Úvod » Fotbal

Kvalifikace MS 2016

publikováno 05.03.2015 (aktualizováno 10.03.2015)

Na sklonku roku 2014 byla tradičně v Gangtoku rozlosována kvalifikace na MS 2016, které uspořádá Morava. Vedle ní automaticky do závěrečných bojů postupuje úřadující mistr světa Vanuatu. Zbývajících šestnáct mužstev bylo rozlosováno do čtyř skupin.

Ve skupině A si los poněkud zažertoval, neboť se opět utká stejná trojice, jako v minulé kvalifikaci - Mauritius, Sikkim a Maledivy. K nim byl přiřazen výběr Bermud. Mauritius, který na minulém MS vybojoval cenný bronz, bude i tentokrát favoritem skupiny a o případné druhé postupové místo se zřejmě utkají Maledivy se  Sikkimem. Vyrovnanější se zdá být skupina B, kde vyloženého favorita nenajdeme, zajímavý souboj se očekává mezi africkými celky Svazijskem a Lesothem. Andamany třikrát po sobě postoupily a netají se se stejnými ambicemi i tentokrát. Guadeloupe opět klesl do třetí výkonnostní skupiny a moc nadějí na postup asi mít nebude. Ve skupině C se střetnou týmy, které spolu poměrně dlouho nehrály, a tak výsledek může být všelijaký. Mírným favoritem je Aljaška, která kvalifikace zvládá bravurně, ale na šampionátech je to pak horší. Těžkým soupeřem budou houževnatí Špicberčané, kterým postup na minulé MS unikl až v posledním kole, neznámou zůstává nevyzpytatelný Guam, jehož výkonnost obvykle provázejí velké výkyvy. Čtveřici pak doplňuje jasný outsider San Marino. Ve skupině D je jasným favoritem výběr Kiribati, který po krachu na domácím MS bude chtít napravit neúspěch. Soupeřem mu bude Barma, která jde zejména v klubové úrovni hodně nahoru, a Bhútán, o jehož aktuální formě napoví až první utkání s posledním zástupcem skupiny Nauru. Nauřané minulou kvalifikaci nezvládli a ani tentokrát nebudou patřit mezi kandidáty postupu.

Byly už určeny termíny první tří kol kvalifikace. První kolo se bude hrát  16. - 18. dubna, druhé 28. - 30. května a třetí kolo pak na závěr jarní sezóny 18. - 20. června.

Skupina A  
Bermudy C
Sikkim B
Mauritius A
Maledivy B

 

Skupina B  
Guadeloupe C
Svazijsko B
Andamany B
Lesotho B

 

Skupina C  
Špicberky B
Aljaška B
Guam B
San Marino C

 

Skupina D  
Bhútán B
Nauru C
Kiribati A
Barma B

1. kolo  16. - 18. 4.

Skupina A

Maledivy - Mauritius

Bermudy - Sikkim  (18. 4.)

Skupina B

Lesotho - Andamany  (17. 4.)

Guadeloupe - Svazijsko  (17. 4.)

Skupina C

San Marino - Guam  (16. 4.)

Špicberky - Aljaška  (16. 4.)

Skupina  D

Barma - Kiribati

Bhútán - Nauru

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery