Úvod » Fotbal

Aurora cup

publikováno 26.11.2014 (aktualizováno 01.12.2014)

V pondělí byl v aljašském Barrow zahájen letošní Pohár polární záře, který se přestěhoval ze Špicberků na Aljašku. V prvním zápase turnaje se rozešel v arktickém derby domácí tým Aljašky se Špicberky nerozhodně 1:1.

Aljaška - Špicberky 1:1 (0:0)

  59. Berglund 0:1
87. Littlebison (Mahawatak) 1:1  

Rozhodčí Jablonický (Morava)  /0/,  797 diváků.

Zápas před slušnou diváckou kulisou začal oboustranně opatrně, obě mužstva se seznamovala s umělým trávníkem, který byl nově položen právě na tento turnaj. Lépe se s povrchem vypořádali domácí hráči, kteří během první čtvrthodiny postupně začali ohrožovat častěji branku Skansena. Nejprve zahrozil ve 12. minutě Whitebear, ale Skansen byl pozorný. Další rána Perryho skončila vysoko nad brankou a zaduněla o zeď haly. Aljaška postupně vystupňovala svou převahu, do dobré šance se dostal Mahawatak, Warwick i Rilby, ale buď rány končily mimo, nebo v náručí dobře chytajícího Skansena. Až krátce před přestávkou se dostali do šance i hosté, ale Skardalova střela zblízka skončila vedle Potterovy branky. Nováček v brance Aljašky Potter si vedl velmi dobře, kontroloval pokutové území a jeho rozehrávky měly oči. Poločas nicméně skončil bez branek. Do druhé půle obě mužstva vyslala novém tváře a poměr sil se začal obracet. Střídající Ybde i Somerstad oživili hru Špicberků a brzy se dostavily i šance. Zvláště, když dalekonosná rána Berglunda z 59. minuty skončila za zády Pottera.  Pak měl velkou šanci Ybde, ale Potter se zaskvěl a mladíka ve špicberském dresu vychytal. Domácí hrozili jen pokusy o brejky, ale většina jejich akcí nebyla dotažena a skore se dlouho neměnilo. V závěru se hosté už zatáhli do obrany a snažili se výsledek udržet. Ale to se jim nevyplatilo. V 86. minutě prošel do pokutového území Bigbird a vybojoval roh. K němu se postavil Mahawatak a z jeho centru přesnou hlavičkou vyrovnal Littlebison, nevlastní syn trenéra Black Bisona. Poslední minuty už proběhly v poklidu, jakoby se obě mužstva spokojila s remízou. Celkově zápas neměl nijak valnou úroveň, přece jen si hráči zvykali na nový povrch a míč jim občas dělal problémy. Ve druhé půli se hra o něco zlepšila, ale gólových hodů se diváci nedočkali.

Ve druhém utkání turnaje se představí reprezentace Moravy, která se střetne s týmem Špicberků. Zápas se hraje ve čtvrtek v 16 hodin místního času a záznam online přenosu bude v pátek od 17 hodin našeho času na stránce livescore.

 

Špicberky - Morava 2:1 (1:1)  /-1/

25. Langerud (Kuohukko) 1:0  
  33. Krasík 1:1
  46. Martin Kaňák ŽK
  46. Svitávka ŽK
72. Sveinsen 2:1  

Rozhodčí Uwaha (Aljaška)  /0/,  446 diváků.

Podrobnosti o utkání v sekci Livescore.

 

Morava - Aljaška 5:0 (5:0)

13. Krasík (Zola) 1:0  
  13. Rilby ŽK
19. Jan Rosník (Marek Aňátko) 2:0  
26. Matěj Kozlík 3:0  
34. Zola 4:0  
43. Marek Aňátko (Jan Rosník) 5:0  
  44. Catchman ŽK
  44. Mahawatak ŽK
  44. Perry ŽK

Rozhodčí Bryne (Špicberky)  /3/,   812 diváků.

Morava: Medvídek - Rákosník, L. Čajník (72. Šeřík), Zikmund, Masař - Krasík, Marek Aňátko, Martin Kaňák - Zola (72. Tomáš Kukačka), Jan Rosník (87. Brouzdal), Matěj Kozlík

Aljaška: Waymont - Rilby, Catchman, Harley, Davidson II. - Littlebison, Mahawatak (62. Tikirak), Yellowdog - Whitebear, Warwick (46. Powelly), Perry (46. Bigbird)

Plánovaný záznam online přenosu se bohužel vzhledem k nepříznivé povětrnostní situaci nepodařilo zajistit, proto aspoň stručně o průběhu zápasu.

Morava začala tentokrát mnohem aktivněji, než v předchozím zápase, brzy si vynutila velkou převahu a hbití útočníci, podporovaní aktivní středovou formací, si začali vytvářet šance. Ve 13. minutě Zola nezištně nabil Krasíkovi a Morava se dostala do vedení. Úzkostlivý rozhodčí Bryne dal ještě žlutou kartu Rilbymu za předchozí pokus o faul. Hráče Aljašky to poněkud rozhodilo, začali se s rozhodčím dohadovat a nekoncentrovali se tolik na hru. Brzy inkasovali podruhé z hlavy Jana Rosníka, pak Matěj Kozlík z hranice vápna po zemi překonal Waymonta potřetí. Aljaška se zcela rozložila a výsledkem byly další dva góly v síti Waymonta ještě do přestávky. Po pátém gólu, který dal Marek Aňátko z hraniční situace zavánějící ofsajdem, bouchly saze hned několika hráčům Aljašky a rozhodčí musel použít další žluté karty.

Druhý poločas už neměl takové tempo. Střídající hráči Aljašky vnesli do týmu aktivnější hru dopředu a obrana Moravy se musela mít na pozoru. Ale do větší šance se nikdo z týmu Aljašky nedostal, Medvídek si v pohodě hlídal čisté konto a obrana pracovala spolehlivě. Po dvojím střídání v týmu Moravy v 72. minutě už se Moravané soustředili na udržení vedení a čistého konta. Hráči Aljašky už věděli, že zápas je pro ně ztracen a poněkud ztratili motivaci. A tak diváky vzrušilo jen několik podivných výroků rozhodčího, které však zápas nijak neovlivnily.

V konečném pořadí se na první místo dostaly Špicberky, což určitě málokdo čekal. Papírový favorit z Moravy díky vítězství v posledním zápase získal aspoň druhé místo, na domácí zbylo třetí místo. Morava si odváží i cenu pro nejlepšího střelce turnaje. Stal se jím nejmladší hráč týmu, 20letý pravý záložník Krasík, který jako jediný dal dvě branky. Všichni ostatní střelci dali po jedné brance.

Tabulka turnaje:

1. Špicberky 2 1 1 0 3:2 4
2. Morava 2 1 0 1 6:2 3
3. Aljaška 2 0 1 1 1:6 1

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz