 8
4. FC Lachen 6 2 1 3 9:13 7
5. Black Hats 6 0 3 3 5:9 3
6. Pemayangtse Red Monks 6 0 3 3 5:11 3

Střelci:

4 - Nandhpar (SIN)

3 - Sikhtar, Lapaling (SIN), Sapkya (NAM), Baburajee (MAN), Mishra (LAC)

Příští kolo:

Pemayangtse - Singtam /-1/

Lachen - Mangan

Black Hats - Namchi

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery