Úvod » Livescore

Špicberky - Morava

publikováno 28.11.2014

Špicberky 2:1  (1:1)  /-1/ Morava

 

    Tabulka turnaje:
1. Špicberky  2 1 1 0   3:2  4
2. Aljaška      1 0 1 0  1:1   1
3. Morava      1 0 0 1  1:2   0
 
* 90++ Nedělní zápas Aljašky s Moravou rozhodne o vítězi turnaje. Morava má už jistotu, že vítězství ze Špicberků neobhájí. Aljaška musí porazit Moravu 1:0, nebo o dvě a více branek. Pokud by nedělní zápas skončil 2:1 pro Aljašku, pak by došlo k zajímavé situaci. Aljaška i Špicberky by měly stejné skore i stejný vzájemný zápas. A tak by na řadu přišel penaltový rozstřel mezi týmy Aljašky a Špicberků. Pro všechny případy výprava ze Špicberků zůstává na turnaji až do neděle, aby hráči mohli v případě potřeby nastoupit na penalty. My doufáme, že toho nebude třeba a že Morava předvede podstatně lepší výkon, než dnes a vybojuje aspoň druhé místo.
* 90+ Nevydařené představení Moravy na turnaji na Aljašce je u konce. Byl to zápas, který neměl co nabídnout. Převládala spousta nepřesností, všechny branky byly spíš dílem náhody, než vypracovaných akcí. Ani Špicberky neukázaly nijak oslnivý výkon, ale nutno přiznat, že byly po většinu zápasu lepší. Vyzvedávat jednotlivce tentokrát nemá smysl, nikdo nepředvedl takový výkon, aby mohl být trenér spokojen. No, snad to proti domácímu týmu Aljašky v neděli bude lepší. Online přenos bude opět následující den, tedy v pondělí, tentokrát až v 18 hodin.
  90´ Rozhodčí ukazuje čtyři minuty nastavení. Trenér Fettinger ale prostřednictvím asistenta Jablonického naznačuje hlavnímu, aby zápas ukončil. Je si vědom, že Moravané už nemají na to, aby ještě něco udělali. Hlavní Uwaha se nechal přesvědčit a zápas po necelých dvou minutách nastavení končí.
  88´ Zkouší to i Kovařík, z ostrého úhlu se snažil překvapit vyběhnuvšího Peersena. Ten se včas stačil vrátit a vyrazit na roh. Z něho ale nic nebylo.
  86´ Vachůn se chtěl hned uvést, dalekonosným pokusem se snažil ohrozit Peersena, ale rána se vytočila až k rohovému praporku.
XX 83´ Masaře nahradil Zesírka, navíc Vachůn přišel na místo Aňátka.
  81´ V souboji ve středu hřiště zbytečně fauloval Byggdoy Masaře, ktterý odkulhal za postranní čáru. Nepískal se však ani faul, Masař také nebyl bez viny.
X 79´ Špicberky střídají, trenéři se rozhodli posílit defenzivu. Odchází Skardal, nastupuje obránce Baerlund.
! 76´ Konečně kloudná akce Moravy! Čajník posílá kolmý pas na Kukačku, který přesprintoval o 12 let mladšího Byggdoye, odcentroval na Kovaříka, jehož prudká hlavička však směřuje přímo do náruče brankáře Peersena.
XXX 72´ Špicberky právě střílí branku! Po rohovém kopu nastal před brankou Svitávky velký zmatek, míč poletoval malýám vápnem, aniž jej někdo dopravil do bezpečí. Míč doputoval k volnému Sveinsenovi, který aninevěda jak, dopravil jej do branky. Špicberky vedou 2:1.
  70´ Střídání mělo oživit hru, ale minulo se s účinkem. Hra je i nadále rozkouskovaná, ani jedno mužstvo se nemůže dostat k přesnější kombinaci. Vše je jen na náhodu.
XX 66´ Totéž na druhé straně. Na míst Langeruda nastupuje Somerstad, odchází i Kuohukko, který na odchodu vrhl ostrý pohled ke Kukačkovi. Nahrazuje ho Byggdoy.
XX 64´ Morava opět střídá na dvou postech. Rákosníka nahradí Šeřík a za Jana Rosníka přichází debutant Miloš Kovařík.
  61´ Dlouho se nic podstatného nedělo. Po vzájemném okopávání se do sebe výhružnými pohledy a posléze i strkáním pustilli Kuohukko a Kukačka. Rozhodčí je však po chvíli uklidnil a může se pokračovat. Karty ani tentokrát neudělil.
  55´ Masař se rozhodl ukončit herní trápení. Z dobrých 35 mterů posílá pozdrav Peersenovi a jen tak-tak, že z toho nebyl gól. Míč olízl horní břevno a diváci si mohli po delší době opět zatleskat.
  52´ Hra je rozháraná, žádné mužstvo se nemůže dostat ke kloudné akci. Míč létá doslova z autu do autu, takový fotbal se divákům nemůže líbit a dávají to hlasitě najevo.
  49´ Moravané si zřejmě vzali až příliš k srdci slova trenéra Fettingera, že je třeba zvýšit agresivitu. Zikmund tvrdě posílá k zuemi unikajícího Helerupa, tentokrát se to obešlo bez karty, ale rozhodčí důrazně Zikmundovi domluvil.
  46´ Začal druhý poločas A začal pěkně zostra. Hned po pár sekundách Kaňák nešetrně poslal k zemi Hansena a vidí žlutou kartu. A hned po rozehrání putuje míč do rohu hřiště, Svitávka nepochopitelně vybíhá a unikajícího Helerupa musel stáhnout. Také on vidí žlutou kartu. A to neuběhla ještě ani minuta!
XX 46´ Také Morava vystřídá na dvou postech. Brouzdala nahradí Matěj Kozlík a Zolu Tomáš Kukačka.
XX 46´ Do druhého poločasu dojde k několika střídáním. Na straně Špicberků nastoupí Hansen místo Jacobsena a Hjalmarsen místo Tomasena.
  45´ Do dobé pozice se dostal Zola. Vnikl do šestnáctky, ale jeho rána končí nad brankou a jen rozezvučela plechovou konstrukci haly. Ihned po rozehrání od branky končí první poločas. Viděli jsme neurovnanou hru plnou nepřesností. Překvapivě navrch mají zatím Špicberky, ale do vyložené šance se nedostalo ani jedno mužstvo, snad jen s výjimkou obou branek. Druhý poločas začne zhruba za 15 minut.
  41´ Z volného přímého kopu za faul Berglunda na Rosníka se pokouší Krasík skákavou střelou překvapit Peersena. Ten se ale tentokrát nenechal zaskočit a bezpečně ztlumil míč v náručí.
  37´ Konečně se Morava dostává do hry. Hraje se na polovině Špicberků, ale kombinace Moravanů končí vesměs nepřesnou finální přihrávkou, nebo centrem, který místo před branku míří do autu.
!!! 33´ Morava právě střílí branku! Serie nepřesností na obou stranách skončila, když se k odraženému míči dostal Krasík. Nadkopl si míč nad sebe a z voleje šajtlí poslal záludnou střelu na Peersena. Ta po nečekaném odskoku brankáře zmátla natolik, že ji pustil do sítě! Je vyrovnáno na 1:1.
  30´ Hra se vyrovnala. Ale hráčům Moravy chybí přesnost přihrávek, nejsou schopni zpracovat míče, které jim odskakují od nohou. Špicberky víceméně kontrolují hru, hraje se daleko od obou branek a divákům se to nelíbí. Ozývá se první pískot.
!!! 25´ Špicberky právě střílí branku! Kuohukko vystihl nepřesnou přihrávku Kaňáka, posílá kolmici na Langeruda. Ten se kličkou zbavil Čajníka a přízemní střelou podél Svitávky otevírá skore. Špicberky vedou 1:0.
  22´ Krasík vypíchl míč Jacobsenovi a posílá jej kolmo na nabíhajícího Zolu. Ten se sice dostal přes Sveinsena, ale Kuohukko se včas vrátil a vypichuje míč na roh. Z rohu se Krasík pokusil ohrozit branku přímo, ale míč proletěl metr nad břevnem a skončil za brankou.
! 17´ Zatím největší šance zápasu! Helerup si naběhl na kolmou přihrávku Tomasena a ocitl se tváří v tvář Svitávkovi. Golman Moravy však včasným vyběhnutím zabránil pohromě, stav zůstává stále 0:0.
  14´ Stále se hraje na polovině Moravy. Obrana však pracuje spolehlivě, bezpečně odvrací všechny centry, ale jen na kopačky soupeře. Nakonec se ke střele dostal Skardal, ale vysoko přestřelil.
  Pokus Kaňáka o vysunutí Zoly je příliš rychlý, míč se dokutálel až k Peersenovi. Ten posílá vysoký výkop na polovinu Moravy, ale míč se odrazil od stropu kolmo dolů. Rozhodčí po chvíli váhání hru přerušil a navazuje míčem rozhodčího. Moravané posílají míč zpět k Peersenovi za potlesku diváků i hráčů Špicberků. Peersen vykopl tentokrát do správné výšky, ale přehnal délku, takže to bude Svitávka, který uvede míč do hry.
  Agilní Ybde posílá nepříjemnou skákavou střelu na Svitávku. Ten jeho pokus jen s námahou vyráží na roh, odskok míče byl opravdu nečekaný.
  Favoritem zápasu je bezesporu Morava, ale na hřišti to tak nevypadá. Jsou to hráči Špicberků, kteří určují tempo hry. Usadili se na polovině soupeře, Morava se nemůže vymanit z jejich náporu.
  Zápas začíná. Výkop mají Špicberky a hned se dostávají na dostřel Svitávkovy branky. Helerupa však zablokoval Masař.
* -1´ Hlavcním rozhodčím je Uwaha z Aljašky, asistenti jsou Bryne a Jablonický. V hale je podle našeho odhadu kolem 500 diváků.
* -5´ Morava se představí v tomto složení:
Svitávka - Rákosník, Čajník, Zikmund, Masař - Krasík, M. Aňátko, Martin Kaňák, Brouzdal - Zola, Jan Rosník.
* -10´ Podívejme se na zahajovací sestavy. Špicberky, které jsou vedeny jako domácí, nastupují v této sestavě:
Peersen - Berglund, Berglin, Sveinsen, Kuohukko - Jacobsen, Tomasen, Ybde - Helerup, Langerud, Skardal.
* -15´ Vítejte u online přenosu ze zápasu Aurora Cupu mezi týmy Špicberků a Moravy. Hraje se v hale v nejsevernějším místě Aljašky, v Barrow. Hala zvenčí vypadá jako velký plechový hangár, ale uvnitř poskytuje velmi příjemné prostředí jak pro hráče, tak pro diváky. Jen nový umělý trávník jaksi hráčům nesedí. Míč velmi rychle odskakuje a dostává nečekané falše. Zatímco venku panuje krutý mráz, ráno bylo -22 stupňů a foukal ostrý vítr, v hale je příjemných 8 stupňů nad nulou.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery